Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

Με στυλ γυναικείο!!!




• Μετά την διάλυση της γυναικείας ομάδας του Αστέρα Ιωαννίνων πέρσι το καλοκαίρι δεν ήταν λίγοι αυτοί που εμφανίζονταν απαισιόδοξοι για το μέλλον του γυναικείου ποδοσφαίρου στα Γιάννενα. Ο πρόεδρος Κώστας Παύλου και η υπολοιπη διοίκηση της Προοδευτικής Περάματος είχαν διαφορετική άποψη και κατάφεραν να την αποδείξουν έμπρακτα.
Η γυναικεία ομάδα του Περάματος στην πρώτη χρονιά ίδρυσής της, αγωνίστηκε στην Γ Εθνική και κατέκτησε με χαρακτηριστική άνεση το πρωτάθλημα του 2ου Ομίλου πετυχαίνοντας 8 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια.

Η γιαννιώτικη ομάδα «βομβάρδισε» τα αντίπαλα δίχτυα 45 φορές σκοράροντας 5,6 γκολ μέσο όρο ανά παιχνίδι, ενώ δέχτηκε μόλις δύο, αριθμοί που δείχνουν την ολοφάνερη ανωτερότητά της σε σχέση με τους αντιπάλους της.
Η φετινή πορεία της Προοδευτικής δεν πέρασε απαρατήρητη από τους ανθρώπους του γυναικείου ποδοσφαίρου. Ο προπονητής της Εθνικής Γυναικών Δήμος Κάβουρας θα καλέσει στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα τις Μαρία Ράπτη και Κατερίνα Παπαδημητρίου, ενώ στην Εθνική Νεανίδων θα αγωνιστούν η Όλγα Λέντη και η Γλυκερία Νικοπούλου.
Διοίκηση, προπονητής και παίκτριες της Προοδευτικής γιόρτασαν το βράδυ της Παρασκευής την κατάκτηση του πρωταθλήματος στον «Μυροβόλο».
Για τη φετινή αήττητη πορεία, τους στόχους και τις προσδοκίες της νέας χρονιάς μίλησαν στον «Πρωινό Λόγο» ο προπονητής της Προοδευτικής Χρήστος Ράπτης, η τερματοφύλακας και αρχηγός της ομάδας Λένα Υφαντή, η Κατερίνα Παπαδημητρίου και η Μαρία Ράπτη που αναδείχτηκε πρώτη σκόρερ με 17 τέρματα.



Χρήστος Ράπτης (προπονητής)
«Ήταν μια δύσκολη και καινούρια προσπάθεια από την Προοδευτική Περάματος. Στην αρχή της χρονιάς οι παράγοντες δεν γνώριζαν πώς να στήσουν μια γυναικεία ομάδα, ωστόσο στη συνέχεια έκαναν μια πολύ καλή προσπάθεια και τα καταφέραμε. Το ζητούμενο ήταν η άνοδος και την πετύχαμε. Από εκεί και πέρα πιστεύω ότι έχουμε χτίσει έναν κορμό για τη νέα σεζόν για να
πετύχουμε και του χρόνου τον στόχο μας που είναι να είμαστε και στην Β’ Εθνική ανταγωνιστικοί».
Σε ερώτηση για το αν ασχολείται για πρώτη φορά με το γυναικείο ποδόσφαιρο: «Ναι είναι η πρώτη φορά. Η μόνη ιδιαιτερότητα που υπάρχει είναι το πώς θα διαχειριστείς πρόσωπα και καταστάσεις, τεχνική και φυσική κατάσταση είναι η ίδια. Όταν έχεις να κάνεις με γυναίκες και ειδικά με γυναίκες που παίζουν μπάλα είναι κάτι πολύ ιδιαίτερο».
Σχετικά με το αν έχει οριοθετηθεί ο στόχος για τη νέα χρονιά: «Η νέα χρονιά είναι μια νέα εμπειρία και θα τη ζήσουν για πρώτη φορά και τα κορίτσια, αλλά και εγώ. Στόχος είναι να πρωταγωνιστήσουμε, τώρα αν αυτό συνοδευτεί και με την άνοδο, μακάρι. Δεν μπορώ να πω ότι θα πάμε για άνοδο και αυτό θα είναι αυτοσκοπός, αλλά σίγουρα θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί και να χτυπήσουμε τις δύο πρώτες θέσεις».
Για το πoια είναι τα δικά του όνειρα και οι φιλοδοξίες: «Προσωπικός μου στόχος είναι να φτάσει η ομάδα στην Α’ Εθνική και να μείνει για πολλά χρόνια σε αυτή την κατηγορία».



Λένα Υφαντή (τερματοφύλακας - αρχηγός)
«Θεωρώ ότι ήταν ένα πολύ εύκολο πρωτάθλημα για εμάς, το πήραμε χωρίς καμία δυσκολία. Η νέα χρονιά θέλει πολλή δουλειά, δεν είναι ίδιο το πρωτάθλημα με το φετινό καθώς θα υπάρχει αρκετός ανταγωνισμός. Αν δουλέψουμε και το θέλουμε όλοι, είναι στο χέρι μας να πάμε πολύ ψηλά. Δεν ξέρω αν μπορούμε να μιλήσουμε για άνοδο, αλλά πιστεύω ότι μπορούμε να είμαστε στις πρώτες θέσεις».
Σε ερώτηση για τους προσωπικούς της στόχους: «Δεν έχω κάποιους προσωπικούς στόχους, η ομάδα είναι πάνω από όλα. Το πιο σημαντικό είναι να πάμε καλά και να είμαστε ενωμένες, όπως ήμασταν φέτος».
Για το ποια ήταν η πρώτη της επαφή και σε ποιά ηλικία με το ποδόσφαιρο: «Έπαιζα στις αλάνες από μικρή, αλλά τότε δεν υπήρχε γυναικεία ομάδα. Ασχολήθηκα με το μπάσκετ και όταν σταμάτησα, είδα ότι υπάρχει γυναικεία ποδοσφαιρική ομάδα και ήρθα».
Για το πώς προέκυψε η θέση του τερματοφύλακα: «Δεν είχαμε άλλη κοπέλα για αυτή τη θέση, αυτό το θέμα με τους τερματοφύλακες υπάρχει γενικά στις ελληνικές ομάδες. Πήγα εγώ, δοκιμάστηκα και έμεινα σε αυτή τη θέση».
Για τι ποια ομάδα υποστηρίζει στο EURO: «Είμαι Γαλλία και πιστεύω ότι θα το πάρει γιατί εκτός από καλή ομάδα είναι και διοργανώτρια».



Κατερίνα Παπαδημητρίου
«Γνωρίζαμε το επίπεδο που θα συναντήσουμε οπότε το περίμενα ότι θα είχαμε αυτό το αποτέλεσμα. Ήξερα ότι θα ανέβουμε στη Β’ Εθνική. Η νέα χρονιά θα απαιτήσει μεγάλη προσπάθεια. Ξέρουμε ότι υπάρχουν πολλές δυσκολίες, υπάρχουν πολλές καλές ομάδες, θέλουμε αρκετή προπόνηση. Το βασικό είναι να είμαστε εμείς καλά, να έχουμε καλό κλίμα στην ομάδα και όλα τα υπόλοιπα θα έρθουν μόνα τους».
Σε ερώτηση για την κλήση της στην Εθνική Γυναικών: «Το ήθελα από μικρή και πραγματικά σας λέω, ήθελα από πέρυσι να με καλέσουν και να πάω. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη τιμή για μια αθλήτρια από το να φορέσει τη φανέλα με το εθνόσημο και να αγωνιστεί για τη χώρα της».
Για τις φιλοδοξίες και τα όνειρά της: «Πιστεύω ότι στην Β’ Εθνική θα μας δουν περισσότερα μάτια από τον χώρο του ποδοσφαίρου. Τα δικά μου όνειρα φτάνουν μέχρι και να αγωνιστώ σε ομάδα του εξωτερικού. Ποτέ δεν ξέρεις πως τα φέρνει η ζωή».
Για το πώς ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο: «Ξεκίνησα από Τετάρτη δημοτικού και έπαιζα στις ακαδημίες της ΑE Γιάννενα. Έπαιζα στους σχολικούς αγώνες στο δημοτικό, στο γυμνάσιο και στο Λύκειο και μετά κατέληξα στην γυναικεία ομάδα».

Μαρία Ράπτη (επιθετικός-πρώτος σκόρερ)
«Η αλήθεια είναι ότι περίμενα να πάμε καλα. Είχαμε αγωνιστεί και πέρυσι με τις ίδιες ομάδες και ήταν όλα εύκολα για εμάς. Προφανώς θα είναι πιο δύσκολα στην Β' Εθνική, αλλά θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο».
Σε ερώτηση για τις φιλοδοξίες και τους προσωπικούς της στόχους: «Θα χαρώ πολύ να αγωνιστώ στην Εθνική και θα είναι μια καλή εμπειρία για εμένα. Τα όνειρά μου είναι να αγωνιστώ στην Α' Εθνική με την Προοδευτική Περάματος».
Για το πώς ξεκίνησε το ποδόσφαιρο και πως προέκυψε η θέση της επιθετικού: «Έπαιζα από μικρή ποδόσφαιρο στο Αγρίνιο όπου και είναι η καταγωγή μου. Όταν ήρθα στα Γιάννενα για σπουδές και έμαθα ότι υπάρχει γυναικεία ομάδα, το «έψαξα» το θέμα και αγωνίζομαι τώρα εδώ. Από την αρχή έπαιξα στην θέση της επιθετικού και παρέμεινα εκεί».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου