Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

Ζητά αξιοποίηση, αντιδρά στο ξεπούλημα ο Φ. Φίλιος


Ζητά αξιοποίηση, αντιδρά στο ξεπούλημα ο Φ. Φίλιος 


Την άποψη πως το σχέδιο πώλησης ακινήτων του δημοσίου σε ιδιώτες μέσω ΤΑΙΠΕΔ θα ναυαγήσει, εξέφρασε εμμέσως πλην σαφώς ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Φίλιππος Φίλιος, εκφράζοντας
την έντονη αντίδρασή του στην απόφαση της Διϋπουργικής Επιτροπής Αποκρατικοποιήσεων να βγάλει στο… σφυρί ακίνητα στην περιοχή των Αμπελοκήπων και στην παραλίμνια περιοχή.
Η αντίδραση του κ. Φίλιου έχει σε μεγάλο βαθμό να κάνει και με το ότι ο Δήμος Ιωαννιτών έχει διεκδικήσει να περιέλθουν στην ιδιοκτησία του οι συγκεκριμένες εκτάσεις προκειμένου να αξιοποιηθούν. Μάλιστα για την παραλίμνια περιοχή, περίπου 25 στρέμματα, έχει εκπονηθεί κατά το παρελθόν μελέτη, προκειμένου να μετατραπεί σε πάρκο αθλοπαιδιών, ως η φυσική συνέχεια των ναυταθλητικών εγκαταστάσεων της Λιμνοπούλας και του ΚΕΚΩΠ.
«Ο κ. Αβραμόπουλος, ως υπουργός Υγείας τότε, πολλές φορές το δώρισε αλλά ποτέ δεν το υπέγραψε», ανέφερε χαρακτηριστικά για το συγκεκριμένο ακίνητο ο δήμαρχος Ιωαννίνων.
Ο Δήμαρχος τόνισε ότι η έκταση αυτή είναι αδύνατο να δομηθεί καθώς εμπίπτει στην ζώνη των τριακοσίων μέτρων από τη λίμνη και υπογράμμισε την ανάγκη άμεσης υπογραφής του Προεδρικού Διατάγματος, το οποίο αναίτια καθυστερεί πέραν του ενός έτους.
Ιδιαίτερα αιχμηρός ήταν ο κ. Φίλιος γενικότερα για τον τρόπο που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση του Δήμους και την αυτοδιοίκηση,
«Το ελληνικό δημόσιο έχει στην ιδιοκτησία του ένα πλήθος ακινήτων τα οποία ποτέ δεν αξιοποίησε. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το κτίριο του παλιού Πανεπιστημίου στη Δομπόλη, το οποίο καταρρέει, ενώ θα μπορούσε να αποτελέσει το διοικητικό κέντρο των Ιωαννίνων.
Άλλο παράδειγμα είναι το Περιφερειακό Εργαστήρι Δημόσιας Υγείας το οποίο κατασκευάστηκε, εξοπλίστηκε και μένει κλειστό. Το έχουμε ζητήσει όλοι. Και εμείς και η Περιφέρεια για να στεγάσουμε υπηρεσίες. Αλλά προτιμούν να πουλάνε οικόπεδα για ένα κομμάτι ψωμί», υπογράμμισε ο κ. Φίλιος, και κατέληξε λέγοντας: «Δυστυχώς δεν υπάρχει συνομιλητής. Δυστυχώς η αυτοδιοίκηση συζητά με κλειστές πόρτες. Θέλουν την τοπική αυτοδιοίκηση υποτιμημένη. Αποτέλεσμα είναι να μην επιλύονται προβλήματα και να δυσχεραίνει όλο και περισσότερο η κατάσταση».
Ακύρωση της μεταβίβασης ζητά το «ΑΥ.ΡΙ.Ο για την Ήπειρο»

Στο κενό έπεσε, στο μεταξύ, η προσπάθεια του επικεφαλής της παράταξης «ΑΥ.ΡΙ.Ο για την Ήπειρο» Γιάννη Παπαδημητρίου να υπάρξει απόφαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Ηπείρου ενάντια στην παραχώρηση στο ΤΑΙΠΕΔ των εννιά οικοπέδων. Η πρόεδρος της Επιτροπής Τατιάνα Καλογιάννη υπογράμμισε πως κάθε συζήτηση επί του θέματος θα πρέπει να γίνει μόνο μετά από επίσημες ανακοινώσεις. "Δεν μπορεί να γίνει ουδεμία συζήτηση επί του θέματος αυτού ή οποιουδήποτε άλλου θ


«Πρόκειται για ακίνητα στρατηγικής σημασίας για την ανάπτυξη της πόλης, μερικά από τα οποία χρησιμοποιούνται ήδη για τις ανάγκες της, και γι’ αυτό είναι ζωτική τόσο η ακύρωση της μεταβίβασης, που αποτελεί το αναγκαίο βήμα για την εκποίηση στο ιδιωτικό κεφάλαιο, όσο και η παραχώρησή τους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση», ανέφερε χαρακτηριστικά σε δηλώσεις του ο κ. Παπαδημητρίου.έματος, εάν δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση και φάκελος έργου. Δεν μπορούν να αποτελούν βάση συζήτησης μόνο δημοσιεύματα του Τύπου".
Το αίτημα, όπως τόνισε σε δηλώσεις του ο κ. Παπαδημητρίου, απορρίφθηκε από την πλειοψηφία της Επιτροπής με τα επιχειρήματα «δεν γνωρίζουμε τις λεπτομέρειες» και «τα ακίνητα δεν πηγαίνουν σε ιδιώτες αλλά στο ΤΑΙΠΕΔ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου