Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014

Τιμήθηκε το ολοκαύτωμα του Σουλίου


Τιμήθηκε το ολοκαύτωμα του Σουλίου

Στον ιστορικό χώρο του Σουλίου κορυφωθήκαν το πρωί οι τριήμερες εκδηλώσεις σε ανάμνηση του ολοκαυτώματος του Σουλίου. Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με Θεία Λειτουργία στον Παλαιοχριστιανικό Ναό Αγίου Δονάτου, χοροστατούντος του μητροπολίτη Παραμυθίας κ.κ Τίτου. Συνεχίστηκαν με τους χαιρετισμούς και τον πανηγυρικό της ημέρας και κορυφωθήκαν με την αναπαράσταση της ανατίναξης του Κουγκίου.
Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υφυπουργός Υγείας Αντώνης Μπέζας, τη Βουλή ο βουλευτής Γιώργος Στύλιος, τον ΣΥΡΙΖΑ η βουλευτής Όλγα Γεροβασίλη, το ΠΑΣΟΚ ο βουλευτής Χρήστος Γκόκας, τους Ανεξάρτητους Δημ. Βουλευτές ο βουλευτής Γιώργος Νταυρής, ενώ παραβρέθηκαν και εκπρόσωποι οργανώσεων της Χρυσής Αυγής. Παρόντες επίσης, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας Θωμάς Πιτούλης, η Δήμαρχος Σουλίου Σταυρούλα Μπραΐμη, ο διοικητής του 3ου Σώματος Στρατού αντιστράτηγος Ηλίας Λεοντάρης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Θεσπρωτίας Μπέλλος Παναγιώτης, ο Περιφερειακός Διοικητής Ηπείρου και Ιονίων Νήσων του Λιμενικού, ο Περιφερειακός Διοικητής Ηπείρου της Πυροσβεστικής, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων και συλλογών και πλήθος κόσμου.
Σε δήλωσή του ο κ. Μπέζας ανέφερε: «Σήμερα είναι μια ημέρα με ιδιαίτερο συμβολισμό για το Δήμο Σουλίου, τη Θεσπρωτία αλλά και ολόκληρη την Ελλάδα. Το Σούλι υπήρξε ο προάγγελος της εθνικής μας παλιγγενεσίας. Το Σούλι είναι συνυφασμένο στη συνείδηση όλων μας με τους αγώνες για εθνική ανεξαρτησία. Εθνική ανεξαρτησία δεν είναι όμως μόνο η εδαφική ανεξαρτησία αλλά και η οικονομική ανεξαρτησία.
Τα τελευταία χρόνια έχουμε κάνει σαν χώρα μια μεγάλη προσπάθεια για να ανακτήσουμε την οικονομική μας ανεξαρτησία. Έχουμε πετύχει πολλά, έχουμε όμως ακόμη δρόμο μπροστά μας. Έχουμε μπροστά μας ένα μακρύ δρόμο, μεταρρυθμίσεων, ανάκαμψης και ανάπτυξης, μείωσης της ανεργίας, μείωσης του δημόσιου χρέους και κυρίως διόρθωσης των αδικιών που έγιναν για να μην συμβούν τα χειρότερα.
Μπορούμε να τα επιτύχουμε όλα αυτά, γιατί έχουμε βάλει πλέον πολύ ισχυρές βάσεις. Μπορούμε, γιατί βαδίζουμε με στέρεα βήματα μπροστά και έχουμε σχέδιο. Αποδείξαμε ότι βαδίζουμε σωστά και ότι το σχέδιο δουλεύει».
Στα πλαίσια των εκδηλώσεων πραγματοποιήθηκε και ο 3ος ορεινός αγώνας δρόμου θυσίας Σουλιωτών.
Το τριήμερο εκδηλώσεων για το ολοκαύτωμα του Σουλίου, ξεκίνησε το απόγευμα της Παρασκευής από την Παραμυθιά, με ποδηλατικό αγώνα μαθητών της πόλης και συνεχίστηκε το Σάββατο με μεγάλη μουσικοχορευτική παραδοσιακή βραδιά στο σχολείο Βούλγαρη Παραμυθιάς με συγκροτήματα από όλη την Ελλάδα.

http://vimanews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου