Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018

Αντιμετωπίζονται τα προβλήματα από την ισχυρή χιονόπτωση στα ορεινά της Ηπείρου








Τις ορεινές περιοχές των Περιφερειακών Ενοτήτων Ιωαννίνων και Άρτας έπληξε με ιδιαίτερη



σφοδρότητα το τελευταίο κύμα κακοκαιρίας που εκδηλώθηκε από το απόγευμα της Τρίτης 27 Φεβρουαρίου και βρίσκεται σε εξέλιξη μέχρι και σήμερα.

Οι χιονοπτώσεις ήταν έντονες στις περιοχές Κόνιτσας, Ζαγορίου, Πωγωνίου, Μετσόβου και Τζουμέρκων, με το ύψος του χιονιού σε ορισμένες περιοχές να ξεπερνά και τα δύο μέτρα. Για τον καθαρισμό του οδικού δικτύου εργάζονται συνεχώς 25 και πλέον μηχανήματα της Περιφέρειας Ηπείρου. Επίσης με τη συνεργασία των αρμόδιων αντιδημάρχωνέχουν καθαριστεί προσβάσεις προς παραγωγικές και άλλες μονάδες.

Λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών, σε σημεία του ορεινού οδικού δικτύου υπάρχει παγετός, για την αντιμετώπιση του οποίου γίνονται συνεχώς ρίψεις αλατιού. Μέχρι και σήμερα από την Περιφέρεια Ηπείρου έχουν διατεθεί περί τους 5.000 τόνους αλατιού, ποσότητα εκ των οποίων έχει χορηγηθεί στους Δήμους.

Παρά ταύτα η κίνηση στο οδικό δίκτυο, ιδιαίτερα των ορεινών περιοχών πρέπει να γίνεται με μεγάλη προσοχή και οι οδηγοί θα πρέπει οπωσδήποτε να έχουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες καθώς λόγω των ισχυρών ανέμων, μεταφέρεται χιόνι (ανεμοσούρια) σε τμήματα των οδοστρωμάτων.

Συνεργεία αποχιονισμού επισκέφθηκε ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας κ. Δ. Μαυρογιώργος, ενώ τους εργαζόμενους της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου συνεχάρη για το έργο τους ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου