Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018

ΣΚΥΨΕ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΕ ΣΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΝΑ ΣΕ ΒΑΛΕΙ ΚΑΛΟ ΒΑΘΜΟ Η MOODY`S


Με σχετικό δελτίο τύπου που εξέδωσε το υπουργείο οικονομικών μας ανακοίνωσε πως ο διεθνής οίκος αξιολόγησης MOODY`S αναβάθμησε την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας κατά δύο βαθμίδες..Προφανώς για την κυβέρνηση της πρώτης φοράς αριστεράς είναι ένα μεγάλο επίτευγμα μια και είναι γνωστό τις πάσει πως οι εν λόγω οίκοι τα κριτήρια που αξιολογούν χώρες είναι στο κατά πόσο εναρμονίζονται στις απαιτήσεις των διεθνών τραπεζιτών προκειμένου να εκποιήσουν δημόσια και ιδιωτική περιουσία προκειμένου να περάσει στα χέρια τους..
Δείτε και το σχετικό δελτίο :


Νέα αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας, αυτή τη φορά κατά δύο βαθμίδες (σε Β3 από Caa2) με θετικό outlook από τον οίκο Moody's. Ενισχύονται περαιτέρω οι θετικές προσδοκίες για το 2018 καθώς στους δύο πρώτους μήνες και οι τρεις οίκοι έχουν προχωρήσει σε αναβάθμιση της χώρας. Αισιοδοξία η οποία είναι βάσιμη καθώς στηρίζεται σε πολυμέτωπη πρόοδο με προοπτική την οριστική έξοδο από την κρίση:
• Η τεχνική συζήτηση για την ελάφρυνση του χρέους βρίσκεται σε εξέλιξη και τα αποτελέσματα πρόκειται να παρουσιαστούν στο Εuroworking group της 1ης Μαρτίου.
• Η τέταρτη αξιολόγηση ξεκινά την Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου με συζητήσεις σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων και επικεφαλής θεσμών και συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την ομαλή ολοκλήρωσή της.
• Το νέο ολιστικό σχέδιο βιώσιμης και κοινωνικά δίκαιης ανάπτυξης εκπονείται και πρόκειται να παρουσιαστεί τον Απρίλιο του 2018.
• Το μαξιλάρι ρευστότητας συνεχίζει να κτίζεται για την στήριξη της οικονομίας και την διασφάλιση σταθερής πρόσβασης στις αγορές.
Η κυβέρνηση εξακολουθεί να εργάζεται σταθερά και εντατικά, προσηλωμένη στην οριστική έξοδο της χώρας από το Πρόγραμμα τον Αύγουστο του 2018.


bankstersae

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου