Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018

Εξελίξεις στην υπόθεση Novartis! Το FBI στέλνει ηχητικά ντοκουμέντα και στοιχεία για Offshore

Νέες αποκαλύψεις για την υπόθεση Novartis από την εκπομπή Live News του Νίκου Ευαγγελάτου
στο E - Ηχητικά ντοκουμέντα και στοιχεία για Offshore είναι έτοιμο να στείλει το FBI στην Ελλάδα σχετικά με ...την Novartis - Πρόκειται για διαλόγους που είχαν πρόσωπα "κλειδιά" - "Έφοδος" των εισαγγελέων στα γραφεία της Novartis - Εντοπίστηκε νέα λίστα με 300 γιατρούς του δημοσίου και ιδιώτες που έπαιρναν "μίζες" από την φαρμακευτική εταιρεία - Καταθέτουν ξανά οι προστατευόμενοι μάρτυρες - "Μπαίνουν" νέα στοιχεία στην υπόθεση - Πολλαπλάσια των 3 δισ. ευρώ η ζημιά στο Δημόσιο
Σε πλήρη εξέλιξη είναι η έρευνα των εισαγγελέων διαφθοράς για την υπόθεση της Novartis. Όπως αποκάλυψε η εκπομπή Live News του Νίκου Ευαγγελάτου στο Ε, το FBI ετοιμάζεται να στείλει στην Ελλάδα ηχητικά ντοκουμέντα και στοιχεία για Offshore που αφορούν την υπόθεση.
Ειδικότερα, πρόκειται για συνομιλίες υψηλόβαθμων στελεχών της Novartis – που θεωρούνται «πρόσωπα κλειδιά» – με συνεργάτες, με συμβούλους και με δημόσιους λειτουργούς.
Υπόθεση Novartis: «Η Θάνου απειλεί κι εκφοβίζει τους δικαστές»
Ουσιαστικά πρόκειται για συνομιλίες ανώτατων στελεχών της φαρμακευτικής εταιρείας με μεσάζοντες – ανθρώπους σε σημαντικές θέσεις σε όλα τα επίπεδα. Μαζί με αυτά θα στείλει και στοιχεία για Offshore μέσω των οποίων γινόταν η διαδρομή του μαύρου χρήματος.
Δείτε στο βίντεο τις αποκαλύψεις του Live News του Νίκου Ευαγγελάτου στο Ε«Ντου» στα γραφεία της Novartis
Με νέα ευρήματα εμπλουτίζεται η έρευνα των εισαγγελέων διαφθοράς για την υπόθεση της Novartis. Κατά την έφοδο στα γραφεία της Novartis εντοπίστηκε νέα λίστα με στοιχεία η οποία αφορά περίπου 300 γιατρούς του δημοσίου και ιδιώτες οι οποίοι φέρεται να δωροδοκήθηκαν με ποσά από 1000-5000 ευρώ την από τον Ιανουάριο του 2016 μέχρι τον Ιανουάριο του 2017.
Πολλαπλάσια των 3 δισ. ευρώ η ζημιά στο Δημόσιο
Ως γνωστόν, οι εισαγγελικές αρχές έχουν ήδη εντοπίσει περίπου 4.000 γιατρούς οι οποίοι φέρονται να έχουν λάβει «δώρα» από τη φαρμακοβιομηχανία τα τελευταία χρόνια προκειμένου να συνταγογραφούν προϊόντα της εταιρείας.
Η έρευνα των εισαγγελέων διαφθοράς που συνεχίζεται για τα μη πολιτικά πρόσωπα δείχνει με τα εως τώρα στοιχεία ότι η ζημία του Ελληνικού Δημοσίου από τις ανατιμήσεις της Novartis στα νοσοκομειακά φάρμακα, είναι πολλαπλάσια από την αρχική εκτίμηση των 3 δισ. ευρώ (αφορά κυρίως τη ζημιά του ΕΟΠΥΥ).
Νέος γύρος καταθέσεων
Παράλληλα, οι εισαγγελείς Διαφθοράς ξεκινούν νέο κύκλο καταθέσεων των προστατευόμενων μαρτύρων σχετικά με τις πτυχές της υπόθεσης της φαρμακοβιομηχανίας.
Σε αυτό το πλαίσιο, ένας από τους τρεις μάρτυρες υπό προστασία φέρεται να έχει ήδη δώσει νέα κατάθεση και να έχει προσκομίσει επιπλέον στοιχεία που αναμένεται να βοηθήσουν στην εξέλιξη της έρευνας.
Μήνυση του πρώην προέδρου του ΕΟΦ στους προστατευόμενους μάρτυρες
Ένα ακόμα από τα πρόσωπα που αναφέρουν ως εμπλεκόμενο οι τρεις προστατευόμενοι μάρτυρες στην υπόθεση της Novartis προσέφυγε στη Δικαιοσύνη. Πρόκειται για τον πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και πρώην πρόεδρο του ΕΟΦ Δημήτρη Λιντζέρη.
Ο κ. Λιντζέρης στρέφεται κατά των τριών υπό προστασία μαρτύρων για τα αδικήματα της ψευδούς καταμήνυσης, της ψευδορκίας μάρτυρα και της συκοφαντικής δυσφήμισης, αναφέροντας στην μήνυση, που υπέβαλε δια του δικηγόρου του Αντώνη Βγόντζα, ότι οι καταθέσεις τους είναι ανυπόστατες και ότι «βρίθουν ψευδών και συκοφαντικών ισχυρισμών» που θίγουν την τιμή και την υπόληψη του (δείτε περισσότερα εδώ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου