Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

ΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΕ... ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ!



ΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΕ... ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ! 

Σε προορισμό καλλιτεχνών του «φακού» απ’ όλο τον πλανήτη και τόπο συνάντησης διεθνούς φήμης φωτογράφων φιλοδοξούν να μετατρέψουν τα Γιάννενα οι διοργανωτές του Φεστιβάλ Φωτομετρία και φαίνεται ότι τελικά θα το καταφέρουν! ......
Οι αριθμοί εξάλλου που έχουν να κάνουν με την φετινή έκτη κατά σειρά διοργάνωση μιλούν από μόνοι τους. Εννέα εκθέσεις φωτογραφίας σε οκτώ εκθεσιακούς χώρους των Ιωαννίνων με την συμμετοχή 96 φωτογράφων, Ελλήνων και ξένων, μερικοί εκ των οποίων πολύ γνωστοί, αλλά και σεμινάρια, τριήμερο «φωτογραφικό χωριό» στο Πάπιγκο, μουσικές βραδιές και προβολές ταινιών περιλαμβάνει αυτή η Φωτομετρία.

Σήμερα η «αυλαία»

Η αυλαία του Φεστιβάλ ανοίγει επίσημα σήμερα, Τετάρτη, ώρα 9 το βράδυ στονΠολυχώρο «Δημ. Χατζής», με τα εγκαίνια της έκθεσης που παρουσιάζει τις 25καλύτερες φωτογραφίες του φετινού διαδικτυακού διαγωνισμού της Φωτομετρίας, ο οποίος έχει θέμα του την «Αντανάκλαση». Υπενθυμίζεται ότι ο διαγωνισμός σημείωσε νέορεκόρ συμμετοχών φέτος.

Συνέντευξη τύπου

«Τα Γιάννενα ζωντανεύουν, γίνονται πόλη της φωτογραφίας, μπαίνουν στο ευρωπαϊκό κάδρο, μετατρέπονται σιγά – σιγά σε Ευρωπαϊκό προορισμό, χάρη και στη συμμετοχή της Φωτομετρίας στο Ευρωπαϊκό έργο Frames», τόνισε τη Δευτέρα σε συνέντευξη τύπου ο εκ των διοργανωτών του Φεστιβάλ Παναγιώτης Παπουτσής.

Αναφερόμενος εν συντομία στο όραμα της ομάδας που διοργανώνει την Φωτομετρία, ο Π. Παπουτσής σημείωσε ότι «θέλουμε να γίνουν τα Γιάννενα τόπος συνάντησης, παράδοσης, κοσμοθεωρίας, αντιλήψεων, όσον αφορά τη φωτογραφία απ’ όλα τα μήκη και πλάτη της γης», ενώ στη συνέχεια παρουσίασε το πρόγραμμα του Φεστιβάλ από σήμερα και μέχρι το Σάββατο, καθώς και τις παράλληλες δράσεις του, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται για πρώτη φορά φέτος κι ένα τριήμερο «φωτογραφικό χωριό» με σεμινάρια που θα διεξαχθεί στο Πάπιγκο με «δασκάλους» σημαντική ονόματα του χώρου.

Από την πλευρά του ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Φωτομετρία Ιάσονας Δήμου αναφέρθηκε αναλυτικά στους φωτογράφους που συμμετέχουν σ’ αυτό φέτος και στα στοιχεία που συνδέουν την τέχνη τους. Παράλληλα, τόνισε ότι «το Φεστιβάλ σιγά – σιγά αναπτύσσεται και θα αποκτήσει αναγνωρισιμότητα σε διεθνές επίπεδο. Αυτό συμβαίνει επειδή καλούμε και συμμετέχουν καταξιωμένοι φωτογράφοι».
thesprotia-news.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου