Παρασκευή 12 Αυγούστου 2022

Κίνημα Don’t Pay UK: Τουλάχιστον 75.000 Βρετανοί θα σταματήσουν να πληρώνουν λογαριασμούς κοινής ωφελείας ως απάντηση στις υψηλές τιμές!





Μια ομάδα ακτιβιστών που ονομάζεται Don’t Pay UK λέει ότι περισσότεροι από 75.000 Βρετανοί έχουν δεσμευτεί να «χτυπήσουν» την κυβέρνηση την 1η Οκτωβρίου, μη πληρώνοντας πλέον τους λογαριασμούς κοινής ωφελείας τους.

Ο εκτοξευόμενος πληθωρισμός και άλλοι παράγοντες καθιστούν γρήγορα την ενέργεια εμπόρευμα μόνο για τους πλούσιους στο Ηνωμένο Βασίλειο, προκαλώντας μια κοινωνική επανάσταση.

«75.000 άνθρωποι έχουν δεσμευτεί να κάνουν πάυση πληρωμών την 1η Οκτωβρίου!» Το Don’t Pay UK έγραψε στο Twitter στις 5 Αυγούστου. «Εάν η κυβέρνηση και οι εταιρείες ενέργειας αρνηθούν να δράσουν, τότε οι απλοί άνθρωποι θα το κάνουν! Μαζί μπορούμε να επιβάλουμε δίκαιη τιμή και προσιτή ενέργεια για όλους».

Ο στόχος είναι να πειστεί τουλάχιστον ένα εκατομμύριο Βρετανοί να συμμετάσχουν στον αγώνα πριν φτάσει η 1η Οκτωβρίου. Η επίτευξη αυτού του αριθμού, λένε ακτιβιστές, θα βοηθήσει πραγματικά να τραβήξουμε την προσοχή των Βρετανών πολιτικών.

Αυτή η επαναστατική κίνηση έρχεται καθώς το κόστος ζωής στο Ηνωμένο Βασίλειο φτάνει σε επικά υψηλά. Όσον αφορά τον δείκτη ανέχειας, οι Βρετανοί βρίσκονται σε χειρότερη θέση από ό,τι ήταν εδώ και δεκαετίες, με τα επίσημα νούμερα του πληθωρισμού να αναμένεται να φτάσουν κάποια στιγμη το 13%.

Ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας (BoE) Andrew Bailey συνεχίζει να αυξάνει τα επιτόκια με επιτόκιο υψηλότερο από τα τελευταία 27 χρόνια, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Φαίνεται ότι το σύστημα Ponzi, γνωστό ως private central banking, δεν μπορεί πλέον να εμποδίσει την παγκόσμια οικονομία να βυθιστεί.

Ο λόγος για τον οποίο το Don’t Pay UK αποφάσισε μια απεργία την 1η Οκτωβρίου είναι επειδή αυτή είναι η ημέρα που το μέσο βρετανικό νοικοκυριό αναμένεται να πληρώσει περίπου 300 λίρες για ρεύμα. Αυτό μεταφράζεται σε περίπου 350 ευρώ.

«Ένα ζευγάρι αυξάνει το κόστος ενέργειας με την αρνητική αύξηση των μισθών και γίνεται εμφανές ότι τα νοικοκυριά πιέζονται», αναφέρει η Zero Hedge . «Αυτό αποκλείει χρήματα για στέγη, τρόφιμα και βενζίνη στην αντλία – αυτή η τάση είναι μη βιώσιμη και θα μπορούσε να οδηγήσει σε κοινωνικές αστάθειες».


Πρέπει ο κόσμος να χτυπήσει τον αχαλίνωτο πληθωρισμό και τη διαφθορά που προκαλούν οι κυβερνήσεις!

Πίσω στα τέλη της δεκαετίας του 1980 και στις αρχές της δεκαετίας του 1990, οι Βρετανοί ξεκίνησαν ένα παρόμοιο είδος απεργίας κατά της τότε πρωθυπουργού Μάργκαρετ Θάτσερ και έναν εκλογικό φόρο που εισήγαγε. Εκείνη την εποχή, περίπου 17 εκατομμύρια Βρετανοί αρνήθηκαν να πληρώσουν τον παράνομο φόρο.

«Το μεγάλο κίνημα που βλέπω αυτή τη στιγμή, είναι η αύξηση των ανθρώπων που ζητούν παύση πληρωμών λογαριασμών ενέργειας, με μαζική μη πληρωμή», λέει ο βρετανός οικονομικός δημοσιογράφος και ραδιοτηλεοπτικός φορέας Μάρτιν Λιούις. όπως αναφέρει το Glasgow Live .

«Η κυβέρνηση πρέπει να το χειριστεί αυτό, γιατί μόλις αρχίσει να γίνεται κοινωνικά αποδεκτό και να μη πληρώνουν τους λογαριασμούς ενέργειας, δεν θα μπορέσετε να τους κόψετε το ρεύμα σε όλους», πρόσθεσε.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Ofgem, Jonathan Brearly – η Ofgem είναι η ρυθμιστική αρχή ενέργειας του Ηνωμένου Βασιλείου – ανησυχεί για την απεργία.

«Πρόκειται για εξαιρετικά ανεύθυνα μηνύματα, τα οποία τελικά θα αυξήσουν τις τιμές για όλους τους άλλους και θα επηρεάσουν τις προσωπικές αξιολογήσεις πιστοληπτικής ικανότητας», πρόσθεσε ένας εκπρόσωπος της βρετανικής κυβέρνησης, χαρακτηρίζοντας την απεργία «εξαιρετικά ανεύθυνη».

Εάν οι εκτιμήσεις του Don’t Pay UK είναι σωστές, περίπου 6,3 εκατομμύρια νοικοκυριά του Ηνωμένου Βασιλείου θα οδηγηθούν στη φτώχεια αυτόν τον χειμώνα, μόλις φτάσουν οι αυξήσεις των τιμών κοινής ωφέλειας. Σε αυτή την περίπτωση, μια επανάσταση είναι αναπόφευκτη, ανεξάρτητα από το τι θέλει η κυβέρνηση.

«Αν θέλετε να διαμαρτυρηθείτε, σταματήστε να πληρώνετε φόρους σε αυτούς τους πολιτικούς καριέρας», έγραψε ένας σχολιαστής ως γενική πρόταση.
Ελλάδα ξύπνα και κάνε το ίδιο!

Για την Ελλάδα ωστόσο, έχουμε ξεκινήσει ήδη την παύση πληρωμών, όχι για κάποια αντίδραση στη κυβέρνηση αλλα επειδή δεν υπάρχουν χρήματα να πληρωθούν…

Ο Έλληνας έχει γαϊδουρίσια υπομονή και είναι έτοιμος να δεχτεί τα πάντα όπως φαίνεται.

Σύμφωνα με μια φήμη που κυκλοφορεί, επιστήμονες απ όλο τον κόσμο σκέφτονται να εξετάσουν dna Ελλήνων, για να διαπιστώσουν απο που πηγάζει αυτή η δουλοπρέπεια απέναντι στην εξουσία…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου