Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

Κλειστά τα καταστήματα την ημέρα του Αγ. Πνεύματος


Κλειστά τα καταστήματα την ημέρα του Αγ. Πνεύματος


Κλειστά θα παραμείνουν τελικά τα κατστήματα στα Γιάννενα την προσεχή Δευτέρα, του Αγίου Πνεύματος. Αν και αρχικά υπήρξαν κάποιες παρερμηνείες, που ήθελαν τα καταστήματα ανοικτά, εξαιτίας ισχύοντος Νόμου, τελικά, με απόφαση του Εμπορικού Συλλόγου, δεν θα ανοίξουν. Μιλώντας σήμερα το μεσημέρι στο ΒΗΜΑ 90,1 και στη Βίλιαν Στασινού, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γιώργος Νταλαμάγκας, υπογράμμισε πως το θέμα προέκυψε με ένα νόμο που υπεγράφη το 2011 και ο οποίος αφαιρούσε απο τις Περιφέρειες τη δυνατότητα να ορίζουν παραπάνω απο τις επίσημες αργίες. Στα Γιάννενα δεν υπάρχει τέτοια απόφαση για κατάργηση. "Βασιζόμενοι στην ως τώρα πρακτική, ορίσαμε οτι τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος θα είναι κλειστά τα καταστήματα. Δεν μπορεί να αλλάξει αυτή η απόφαση στο παρά πέντε" είπε, μεταξύ άλλων, ο κ. Νταλαμάγκας.

Χωρίς έκθεση...

Σε ό, τι αφορά τα Σάββατα του Ιουλίου και του Αυγούστου, όπως και πέρυσι θα παραμείνουν ανοιχτά τα καταστήματα, ενώ, η έκθεση Βιβλίου, που παραδοσιακά γινόταν τον Ιούνιο, δεν θα γίνει ούτε φέτος. "Το κόστος λειτουργίας είναι μεγάλο. Δεν βρίσκουμε πλέον κάποιους χορηγούς που κάλυπταν ένα μέρος των εξόδων, ώστε να λειτουργεί η έκθεση ακόμη και χωρίς κέρδος για τους συμμετέχοντες" εξήγησε ο κ. Νταλαμάγκας.

Τέλος, κάλεσε το Δήμο και τον εργολάβο που έχει αναλάβει τις πεζοδρομήσεις να ολοκληρώσουν το έργο όσο πιο γρήγορα γίνεται, "για να μην υπάρχουν ζημιές στους συναδέλφους, γιατί ο τζίρος κάθε ημέρας είναι πολύ σημαντικός".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου