Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

"ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΜΕ ΤΗ ΝΟΤΙΑ ΑΛΒΑΝΙΑ"!

 "ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΜΕ ΤΗ ΝΟΤΙΑ ΑΛΒΑΝΙΑ"!


Ο νέος Γενικός Πρόξενος της Αλβανίας στα Ιωάννινα, έδωσε συνέντευξη στην τοπική εφημερίδα Πρωινός Λόγος όπου ευθαρσώς μιλάει για την Νότια Αλβανία επιβεβαιώνοντας μας πως δεν έχει μείνει ίχνος τσίπας επάνω του...

Διαβάστε αναλυτικά τις δηλώσεις του:

«Θεωρώ ιδιαίτερη τιμή για μένα, ως άτομο, αλλά και ως μέλος της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας, το γεγονός πως ο αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα και ο υπουργός Εξωτερικών Μουσάτι με επέλεξαν στη θέση του Γενικού Προξένου της Αλβανίας στα Γιάννενα».

Και πρόσθεσε:

«Εγώ και όλο το προσωπικό του Προξενείου, πέραν της εξυπηρέτησης των όποιων αναγκών των αλβανών πολιτών που ζουν στην Περιφέρεια Ηπείρου, επιδιώκουμε αφενός τη σύσφιξη των ήδη καλών σχέσεων ανάμεσα στις δύο χώρες που παρατηρείται με την νέα κυβέρνηση Ράμα και αφετέρου την προώθηση της οικονομικής, πολιτιστικής και εκπαιδευτικής συνεργασίας ανάμεσα στην Περιφέρεια Ιωαννίνων και τη Νότια Αλβανία, την Περιφέρεια Αργυροκάστρου και των Αγίων Σαράντα».

Καταλήγοντας ο κ. Γιάννης Γιάννης είπε: «Αν και οι καταστάσεις δεν είναι και οι πλέον ευνοϊκές, οφείλουμε να ανοίξουμε νέους διαύλους επικοινωνίας, να βρούμε τρόπους προώθησης της επιχειρηματικότητας, των πολιτιστικών και εκπαιδευτικών ανταλλαγών».
himara.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου