Κυριακή 1 Ιουνίου 2014

Μία κοινή γιορτή για το περιβάλλον την Κυριακή στην Πλατεία Μαβίλη


Μία κοινή γιορτή για το περιβάλλον την Κυριακή στην Πλατεία Μαβίλη


Την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος γιορτάζουν μαζί οι Φορείς Διαχείρισης των προστατευόμενων περιοχών του Νομού Ιωαννίνων καλώντας τους Γιαννιώτες και κυρίως τα μικρά παιδιά να συμμετέχουν στις δραστηριότητες που οργανώνονται και να έρθουν σε επαφή με την βιοποικιλότητα της περιοχής.
Με αφορμή, λοιπόν, τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, την Κυριακή 1η Ιουνίου, οι Φορείς Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας, Εθνικών Δρυμών Βίκου – Αώου και Πίνδου και Εθνικού Πάρκου Τζουμέρκων, Περιστερίου και Χαράδρας Αράχθου, στις 10:30 στην Πλατεία Μαβίλη προγραμματίζουν πλήθος δραστηριοτήτων στις οποίες θα πρωταγωνιστούν τα παιδιά, με θέματα που αντλούνται από τα σημαντικά στοιχεία βιοποικιλότητας των τριών προστατευόμενων περιοχών.
Οι δραστηριότητες θα περιλαμβάνουν χειροτεχνίες, κατασκευές με πηλό, ζωγραφική προσώπου, ταχυδακτυλουργικά, μουσικοκινητική αγωγή, παρατήρηση πουλιών και θα κορυφωθούν με τη δραματοποίηση του παραμυθιού « Τα τρία μικρά λυκάκια» του Ε. Τριβιζά από τα μέλη του θεατρικού εργαστηρίου «Έκφραση».
Κάλεσμα σε όλους και κυρίως στα παιδιά να συμμετέχουν στην εκδήλωση για να γνωρίσουν μέσα από το παιχνίδι τις σημαντικές περιβαλλοντικές αξίες του τόπου, απεύθυνε ο πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης της Λίμνης Παμβώτιδας Π. Τσουμάνης.
Παράλληλα σημείωσε την συνεργασία των Φορέων της περιοχής αλλά και σε πανελλαδικό επίπεδο, όχι μόνο στην διοργάνωση εκδηλώσεων αλλά και στην ανταλλαγή απόψεων και την αντιμετώπιση προβλημάτων που προκύπτουν κατά την άσκηση των αρμοδιοτήτων τους.
Γεωργία Χαλάτση από τον Ανεξάρτητο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου