Κυριακή 1 Ιουνίου 2014

Γιόρτασε τα 50 του χρόνια το Πανεπιστήμιο


Γιόρτασε τα 50 του χρόνια το Πανεπιστήμιο


Μισόν αιώνα ζωής συμπληρώνει φέτος το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, που γιόρτασε μαζί με την πόλη και το σύνολο των φορέων της τη σημαντική αυτή επέτειο.

50 χρόνια λειτουργίας, δράσης και προσφοράς στο ακαδημαϊκό γίγνεσθαι του τόπου, 50 χρόνια προσφοράς εκπαιδευτικής, κοινωνικής και οικονομικής στην πόλη των Ιωαννίνων και την Ήπειρο,
50 χρόνια που τίποτε δε θα ήταν ίδιο εάν δεν υπήρχε το Πανεπιστήμιο.
Η πανηγυρική εκδήλωση της Παρασκευής πραγματοποιήθηκε σε συγκινησιακά φορτισμένο κλίμα, λόγω της σπουδαιότητας αφενός της επετείου και αφετέρου λόγω της παρουσίας σπουδαίων ανθρώπων που διαδραμάτισαν πρωταγωνιστικό ρόλο στην ίδρυση του Πανεπιστημίου το 1964 ως παράρτημα τότε της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ.
Πολλοί ήταν εκείνοι επίσης που μετέφεραν λόγια από τις ομιλίες των πολιτικών παραγόντων της εποχής στην τελετή ίδρυσης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
Παρά την κρίση, και τα προβλήματα που αυτή έχει συσσωρεύσει το Πανεπιστήμιο συνεχίζει την δυναμική του πορεία ατενίζοντας το μέλλον με αισιοδοξία, όπως τόνισε ο πρύτανης Τρ. Αλμπάνης, με ιδιαίτερη αναφορά στην προοπτική της ίδρυσης Πολυτεχνικής Σχολής.
Η τελευταία αναφορά του κ. Αλμπάνη ήταν αφιερωμένη στους ευεργέτες του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων,
αλλά και στη σύνδεση του Ιδρύματος με την πόλη των Ιωαννίνων.
«Η ιστορική αυτή πόλη δε θα ήταν ίδια σήμερα χωρίς το Πανεπιστήμιο, αλλά και το Πανεπιστήμιο
δε θα μπορούσε να βρει ομορφότερη και πιο ταιριαστή πόλη, από τα Ιωάννινα», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ακολούθησαν χαιρετισμοί από τον τοποτηρητή της Μητρόπολης Ιωαννίνων εκ μέρους του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου και τον πρόεδρο του Συμβουλίου Διοίκησης του Ιδρύματος Παναγ. Σουκάκο.
Ο πρόεδρος της Συνόδου των Ελλήνων Πρυτάνεων Δημοσθ. Αναγνωστόπουλος αναφέρθηκε στην πορεία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων το οποίο κατατάσσεται όπως είπε μεταξύ των κορυφαίων της χώρας.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

http://www.epirusonline.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου