Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018

Ξέσπασε κόντρα για την αίθουσα βαρέων αθλημάτων








Στα… μαχαίρια βρίσκεται η Επιτροπή Διοίκησης του ΠΕΑΚΙ με τον ΑΟ Σπάρτακο Ιωαννίνων με




 αφορμή την πρόθεση της πρώτης να παραχωρήσει στο σύνολο των σωματείων που ασχολούνται με τα βαρέα αθλήματα στην πόλη το προπονητήριο που κατασκευάστηκε πριν από δύο χρόνια στη Λιμνοπούλα και το οποίο παραχωρήθηκε στον Σπάρτακο.

Πρόκειται για τη μεταλλική κατασκευή η οποία κατασκευάστηκε με δαπάνες της Περιφέρειας Ηπείρου ως αντάλλαγμα προς τον Σπάρτακο, για την δική του παραχώρηση της χρήσης της αίθουσας βαρέων αθλημάτων, που μετατράπηκε ουσιαστικά σε ένα νέο κλειστό γυμναστήριο στο ΠΕΑΚΙ.

Για την επικύρωση της συμφωνίας τον Ιούνιο του 2015 η Περιφέρεια Ηπείρου, το ΠΕΑΚΙ και ο Σπάρτακος συνυπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας στο οποίο αναφέρεται πως η αίθουσα που κατασκευάστηκε στη Λιμνοπούλα παραχωρείται για δέκα έτη από 1 Μαΐου του 2015 στον Σπάρτακο αποκλειστικά. Η Ε.Δ. του ΠΕΑΚΙ ανακοίνωσε επισήμως ότι το προπονητήριο θα αποκτήσει σύγχρονο εξοπλισμό και δεν θα είναι στο εξής αποκλειστικής χρήσης κανενός σωματείου. Δικαίωμα χρήσης θα έχουν όλα τα ερασιτεχνικά σωματεία και οι αθλητές τους εφόσον πληρούν τους κανόνες της ΓΓΑ.

Όπως ήταν φυσικό η απόφαση αυτή προκάλεσε την άμεση αντίδραση του Σπάρτακου που με επιστολή του προς τον Περιφερειάρχη Αλ. Καχριμάνη, αφού χαρακτηρίζει πολιτικά παράδοξη την πρόθεση του ΠΕΑΚΙ ζητά την τήρηση των συμφωνηθέντων, διαφορετικά ζητά να επιστραφεί στον Σύλλογο η χρήση της αίθουσας βαρέων αθλημάτων.

«Η σημερινή ΕΔ του ΠΕΑΚΙ – Επιτροπή που διοικεί νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου, ακολουθώντας μια πολιτική παράδοξη κατά τη γνώμη μας, αφού δεν αναγνωρίζει αποφάσεις της (έστω και με άλλη σύνθεση) δημιουργεί νέες καταστάσεις και πλέον θα βρεθούμε στο σημείο, κάθε διορισμένη Επιτροπή Διοίκησης από την εκάστοτε κυβέρνηση, να αλλάζει κατά το δοκούν τις αποφάσεις της, πράξεις βέβαια που δεν συνάδουν σε κράτος δικαίου στο οποίο υποτίθεται λειτουργούν οι θεσμοί και οι νόμοι και το κράτος έχει μια συνέχεια.

Επειδή, το θέμα από ότι φαίνεται δεν ενδιαφέρει και τους άλλους φορείς κ.λ.π. της πόλης και της περιφερειακής ενότητας στους οποίους κοινοποιήθηκε το έγγραφό μας, και επειδή ΜΟΝΟΜΕΡΩΣ η Ε.Δ. του ΠΕΑΚΙ, καταργεί το μνημόνιο που συνυπέγραψε, μη σεβόμενη την υπογραφή από την προηγούμενη ΕΔ, απευθυνόμαστε σ΄ εσάς κε Περιφερειάρχα και ζητάμε, με λύπη μας βέβαια για τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν στους υπόλοιπους συλλόγους της πόλης, να μας επιστραφεί η χρήση της αίθουσας βαρέων αθλημάτων που βρίσκεται στον πρώην Δήμο Ανατολής (παραπλεύρως του ΠΕΑΚΙ ), ώστε να στεγάσουμε τον σύλλογό μας», καταλήγει η επιστολή του Σπάρτακου.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Τάσος Λάγκας σε δηλώσεις του εξέφρασε την έκπληξη του Σπάρτακου για τη στάση του ΠΕΑΚΙ που δεν τηρεί μία συμφωνία την οποία η προηγούμενη επιτροπή έχει συνυπογράψει.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου