Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

Πρωτοφανές περιστατικό ξυλοδαρμού!

Πρωτοφανές περιστατικό ξυλοδαρμού! 
Πρωτοφανές μπορεί να χαρακτηριστεί για την κοινωνία των Ιωαννίνων το καταγγελόμενο περιστατικό ξυλοδαρμού του πρώην Αντιδημάρχου Ιωαννίνων Κώστα Τσάγκα από τον νεοεκλεγέντα δημοτικό σύμβουλο με την παράταξη «Ενότητα Πολιτών» και εντεταλμένο Περιφερειακό Σύμβουλο Ηπείρου Παντελή Κολόκα, το βράδυ της Κυριακής στο κέντρο των Ιωαννίνων.

Ο Κώστας Τσάγκας νοσηλεύεται στην Χειρουργική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων κατά δήλωσή του στον ΒΗΜΑ 90.1, ενώ ο κ. Κολόκας αναζητείται από την Αστυνομία, στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

Τι ισχυρίζεται...
Ο κ. Τσάγκας περιέγραψε το περιστατικό λέγοντας πως αιφνιδιάστηκε. «Δεν μπορώ να εξηγήσω αυτή τη συμπεριφορά. Μάλλον με παρακολουθούσε. Μόλις με εντόπισε ότι βγαίνω σταμάτησε στη μέση του δρόμου μου επιτέθηκε και τράπηκε σε φυγή παρατώντας το αυτοκίνητό του» ισχυρίστηκε ο πρ. Αντιδήμαρχος, που εκείνη την ώρα, νωρίς το βράδυ της Κυριακής, όπως είπε έβγαινε από το γραφείο του στην οδό Μητροπόλεως. 

Ο όμιλος ΒΗΜΑ επικοινώνησε πολλάκις και με τον Παντελή Κολόκα, πλην όμως αν και το κινητό του καλούσε, δεν απάντησε κανείς.

Η παράταξη Γκόντα

Για το περιστατικό τοποθετήθηκε η παράταξη του Νίκου Γκόντα, «Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία», με ανακοίνωσή της. «Με την πράξη του αυτή, ο νεοεκλεγείς και νυν εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος της Περιφέρειας Ηπείρου, εισάγει στην πόλη μας νέα ήθη και πρακτικές, που μας παραπέμπουν σε άλλες εποχές τύπου ΦΑΡ ΟΥΕΣΤ, κάτι που η Γιαννιώτικη κοινωνία, πρώτη φορά βιώνει και σε καμία περίπτωση δεν είναι διατεθειμένη να ανεχθεί. Η παράταξη υπηρετώντας πάντα τον θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης με συνέπεια στις αρχές και τις αξίες, καλεί τον επικεφαλής της ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ κ. Θωμά Μπέγκα , όπως και όλες τις άλλες παρατάξεις, να καταδικάσουν την πρωτοφανή αυτή ενέργεια, που εκπορεύεται μάλιστα από δημόσιο πρόσωπο, που φέρει την ιδιότητα του εκπαιδευτικού» καταλήγει η «Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία».

Με καθυστέρηση

Με καθυστέρηση και προσπαθώντας να περάσει... ξόφαλτσα την ουσία του περιστατικού, παίρνει θέση για το συμβάν με τον Κώστα Τσάγκα και τον Παντελή Κολόκα, η παράταξη του νέου δημάρχου Ιωαννίνων Θωμά Μπέγκα, "Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα -Κοινωνία Πολιτών".

Σε ανακοίνωσή της, το απόγευμα σήμερα, η παράταξη "καταδικάζει την απρόκλητη επίθεση που δέχθηκε την Κυριακή το βράδυ νεοεκλεγείς σύμβουλος της παράταξης μας, από δημοτικό σύμβουλο, πρώην αντιδήμαρχο της «Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας». Οι λεκτικές επιθέσεις, οι ύβρεις και οι ακρότητες στις οποίες επιδίδονταν τόσο καιρό από τα τηλεπαράθυρα ο συγκεκριμένος, μεταφέρθηκαν – δυστυχώς- στους δρόμους της πόλης. Για την ποινική διάσταση του συγκεκριμένου περιστατικού επιλαμβάνεται η δικαιοσύνη".

Επίθεση στην παράταξη Γκόντα

Σε ότι αφορά την πολιτική διάσταση που επιχειρεί να του προσδώσει η «Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία», "αποτελεί πραγματικά έκπληξη το γεγονός πως αναλαμβάνοντας ρόλο εισαγγελέα, σπεύδει να εκδώσει ανακοίνωση – πόρισμα στην οποία κάνει λόγο για ξυλοδαρμό!!! Όψιμα η «Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία» …«ευαισθητοποιήθηκε» και θυμήθηκε να επικαλεστεί «αρχές και αξίες». Θυμίζουμε πως η συγκεκριμένη παράταξη σιωπούσε ή και υιοθετούσε –ίσως επειδή θεωρούσε ότι την εξυπηρετούσε- τη λεκτική βία, τους προσβλητικούς και αήθεις χαρακτηρισμούς, το παραλήρημα του εν λόγω συμβούλου από τα τηλεπαράθυρα. Θυμίζουμε πως η συγκεκριμένη παράταξη επέλεξε λίγα εικοσιτετράωρα πριν τις εκλογές την πολιτική της λάσπης ως πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης και μάλιστα δια του επικεφαλής της. Ήταν ένα πολιτικό ολίσθημα το οποίο καταδικάστηκε από τους πολίτες και στο οποίο η παράταξη μας επέλεξε να μην ακολουθήσει. Όπως δεν θα παρακολουθήσει και το νέο ατόπημα της «Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας. Ένα σχόλιο μόνο: το γάρ πολύ της θλίψεως".



http://vimanews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου