Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018

Όλγα Γεροβασίλη: Σκάνδαλο ορφανό δεν υπάρχει

Σκάνδαλο χωρίς πρόσωπα δεν υπάρχει. Και τα πολιτικά πρόσωπα μπορεί να έχουν πολιτική ή ποινική ευθύνη «Σκάνδαλο ορφανό δεν υπάρχει. Σκάνδαλο χωρίς πρόσωπα δεν υπάρχει. Και τα πολιτικά πρόσωπα μπορεί να έχουν πολιτική ή ποινική ευθύνη», τόνισε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη, σε συνέντευξή της στην εκπομπή Focus της ΕΡΤ και πρόσθεσε: «είμαστε υποχρεωμένοι απέναντι στο ελληνικό λαό να μην κουκουλώνουμε και να μην συγκαλύπτουμε. Ο ελληνικός λαός έχει πληρώσει πολλά εξαιτίας των πάρτι στην υγεία, στα εξοπλιστικά κ.λπ.».
Υπογράμμισε ότι «η προανακριτική επιτροπή θα διερευνήσει αν έχει αρμοδιότητα η βουλή και αν έχει, θα συνεχίσει με τον τρόπο που προβλέπεται. Αν δεν έχει αρμοδιότητα με βάση τα στοιχεία της δικογραφίας, τότε θα παραπέμψει την υπόθεση στη δικαιοσύνη».
Η κυρία Γεροβασίλη υποστήριξε ότι «αν εμείς δεν κάναμε τίποτα, αυτό θα σήμαινε συγκάλυψη, επομένως ήταν μονόδρομος να ακολουθηθούν τα βήματα που ακολουθήθηκαν». Αναφερόμενη στην ύπαρξη 10 καλπών, είπε ότι κι αυτό ήταν μονόδρομος «διότι τα πρόσωπα τα οποία εμπλέκονται δεν θα μπορούσαν να ψηφίσουν για τον εαυτό τους. Αν η κάλπη ήταν μια ή θα ψήφιζαν και για τον εαυτό τους, που δεν το δικαιούνται, ή δεν θα ψήφιζαν. Αυτό καταργεί το απόρρητο της διαδικασίας. Είναι αντιθεσμικό. Οπότε επιλέχθηκε αυτό που παγίως έχει ακολουθήσει η Βουλή και σε άλλες διαδικασίες παλιότερα.»
Η κυρία Γεροβασίλη τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν παρεμβαίνει στη Δικαιοσύνη και σημείωσε ότι «δεν είμαστε εμείς που ακολουθούμε εμφυλιοπολεμικές τακτικές, ούτε πρακτικές της κουκούλας. Θα ήθελα να ακούσω από όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου να μιλήσουν για την ουσία της υπόθεσης και να δεχθούν ότι υπήρξαν πολιτικές ευθύνες. Αν υπάρχουν και ποινικές (ευθύνες,) θα διερευνηθούν. Τα κόμματα που έφεραν τη χώρα εδώ οφείλουν να πουν στον ελληνικό λαό ότι παίρνουν την πολιτική ευθύνη.»
Ερωτηθείσα για την υπόθεση των βλημάτων που επρόκειτο να πωληθούν στη Σαουδική Αραβία, η κυρία Γεροβασίλη είπε ότι «η κυβέρνηση δεν θα βάλει αναχώματα για να μην αποκαλυφθεί η αλήθεια».
Ερωτηθείσα για την προκλητικότητα της Τουρκίας, η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης τόνισε ότι η Τουρκία παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και τις συνθήκες, το θαλάσσιο δίκαιο και τη συνθήκη της Λοζάνης. «Εμείς το αντιμετωπίζουμε ψύχραιμα προκειμένου να αναχαιτίσουμε τις παραβιάσεις», σημείωσε.
Για την πΓΔΜ, είπε ότι είναι ώρα να αντιμετωπίσουμε το ζήτημα του ονόματος με τρόπο αμφίπλευρα επωφελή: «αν δεν το αντιμετωπίσουμε τώρα θα γίνει αυτό που φοβούνται και αυτοί που διαμαρτυρήθηκαν στο συλλαλητήριο. Θα κατοχυρωθεί το όνομα Μακεδονία».
Για την οικονομία η κυρία Γεροβασίλη είπε ότι η αξιοπιστία της χώρας βελτιώνεται, το επενδυτικό περιβάλλον βελτιώνεται, οι μεταρρυθμίσεις προχωρούν και σήμερα μιλάμε για την έξοδο από την σκληρή επιτροπεία. «Τον Μάρτιο θα έχουμε το σχέδιο για την ελάφρυνση του χρέους, τον Απρίλιο θα έχουμε το δικό μας σχέδιο για δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη μετά τα μνημόνια», πρόσθεσε, ώστε να υπάρξει δημοσιονομικός χώρος προς όφελος της κοινωνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου