Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018

Η Λ. Κιτσαντά για τους υδρογονάνθρακες σε Άρτα - Πρέβεζα





Η επικεφαλής της «Ριζοσπαστικής Δημοτικής Αλλαγής» Δήμου Αρταίων μας απέστειλε την 



παρακάτω ανακοίνωση: «Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Άρτας στις 21-2-2018 ζήτησα ενημέρωση από τον κ. Δήμαρχο, αναφορικά με το θέμα των ερευνών εντοπισμού υδρογονανθράκων στις περιοχές Άρτας - Πρέβεζας, δεδομένου ότι είναι πλέον γνωστό ότι υπεγράφησαν μεταξύ του Υπ. Ενέργειας και Περιβάλλοντος και της ΑΕ ‘Ελληνικά Πετρέλαια’, η σχετική σύμβαση παραχώρησης των δικαιωμάτων ερευνών και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στο "οικόπεδο" Άρτας- Πρέβεζας και αναμένεται η κύρωσή της από τη Βουλή.


Επειδή το θέμα αυτό, στην περίπτωση των Ιωαννίνων, «έσκασε ξαφνικά», χωρίς προηγούμενη ενημέρωση των πολιτών από τους αρμόδιους φορείς και την αυτοδιοίκηση, χωρίς δημόσια διαβούλευση και χωρίς αναλυτική ενημέρωση για τις πιθανές αρνητικές συνέπειες που θα έχουν οι εξορύξεις αυτές στο περιβάλλον και στην τοπική οικονομία και έχει δικαιολογημένα ξεσηκώσει αντιδράσεις από κατοίκους και πρωτοβουλίες πολιτών, θεωρούμε ότι είναι απαραίτητη η έγκαιρη και πλήρης ενημέρωση τόσο των αιρετών της αυτοδιοίκησης και των φορέων της Άρτας, όσο και όλων των κατοίκων της, σχετικά με την διαδικασία των ερευνών αυτών, την εδαφική έκταση που καταλαμβάνουν και τις συνέπειες που θα υπάρξουν από τις εξορύξεις υδρογονανθράκων τόσο για το περιβάλλον, όσο και για την γενικότερη προοπτική ανάπτυξης του τόπου μας, στη βάση των αρχών της αειφορίας και του σεβασμού της ιστορικής και πολιτιστικής μας κληρονομιάς.


Ο κ. Δήμαρχος δήλωσε ότι δεν είναι ακόμα πλήρως γνωστές οι παράμετροι της υπόθεσης αυτής και ότι θα μεριμνήσει για την έγκαιρη ενημέρωσή μας. Αναμένουμε. Το θέμα αυτό άλλωστε είναι πολύ σοβαρό και θα το παρακολουθούμε στενά και με πολύ ενδιαφέρον».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου