Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018

Νέο σχόλιο Βαξεβάνη μετά τη μήνυση Σαμαρά: Κατάλαβες Αντωνάκη μου; Μόλις αρχίσαμε

Νέο κείμενο - σχόλιο για τη μήνυση που κατέθεσε σε βάρος του ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς «ανάρτησε» στο Κουτί της Πανδώρας ο Κώστας Βαξεβάνης.

Το άρθρο φέρει τίτλο δανεικό από φράση, που είχε χρησιμοποιήσει ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς, στο παρελθόν («Γ..μώ το κεφάλι μου») σε άτυχη στιγμή πολλά σαρδάμ.

Ολόκληρο το άρθρο:

«Στο χωριό μου θα το έλεγαν «έκοψε άλυσο», αλλά ας το γράψω πιο κομψά. Ο Αντώνης Σαμαράς, πρώην πρωθυπουργός, βουλευτής επί δεκαετίες και θεωρητικά υπεράνω μικροτήτων εξαιτίας του πολιτικού του ρόλου, κατέθεσε μήνυση και ζήτησε να συλληφθώ με τη διαδικασία του αυτοφώρου. Μετά τη μήνυση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τον υπουργό Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και τους Εισαγγελείς που απλώς πήραν τις καταθέσεις των μαρτύρων που κατέθεσαν εναντίον, τώρα μηνύει και εμένα.

Το σημαντικότερο είναι γιατί με μήνυσε. Μετά την κυκλοφορία του Documento της Κυριακής που αποκάλυπτε πως στο σκάνδαλο της Novartis, υπάρχουν τρεις νεκροί και η υπόθεση αρχίζει να θυμίζει NOOR 1, αναγνώστης μου έστειλε φωτογραφία στην οποία εμφανίζει το Σαμαρά να λέει «όποιος ανοίγει το στοματάκι του θα έχει την τύχη του Μαυρίκου. Το αισθάνομαι». Η φωτογραφία είναι από το βίντεο της προεκλογικής συνέντευξης του Σαμαρά όπου είχε πει το γνωστό «ο ΣΥΡΙΖΑ θα χάσει το αισθάνομαι».

Τη φωτογραφία αυτή ανέβασα στο Τουίτερ με τη λεζάντα «Λες;»

Έτσι λοιπόν φτάσαμε στη μήνυση Σαμαρά, ο οποίος δεν ευελπιστεί τίποτα νομικά αλλά ή ευελπιστεί σε μια επικοινωνιακή παράτα με συνοδοιπόρο τα φιλικά του Μέσα ή απλώς είναι όμηρος της πολιτικής ψύχωσης και εμμονής που περιγράφουν εδώ και χρόνια ως χαρακτηριστικό του.

Ας πάρουμε τα πράγματα όμως πρώτα νομικά.

1. Η διακωμώδηση και η σάτιρα (πετυχημένη ή όχι) δεν ποινικοποιούνται. Έχουν αποφανθεί γι΄ αυτό ελληνικά και ευρωπαϊκά δικαστήρια. Το Σαρλί Εμπντό, το γνωστό γαλλικό περιοδικό που δέχθηκε τρομοκρατική επίθεση, έχει εμφανίσει έως και τον Θεό τρομοκράτη και σε κάποια άλλο σκίτσο το Θεό με το Άγιο Πνεύμα στο οπίσθιά του, αλλά όλοι δήλωναν «Je suis Charlie».

2. Ο κύριος Σαμαράς είναι πολιτικό πρόσωπο και μάλιστα πρώην πρωθυπουργός, άρα είναι υποχρεωμένος να δέχεται κριτική ακόμη και αν αυτή είναι άδικη, υπερβολική ακόμη προσβλητική, σύμφωνα με το άρθρο 10 της Ευρωπαικής Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου.

3. Το κείμενο αναφέρεται στον Σαμαρά που τόσο ο ίδιος όσο και η παράταξή του απείλησαν προστατευόμενους μάρτυρες, αποκάλεσαν τον πρωθυπουργό και τους πολιτικούς τους αντιπάλους «συμμορίτες» και υποσχέθηκαν δικαστήρια και φυλακές σα να ήταν η Δικαιοσύνη που έχει στα χέρια της δικογραφίες και στοιχεία. Αυτά δεν τα κάνουν πολιτικοί αλλά μαφιόζοι. Αν λοιπόν βάζεις τον εαυτό σου στο ρόλο του μαφιόζου, αν τον θυμίζεις αντί να θυμίζεις πρώην πρωθυπουργός, τότε γι αυτό θα σατιρίζεσαι.

Πάμε τώρα στην ουσία. Αν κάνεις αναζήτηση στο Google με το όνομα Σαμαράς και κυρίως την φράση «γ..ώ το κεφάλι σου μ...κα» θα βρεις δεκάδες αντίστοιχες φωτογραφίες σε site και social media με κείμενα καθόλου τιμητικά για τον Σαμαρά. Δεν έκανε σε κανέναν μήνυση γιατί δεν έχει νόημα νομικά. Κάνει όμως τώρα σε εμένα.

Πιστεύω πως αν ζούσαμε σε μια χώρα σαν αυτή που θέλει και περιγράφει ο Αντώνης Σαμαράς στην οποία θα κυριαρχούν αντιλήψεις για «λαθρομετανάστες που κατέλαβαν τη χώρα μας» και για κομμουνιστοσυμμορίτες, θα επιθυμούσε να με στείλει όχι στο αυτόφωρο αλλά σε εξορία για να μην πω στο απόσπασμα. Ο Αντώνης Σαμαράς με μισεί, όπως μισεί και κάθε άλλον δημοσιογράφο ή πολίτη που περιέγραψε την πορεία του ως επικίνδυνη για τη χώρα.

Το HOT DOC και το Documento αποκάλυψαν ποιος πραγματικά ήταν ο ρόλος του στο Μακεδονικό (με έγγραφα αλλά και μαρτυρίες του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη), τί έκανε με τα μυστικά κονδύλια στο ΥΠΕΞ, πώς πορεύτηκε στο Υπουργείο Πολιτισμού με χαριστικές πράξεις σε φίλους του, τι έκανε ως πρωθυπουργός και αυτός και ο σύμβουλός του Σταύρος Παπασταύρου. Για τον Σαμαρά η δημοσιογραφική μου ομάδα και εγώ προσωπικά είμαστε η αιτία που έχασε τις εκλογές. Σήμερα είμαστε η αιτία για την αποκάλυψη του σκανδάλου της Novartis και κυρίως των ευθυνών που είχε η κυβέρνηση Σαμαρά σε αυτό.

Ο κύριος Σαμαράς βλέπει και ξέρει, πως ο κλοιός στενεύει. Δεν είναι μόνο οι μάρτυρες αλλά έγγραφα, ημερολόγια και στοιχεία που το FBI έχει αξιολογήσει ως ακλόνητα. Ακόμη και αν δεν αποκαλυφθεί το σύνολο των ποινικών ευθυνών, ο Σαμαράς «αισθάνεται» (και αυτή τη φορά αισθάνεται σωστά) πως ξεκινάει ο Πολιτικός του Χειμώνας.

Η προσπάθειά του να μετατρέψει τη χώρα σε ένα πεδίο επιβολής απόψεων και πρακτικών τύπου «Παναθηναικάκια» όπου θα δίνει εντολές για το ποιος θα συλλαμβάνεται και θα καταδικάζεται δυστυχώς γι αυτόν αισθάνομαι (εγώ αυτή τη φορά) πως δεν έχει εύφορο έδαφος. Ο Σαμαράς το 2012 με ήθελε φυλακή για τη λίστα Λαγκάρντ. Το μόνο που κατάφερε ήταν να πάρω δύο διεθνή βραβεία και τα μάτια όλων να πέσουν πάνω στη λίστα της διαπλοκής και στον φίλο του Παπασταύρου. Το ίδιο θα συμβεί και σήμερα.

Από χθες site όπως του ΣKAΪ και της AthensVoice , ανέβασαν είδηση του περασμένου Αυγούστου με την απόφαση της πρωτόδικης απόφασης με την Στουρνάρα όπου εμφανίζομαι να έχω καταδικαστεί σε οκτώ μήνες φυλακή, αν και αυτές τις μέρες είναι σε εξέλιξη το Εφετείο. Υπάρχει μια απέλπιδα προσπάθεια να εμφανιστώ ως συκοφάντης και μάλιστα καταδικασμένος, την εποχή που κάθε μέρα έχουμε και μια αποκάλυψη γι αυτούς.

Για τον σύμβουλο του Άδωνη που ξέπλενε μαύρο χρήμα της Novartis, για τις τρεις λέξεις που άλλαξε στο νόμο και έβαλε τα φάρμακα της Novartis στη θετική λίστα, για τους τρεις θανάτους ανθρώπων που είχαν καθοριστική θέση και ρόλο σε όσα έγιναν. Παλεύουν με νύχια και με δόντια να με εξοντώσουν ως προσωπικότητα. Να θυμίσω πως όλοι αυτοί που μου έκαναν μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση έχουν οι ίδιοι καταδικαστεί ή διώκονται. (να θυμίσω Μιχελάκη, Βγενόπουλο, Δούκα ο οποίος με πλήρωσε μετά από αγωγή)

Αντιλαμβάνομαι την αγωνία τους. Είναι μπροστά στην πιθανότητα Ειδικού Δικαστηρίου και στην καλύτερη περίπτωση στην πλήρη πολιτική τους απαξίωση. Προφανώς και δεν τους λυπάμαι. Κατάλαβες Αντωνάκη μου; Μόλις αρχίσαμε».

Η απάντηση Βαξεβάνη στην μήνυση του Σαμαρά

koutipandoras

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου