Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018

ΝΕΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΜΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ





Προς τον κ. Πρόεδρο της
Διοικούσας Επιτροπής του Τ.Ε.Ε./Τ.Η.
κ. Ιωάννη Λυκοτραφίτη 


Κύριε Πρόεδρε,


Σε συνέχεια της από 16/2/2018 επιστολής μας, δυστυχώς διαπιστώσαμε ότι πλέον δεν τηρούνται ούτε τα στοιχειώδη προσχήματα, σχετικά με τη λειτουργία του τμήματος. Παρόλο που δείξαμε την ουσιαστική μας πρόθεση να συνεχίσουμε να μετέχουμε στις συνεδριάσεις του Τμήματος, αν και δεν τολμήσατε να βάλετε κάποιο από τα καίρια θέματα της επικαιρότητας, ούτε καν κάποιο από τα άμεσα θέματα της καθημερινότητας των συναδέλφων, οι οποίοι αν γνωρίζεται, βιώνουν πρωτόγνωρες συνθήκες εργασίας, δεν κάνατε ούτε καν τον κόπο να μας στείλετε τα πρακτικά των συνεδριάσεων, όπως κανονικά οφείλετε μετά από κάθε συνεδρίαση.

Προφανώς αποτελεί πρακτική σας ο σκοταδισμός και η απομόνωση σας από τους συναδέλφους, αλλά και η υποβάθμιση και η μη λειτουργία των θεσμοθετημένων οργάνων του Τεχνικού Επιμελητηρίου. Ο κατήφορος της υπόστασης του Τεχνικού Επιμελητηρίου δεν έχει τελειωμό.

Αφού πλέον δεν έχουμε συζητήσει κανένα μείζον θέμα στη Διοικούσα Επιτροπή, και είναι δεδομένη και ξεκάθαρη πλέον η άρνηση σας, να θέσετε θέματα και προβληματισμούς στο κορυφαίο συλλογικό όργανο, αλλά ούτε και να μας ενημερώσετε για το τι καταγράφεται σχετικά με τις συζητήσεις που διενεργούνται κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων, αλλά ούτε και τις διάφορες δαπάνες και εγκρίσεις οι οποίες ψηφίζονται και αναρτώνται στη Διαύγεια, χωρίς επικυρωμένα πρακτικά, οφείλουμε να σας ενημερώσουμε ότι πλέον δεν δεχόμαστε άλλον εμπαιγμό.

Απαιτούμε άμεσα την παράδοση των πρακτικών, όλων των έως τώρα συνεδριάσεων, όπως ορίζει ο νόμος, και η ομαλή λειτουργία του Τεχνικού Επιμελητηρίου. Σε αντίθετη περίπτωση θα κινήσουμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την εξασφάλιση της ανοιχτής και υπεύθυνης λειτουργίας του Τμήματος, αλλά θα αναζητήσουμε και τις τυχόν ευθύνες σε αυτούς που τους αναλογούν.

Ως η πρώτη παράταξη των εκλογών δεν είμαστε διατεθειμένοι να συμβάλλουμε στη διολίσθηση και την καταρράκωση του κύρους του Τεχνικού Επιμελητηρίου, πόσο μάλλον σε αυτές τις δύσκολες για τον κλάδο συνθήκες. Ελπίζουμε να σεβαστείτε το θεσμικό σας ρόλο και να πράξετε αναλόγως, γιατί δε πρόκειται να μείνουμε αμέτοχοι σε αυτήν την διολίσθηση, που οδηγείτε το τμήμα.



Με τιμή

Ο Επικεφαλής της παράταξης

Ιωάννης Τσίγκρος

Πολιτικός Μηχανικός

Μέλος της Δ.Ε. του Τ.Ε.Ε./Τ.Η.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου