Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014

Με διάταξη που κατατέθηκε χθες στη Βουλή Απαλλάσσονται από ΦΠΑ οι δωρεές σε κοινωφελή ιδρύματα Αφορά τρόφιμα, φάρμακα, ρούχα και άλλα αγαθά

Με διάταξη που κατατέθηκε χθες στη Βουλή
Απαλλάσσονται από ΦΠΑ οι
δωρεές σε κοινωφελή ιδρύματα
Αφορά τρόφιμα, φάρμακα, ρούχα και άλλα αγαθά




• Με διάταξη που κατατέθηκε χθες στη Βουλή απαλλάσσεται από το ΦΠΑ η δωρεάν διάθεση τροφίμων, φαρμάκων, ρούχων και άλλων αγαθών σε φιλανθρωπικούς και κοινωφελείς φορείς, προκειμένου τα αγαθά αυτά να διανεμηθούν για την εξυπηρέτηση ευπαθών κοινωνικών ομάδων.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, σημείωσε ότι μέχρι σήμερα η νομοθεσία προέβλεπε στις περιπτώσεις αυτές την επιβολή ΦΠΑ, καταλήγοντας έτσι να ενθαρρύνει τις επιχειρήσεις να καταστρέφουν όσα προϊόντα δεν διέθεταν προς πώληση, αντί να τα προσφέρουν δωρεάν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.
Ο κ. Κεδίκογλου είπε ότι προηγήθηκε μελέτη των δυνατοτήτων που παρέχει η ευρωπαϊκή νομοθεσία και των λύσεων που έχουν υιοθετηθεί από άλλα κράτη.
Συμπλήρωσε δε ότι με την ψήφιση και θέση σε ισχύ της διάταξης, αγαθά που δεν είναι κατάλληλα προς πώληση ή αξιοποίηση και δεν έχουν κανένα πρόβλημα (π.χ. λόγω λαθών στη συσκευασία, απόσυρσης από την αγορά, εγγύτητας προς την ημερομηνία λήξης) μπορούν να διατίθενται σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, χωρίς να επιβάλλεται ΦΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου