Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018

Κυπριακή ΑΟΖ: Σάλος στην Ιταλία και σφοδρή κριτική ΜΜΕ για την στάση της Ρώμης έναντι των τουρκικών προκλήσεων στο Saipem12000
Χθες πολίτες κάθε κομματικής απόχρωσης ξέσπασαν μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης για τους σπασμωδικούς και διφορούμενους χειρισμούς της κυβέρνησης Τζεντιλόνι.
Σήμερα άκρως επικριτικός είναι και ο ιταλικός Τύπος, σε ό,τι αφορά τη στάση και τις προκλήσεις της Αγκυρας προς το Saipem12000, καθώς προβάλλεται ως εθνική ταπείνωση η παρεμπόδιση του γεωτρύπανου της Eni σε ΑΟΖ Κύπρου και Ε.Ε.
Άκρως επικριτικός είναι σήμερα ο ιταλικός Τύπος, σε ό,τι αφορά τη στάση και τις προκλήσεις της Αγκυρας, με την παρεμπόδιση του πλοίου-πλατφόρμας της Eni σε χωρικά ύδατα της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Η εφημερίδα Corriere della Sera υπογραμμίζει σήμερα ότι «είναι δύσκολο πλέον να μπορέσει να οργανωθεί η συνάντηση Ευρωπαϊκής Ενωσης- Τουρκίας η οποία έχει προγραμματισθεί σε περίπου έναν μήνα στην Βάρνα» και αναφέρεται στην μεγάλη ένταση που δημιουργήθηκε με την στάση της `Αγκυρας στο όλο θέμα της ιταλικής πλατφόρμας-πλωτό γεωτρύπανο Saipem12000.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου