Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018

Στην ημερίδα του ΓΕΩΤΕΕ για τα αδέσποτα και τα ζώα συντροφιάς ο Δήμος Ιωαννιτών







Στην ημερίδα που διοργάνωσε το ΓΕΩΤΕΕ σχετικά με τα ζώα συντροφιάς, τα αδέσποτα την κείμενη



 νομοθεσία και διαχείρισή τους, στο Τεχνολογικό Πάρκο το απόγευμα του Σαββάτου, συμμετείχε ο Δήμος Ιωαννιτών δια του εντεταλμένου Δημοτικού Συμβούλου, Μπάμπη Μπρέχα και της κτηνιάτρου του Καταφυγίου Αδέσποτων Ζώων, Χρυσάνθης Καραπέτσου.

Στην παρέμβαση του ο κ. Μπρέχας ενημέρωσε για τις πρωτοβουλίες που έχει πάρει η Δημοτική Αρχή σε ότι αφορά τη διαχείριση των αδέσποτων αλλά και τις προτάσεις που έχει καταθέσει στο αρμόδιο Υπουργείο προκείμενου να αμβλυνθεί το πρόβλημα το οποίο στα Γιάννενα είναι αρκετά έντονο.

“Έχουμε επεξεργαστεί και καταθέσει μια σειρά προτάσεων προς το Υπουργείο οι οποίες θα συμβάλλουν στην καλύτερη αντιμετώπιση του οξυμένου προβλήματος που υπάρχει αυτή τη στιγμή με τα αδέσποτα, όχι μόνο στα Γιάννενα, αλλά σε όλη τη χώρα. Πρέπει επιτέλους να καταλάβουμε ότι μόνο η αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου μπορεί να φέρει αποτελέσματα, ειδάλλως αν συνεχίσουμε στους σημερινούς ρυθμούς το πρόβλημα δεν θα λυθεί ποτέ”, είπε μεταξύ άλλων ο κ. Μπρέχας.

Από την πλευρά της η κ. Καραπέτσου περιέγραψε τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί σήμερα το Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων τονίζοντας την έλλειψη προσωπικού κάτι το οποίο έχει επανειλημμένα θέσει ο αρμοδίως ο Δήμος Ιωαννιτών ζητώντας την πρόσληψη μόνιμων κτηνιάτρων.

Τέλος η κ. Καραπέτσου έδωσε και μερικά στατιστικά στοιχεία σύμφωνα με τα οποία, από το 2012 και μετά, στο Καταφύγιο έχουν φιλοξενηθεί 1.800 ζώα, έχουν γίνει 1.029 αντιλυσσικά εμβόλια, 629 στειρώσεις και 825 υιοθεσίες, ενώ γίνεται ηλεκτρονική ταυτοποίηση των ζώων αλλά και επί τόπου εξέταση για λεϊσμανίαση με το λεγόμενο“γρήγορο” τεστ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου