Κυριακή 21 Αυγούστου 2022

Η Ρωσία κατηγορεί τις ΗΠΑ ότι προσπαθούν να προκαλέσουν ολοκληρωτικό πόλεμο μεταξύ πυρηνικών δυνάμεων




Η ρωσική κυβέρνηση εξέδωσε μια τρομακτική προειδοποίηση αυτή την εβδομάδα καθώς οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ συνεχίζουν να ρίχνουν λάδι στη φωτιά με όπλα αξίας δεκάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Ουκρανία.

Σε ανακοίνωσή της, η ρωσική πρεσβεία στις Ηνωμένες Πολιτείες ανέφερε ότι η συνεχής υποστήριξη του καθεστώτος Μπάιντεν στην Ουκρανία θα οδηγήσει τελικά σε μια «άμεση σύγκρουση πυρηνικών δυνάμεων» που πιθανότατα αυτή θα οδηγήσει στην καταστροφή του πλανήτη ή μεγάλου μέρους του.
«Σήμερα, οι Ηνωμένες Πολιτείες συνεχίζουν να ενεργούν χωρίς να λαμβάνουν υπόψη την ασφάλεια και τα συμφέροντα άλλων χωρών, γεγονός που συμβάλλει στην αύξηση του κινδύνου πυρηνικού πολέμου, ανέφερε η πρεσβεία με δήλωση στο κανάλι της στο Telegram. «Τα βήματα [των ΗΠΑ] για περαιτέρω εμπλοκή με μια υβριδική αντιπαράθεση με τη Ρωσία στο πλαίσιο της ουκρανικής κρίσης, αυξάνει το κίνδυνο για μια απρόβλεπτη κλιμάκωση και άμεση στρατιωτική σύγκρουση πυρηνικών δυνάμεων».

Η Ρωσική πρεσβεία κατήγγειλε επίσης, ότι το καθεστώς Μπάιντεν φαίνεται να προσπαθεί να προκαλέσει έναν πλήρη πόλεμο με την Κίνα για την Ταϊβάν.

Όπως σημειώνεται στο SHTFPlan.com :

Η πρεσβεία σημείωσε ότι η Ουάσιγκτον αποσύρθηκε πρόσφατα από δύο βασικές συμφωνίες ελέγχου των όπλων, τη Συνθήκη για τις πυρηνικές δυνάμεις μέσου βεληνεκούς του 1987, η οποία απαγόρευε ορισμένες κατηγορίες πυραύλων ξηράς και τη Συνθήκη του 1992 για τους ανοιχτούς ουρανούς, η οποία επέτρεπε πτήσεις επιτήρησης του ενός πάνω στα εδάφη του άλλου. σύμφωνα με ρεπορτάζ του RT.

Η πρεσβεία προέτρεψε τις ΗΠΑ «να ρίξουν μια πιο προσεκτική ματιά στη δική τους πυρηνική πολιτική αντί για αβάσιμες κατηγορίες εναντίον των χωρών των οποίων οι κοσμοθεωρίες δεν συμπίπτουν με τις αμερικανικές». Οι διπλωμάτες δήλωσαν επίσης: «Η χώρα μας εκπληρώνει πιστά τις υποχρεώσεις της ως κράτος με πυρηνικά όπλα και καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για τη μείωση των πυρηνικών κινδύνων».



Η δήλωση έρχεται αφότου οι ΗΠΑ κατηγόρησαν τη Μόσχα ότι χρησιμοποιεί τον πυρηνικό σταθμό ηλεκτροπαραγωγής του Zaporozhye στη νότια Ουκρανία ως κάλυψη για τους στρατιώτες της, μια κατηγορία που υποστήριξε η Ουκρανική πλευρά. Το πυρηνικό εργοστάσιο (που είναι το μεγαλύτερο στην Ευρώπη), κατασχέθηκε από τα ρωσικά στρατεύματα κατά τα πρώτα στάδια της στρατιωτικής επιχείρησης της Μόσχας στην Ουκρανία, με σκοπό να το διαφυλάξουν απο επικείμενη καταστροφή. Συνεχίζει ωστόσο να λειτουργεί με ουκρανικό προσωπικό αλλα υπό ρωσικό έλεγχο», ανέφερε το RT.com .

Εν τω μεταξύ, η Ουκρανία ανέλαβε την ευθύνη για μια σειρά επιθέσεων δολιοφθοράς σε ρωσικές στρατιωτικές βάσεις στην Κριμαία, σύμφωνα με το NBC News .



Η Κριμαία θεωρείται κόκκινη γραμμή για τη Ρωσία, ανέφερε το NBC News , υποδηλώνοντας ότι η Μόσχα θα μπορούσε να κλιμακώσει σημαντικά τη σύγκρουση με τρόπο που θα ενέπλεκε το ΝΑΤΟ ή ακόμα και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Σε μια τέτοια περίπτωση η Ρωσία θα μπορούσε να επιλέξει να επιτεθεί σε αποθήκες και όπλα στις χώρες του ΝΑΤΟ, με έμμεσο τρόπο, ώστε να μην φαίνεται πως εμπλέκεται άμεσα σε αυτές τις επιθέσεις.

Από την πλευρά της, η ουκρανική κυβέρνηση εξέδωσε μια δική της προειδοποίηση προς τη Ρωσία .

«Η κατεχόμενη από Ρώσους Κριμαία αφορά εκρήξεις αποθήκης και υψηλό κίνδυνο θανάτου για εισβολείς και κλέφτες», έγραψε στο Twitter ο σύμβουλος του προέδρου Volodymyr Zelenskyy, Mykhailo Podolyak, την Τρίτη.
«Οι στρατιώτες μας είναι οι καλύτεροι χορηγοί της καλής διάθεσης. Η Κριμαία είναι Ουκρανία», ανάρτησε ο επικεφαλής του γραφείου του Zelenskyy, Andriy Yermak, στο Telegram μετά τις εκρήξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου