Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το "ψαλίδι" στις συντάξεις


ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το "ψαλίδι" στις συντάξεις


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων θα πραγματοποιήσουν οι συνταξιούχοι την Παρασκευή στις 10:30 το πρωί, διαμαρτυρόμενοι για τις περικοπές στις συντάξεις και τις παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό.

Κατά τη διάρκεια σημερινής συνέντευξης Τύπου, ο Πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Στάθης Βαμβέτσοςυπογράμμισε πως "έκοψαν τις επικουρικές, το ΕΚΑΣ και τις αναπηρικές συντάξεις. Θα κόψουν και τις κύριες. Θέλουν να μας σπρώξουν στην ιδιωτική ασφάλιση. Απαιτούμε να μην υπάρξουν νέες περικοπές σε συντάξεις". Να σημειωθεί, τέλος, οτι για τις 19 Ιουνίου προγραμματίζεται συγκέντρωση διαμαρτυρίας των συνταξιούχων στην Αθήνα.

Η μέση σύνταξη...

Εξάλλου, στα 946,17 ευρώ ανέρχεται η μέση σύνταξη στην Ελλάδα, όπως αναφέρεται σε έκθεση του προγράμματος "Ήλιος" του Υπουργείου Εργασίας.
Στην έκθεση του Ιουνίου, ενσωματώνεται για πρώτη φορά η μηνιαία εισροή νέων συνταξιούχων, ανά ταμείο κύριας ασφάλισης και κατηγορία σύνταξης.
Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας, πρόκειται για «δεδομένο βαρύνουσας σημασίας που αντανακλά την ανά ταμείο κύριας ασφάλισης δυναμική εισροής νέων συνταξιούχων και, κατά συνέπεια, την εξέλιξη των χρηματοδοτικών του αναγκών». Αναλυτικά το ρεπορτάζ για την έκθεση εδώ

Μιχ. Παπακωνσταντίνου

http://vimanews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου