Κυριακή 15 Ιουνίου 2014

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΣΤΟ 4ο ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΣΤΟ 4ο ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ






«Σας καλωσορίζω στο 4ο Εθνικό Συμβούλιο, ένα διευρυμένο Εθνικό Συμβούλιο, στο οποίο συμμετέχουν - όπως είπε ο αναπληρωτής μέχρι σήμεραΓενικός Γραμματέας του Κινήματος, ο Γιώργος Αναγνωστάκος - και οι πρόεδροι των Συντονιστικών Επιτροπών όλης της Ελλάδος, όσοι τουλάχιστον μπόρεσαν να έρθουν, και οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές και οι πολιτευτές του Κινήματος.

Σήμερα πολλοί περιμένουν να ακούσουν τι έχουν αποφασίσει οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ. Είναι βέβαιο ότι πολλοί επιθυμούν να δουν τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ να μην υπάρχουν πια στο χάρτη. Το επιθυμούν στο εσωτερικό, αλλά
σας βεβαιώνω ότι το επιθυμούν και στο εξωτερικό.

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ είμαστε το μόνο Κίνημα που συνεχίζουμε να αντιστεκόμαστε, χωρίς να έχουμε γονατίσει, χωρίς να έχουμε συμβιβαστεί.

Το μήνυμα λοιπόν, που θέλω καταρχήν να δώσουμε από αυτό το Εθνικό Συμβούλιο είναι: Ό,τι πόλεμος και αν γίνει δεν πρόκειται ούτε να συμβιβαστούμε ούτε να γονατίσουμε. Θα μείνουμε όρθιοι.

Θέλω να δώσω τα συγχαρητήριά μου σε όλους όσοι συμμετείχαν σε αυτόν τον μεγάλο αγώνα για τις ευρωεκλογές. Ξεχωρίζω τις ευρωεκλογές από τις τοπικές εκλογές, από τις δημοτικές και τις αυτοδιοικητικές, διότι εκεί υπήρξε ένας διαφορετικός αγώνας που είχε να κάνει με στήριξη προσώπων, αλλά και συνδυασμών σε όλη την Ελλάδα και ήταν αρκετά διαφορετικός από τον πολιτικό αγώνα που δώσαμε για τις ευρωεκλογές.

Συγχαίρω τους υποψήφιους ευρωβουλευτές μας, που χωρίς μέσα - και οι περισσότεροι από αυτούς έζησαν ως πρώτη εμπειρία αυτή την κάθοδο στις ευρωεκλογές - κατάφεραν να γυρίσουν όλη την Ελλάδα και καταφέραμε να εκλέξουμε ευρωβουλευτή, παρά τον τεράστιο πόλεμο που έγινε στη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Η ευρωπαϊκή πορεία των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ έχει να κάνει με αυτό που σας είπα προηγουμένως, με το ότι πολλοί επιθυμούν - και από το εξωτερικό - να μην υπάρχουν οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ. Είμαστε το μόνο Κίνημα στην Ελλάδα που έχουμε δηλώσει ξεκάθαρα ότι δεν συμφωνούμε με τη νέα μορφή που πάει να πάρει η Ευρωπαϊκή Ένωση. Και λέω το μόνο Κίνημα, γιατί ουσιαστικά και αυτοί οι οποίοι εξέφραζαν μέχρι πριν από τις εκλογές τις αντιρρήσεις τους, έχουμε δει ότι έχουν πλέον συμφωνήσει και προσκυνήσει, με πρώτο τον ΣΥΡΙΖΑ, την αξιωματική αντιπολίτευση.

Μετά τις εκλογές είδαμε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να δηλώνει ότι στηρίζει την υποψηφιότητα του κ. Γιούνκερ για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Να συμφωνεί δηλαδή, με την εκλογή στην προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενός από τους κύριους υποστηρικτές της ευρωπαϊκής ενοποίησης με την έννοια της κατάργησης των εθνών - κρατών.

Η εκλογή μας στις ευρωεκλογές και η ανάδειξη ευρωβουλευτή έχει να κάνει και με την πορεία την οποία θα ακολουθήσουμε τις επόμενες μέρες, τα επόμενα χρόνια, στο Ευρωκοινοβούλιο. Ο Νότης Μαριάς, τον οποίο συγχαίρω και προσωπικά για τον αγώνα τον οποίο έκανε μαζί με όλους τους άλλους, ήδη συμμετέχει στην ομάδα των Αντιφεντεραλιστών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στην ομάδα των Αντιφεντεραλιστών στην οργάνωση του Ευρωκοινοβουλίου και όχι στη συμμαχία, η οποία έχει αρκετές διαφορές και με εμάς και ιδίως σε επίπεδο εθνικών θεμάτων. Αναδείχθηκε δε αντιπρόεδρος στην ομάδα αυτή, που είναι η τρίτη ομάδα στην Ευρωβουλή.

Βλέπουμε λοιπόν, ότι στη μάχη στην οποία έχουμε μπει από την πρώτη στιγμή κατά του φεντεραλισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κατά της ενοποίησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης με κατάλυση των εθνών - κρατών και της υποταγής των ευρωπαϊκών λαών στη λογική των τραπεζιτών και των δανειστών δεν είμαστε μόνοι μας. Εκτός από τους άλλους του Κάμερον, που για τους δικούς τους λόγους αντιτίθενται, ήδη έχουν διαμορφωθεί ισορροπίες στο Νότο, όπως είχαμε προβλέψει, οι οποίες συμμετέχουν μαζί με μας στην ομάδα των Αντιφεντεραλιστών και δημιουργείται μία δυνατή αντίσταση, σε επίπεδο Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στην προσπάθεια της παγκοσμιοποίησης και της κατάργησης των εθνών - κρατών.

Τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών ήταν αποτελέσματα που δεν αναμέναμε. Αποτελέσματα, τα οποία ναι μεν μας έδωσαν τη δυνατότητα να εκλέξουμε ευρωβουλευτή, αλλά τα ποσοστά μας, δεν ήταν τα ποσοστά τα οποία μπορούν να ικανοποιήσουν οποιονδήποτε από εμάς.

Είναι αλήθεια ότι ο πόλεμος ο οποίος έγινε ήταν πρωτοφανής. Ο πρώτος λόγος ήταν η έλλειψη προβολής από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Είναι χαρακτηριστικό ότι στα τρία μεγάλα κανάλια, μετά από μέτρηση του χρόνου που διατέθηκε στα κόμματα, θα σας πω ότι το κόμμα «Ποτάμι», το οποίο δεν εκπροσωπείται καν στη Βουλή, σε σχέση με τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ είχε 223 φορές μεγαλύτερη παρουσία. Διακόσιες είκοσι τρεις φορές μεγαλύτερη παρουσία από το τέταρτο κοινοβουλευτικό κόμμα.

Ο αποκλεισμός μας, ιδίως την τελευταία εβδομάδα, από όλα τα πάνελ, ήταν τόσο χαρακτηριστικός που πλέον, είχαμε και την παρέμβαση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης. Φθάσαμε στο σημείο να έχουμε το σποτ, το οποίο δικαιούνται να δώσουν τα κοινοβουλευτικά κόμματα για να το προβάλουν τα κανάλια, να κοπεί από τις νομικές υπηρεσίες όλων των μεγάλων καναλιών και έπειτα από μία εβδομάδα, μετά από παρέμβαση του νομικού επιτελείου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ στο ΕΣΡ, το οποίο θα σας πω ότι έχουμε μηνύσει κιόλας στο παρελθόν, υποχρέωσε τα κανάλια να προβάλουν το τηλεοπτικό σποτ των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ μόνο την τελευταία εβδομάδα.

Υπήρχε έλλειψη προϋπολογισμού. Η κυβέρνηση λειτούργησε πάλι με την έννοια της καθεστωτικής κυβέρνησης. Από τα επτά εκατομμύρια ευρώ που δόθηκαν για τις προεκλογικές δαπάνες των κοινοβουλευτικών κομμάτων στους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ δόθηκαν 52.000 ευρώ. Και μάλιστα, αυτά τα χρήματα μπλοκαρίστηκαν γιατί είχαμε την παραίτηση του γενικού διευθυντού του κόμματος, τη Δευτέρα πριν από τις εκλογές, με αποτέλεσμα ουσιαστικά να κάνουμε εκλογές με μηδενικό προϋπολογισμό. Και βεβαίως δεν είχαμε τη δυνατότητα να χρηματοδοτήσουμε ούτε τον προεκλογικό μας αγώνα, ούτε τον προεκλογικό αγώνα των Συντονιστικών Επιτροπών, αλλά ούτε και τον προεκλογικό αγώνα των συνδυασμών που στηρίξαμε.

Και θέλω εδώ να δώσω συγχαρητήρια στους υποψηφίους τους οποίους στηρίξαμε, για τον αγώνα τον οποίο έκαναν. Στον Παύλο Χαϊκάλη στην περιφέρεια Αττικής, στον Βασίλη Καπερνάρο στο Δήμο Αθηναίων, στη Μαρίνα Χρυσοβελώνη στην περιφέρεια Θεσσαλίας και στον Τέρενς Κουίκ στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, όπως επίσης και σε όλα εκείνα τα στελέχη, τα οποία έδωσαν την προσωπική τους μάχη σε όλες τις περιφέρειες, αλλά και στους δήμους της Ελλάδος.

Το τρίτο θέμα που αντιμετωπίσαμε είναι η έλλειψη ζωντανής επικοινωνίας, διότι πολλά από τα στελέχη μας σε όλη την Ελλάδα αναλώθηκαν στις υποψηφιότητες των δημοτικών και των περιφερειακών εκλογών. Ένα από τα χαρακτηριστικά ήταν στην Κάρπαθο - δεν ξέρω αν είναι εδώ ο συντονιστής της Καρπάθου - την οποία επισκέφθηκα μετά τις εκλογές, όπου από τα πέντε μέλη στης συντονιστικής επιτροπής οι δύο ήταν υποψήφιοι σε ένα δήμο, οι άλλοι δύο σε έναν άλλο δημοτικό συνδυασμό και το αποτέλεσμα ήταν ότι δεν δόθηκε ουσιαστικά καμία μάχη για τις ευρωεκλογές.

Αυτό παρατηρήθηκε σε όλη την Ελλάδα και μάλιστα δημιουργήθηκαν και αρκετές διαφωνίες μεταξύ των στελεχών μας σε τοπικό επίπεδο με αποτέλεσμα να μην διεξαχθεί ο αγώνας που έπρεπε να γίνει για τις ευρωεκλογές. Ίσως ήταν λάθος η εμπλοκή μας στις δημοτικές και τις περιφερειακές εκλογές και η απόφαση την οποία λάβαμε, αλλά θα σας πω ότι για αυτή την απόφαση δεν μετανιώνουμε, ιδίως για την περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης. Εάν δεν υπήρχε το ψηφοδέλτιο που στηρίξαμε οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ με υποψήφιο περιφερειάρχη τον Τέρενς Κουίκ, όλα τα άλλα ψηφοδέλτια θα ήταν ψηφοδέλτια στα οποία είχαν βάλει τους υποψηφίους τους το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής και ουσιαστικά οι πολίτες θα είχαν την υποχρέωση να επιλέξουν μεταξύ υποψηφίων που είχε υποδείξει το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής. Το αποτέλεσμα ήταν αυτό που είδαμε, δηλαδή να δούμε ένα κόμμα που αμφισβητεί τις διεθνείς συνθήκες και τη Συνθήκη της Λωζάννης να έχει καταγράψει μία δύναμη στη Θράκη.

Στο σημείο αυτό θέλω να συγχαρώ προσωπικά τον πολιτευτή μας, τον Ιρφάν, ο οποίος κατάφερε, ως Έλληνας Πομάκος, το χωριό του να είναι το μόνο μειονοτικό χωριό το οποίο δεν έβγαλε πρώτο το DEP. Αυτό έχει μια ιδιαίτερη σημασία για τον εθνικό χαρακτήρα τον οποίο δώσαμε στις υποψηφιότητες στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.

Υπήρξε απόλυτη έλλειψη οργάνωσης και αρκετά μεγάλη εσωστρέφεια λόγω των δημοτικών εκλογών. Η έλλειψη οργάνωσης δείχνει ότι πλέον δεν έχουμε καμία δυνατότητα να βαδίσουμε με τον τρόπο με τον οποίο μέχρι τώρα επιλέξαμε. Από σήμερα θα γίνει γενική επαναφορά του Κινήματος σε όλες τις δομές οργάνωσης. Αρχίζουμε από μηδενική βάση. Αναλαμβάνω εγώ όλες τις ευθύνες για ότι έγινε μέχρι σήμερα, σταματάει ο κάθε διάλογος από εδώ και πέρα και προχωράμε χτίζοντας το κίνημα από την αρχή. Το μήνυμα είναι σπάστε τις καρέκλες στη Συγγρού, ας ξεχυθούμε στις γειτονιές, ας κάνουμε το κίνημα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ένα κίνημα πολιτών και όχι ένα κίνημα στελεχών.

Σας καλώ, από εδώ και πέρα, να προστατεύσετε οι ίδιοι το κίνημα το οποίο χτίσαμε όλοι μαζί. Νοοτροπίες οι οποίες δυστυχώς πέρασαν, ήταν νοοτροπίες τις οποίες πληρώσαμε. Από εδώ και πέρα θα πρέπει να καλέσουμε πίσω όλους εκείνους τους οποίους πικράναμε και αποκλείσαμε. Να καλέσουμε τους πολίτες και να συμμετέχουμε σε όλα τα κοινωνικά δρώμενα, σε κάθε περιοχή της Ελλάδας. Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ θα είναι μπροστά τους παντού και πάντα.

Πρέπει να πάρουμε όμως και μια άλλη απόφαση. Τα ποσοστά τα οποία είδαμε στις ευρωεκλογές, που έφυγαν από το ποσοστό των 10,5% των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ήταν ποσοστά προς τη μια πλευρά, σε ποσοστό περίπου 16% έφυγαν προς το ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό ήταν ένα αποτέλεσμα της πόλωσης, διότι κάποιοι πίστεψαν ότι ψηφίζοντας την αξιωματική αντιπολίτευση θα έκαναν μεγαλύτερο κακό στην κυβέρνηση. Τελικά όμως, αυτό που έκαναν ήταν μεγαλύτερο κακό στην πατρίδα.

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ δεν είμαστε ουρά κανενός, ούτε θα γίνουμε ουρά κανενός. Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ είμαστε ένα πατριωτικό κίνημα το οποίο δεν πρόκειται ποτέ να συμβιβαστεί για καρέκλες, αλλά έχει τη θέληση να ενώσει τις δυνάμεις των Ελλήνων και αυτό είναι που ξεκαθαρίσαμε από την πρώτη φορά μέσα από τη Βουλή.

Βλέπετε ότι ο πόλεμος ο οποίος γίνεται, είναι πόλεμος που έχει ξεπεράσει πλέον κάθε ηθική, δεν υπάρχει καμία ηθική αναστολή. Γίνονται εξαγορές στελεχών, εκβιασμοί, απειλές. Βλέπουμε να αποχωρούν στελέχη χωρίς πολιτικές δικαιολογίες, χωρίς να εξηγούν για ποιο λόγο και γιατί τη μια μέρα βρίσκονται δίπλα μας και την άλλη μέρα κάνουν μία δήλωση ότι αποχωρούν από το Κίνημα.

Είναι ξεκάθαρο ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να πάρει τους 180 βουλευτές για την Προεδρία της Δημοκρατίας. Τους απαντάμε: Όσους και να εξαγοράζετε, εμείς θα γίνουμε ακόμα περισσότεροι. Όσους και να εκβιάζετε, εμείς δεν πρόκειται να γονατίσουμε.

Στο πλαίσιο αυτής της εξέλιξης που έχουμε σε επίπεδο Κοινοβουλίου, δηλαδή του αριθμού των βουλευτών, αλλά και λόγω των ποσοστών που είδαμε να παίρνουν τα μικρότερα κόμματα, ένα 16,9% που ψήφισε τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ στις εθνικές εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου του 2012 έφυγε και πήγε προς μικρότερα, κυρίως αντιμνημονιακά κόμματα και κινήματα, τα οποία βεβαίως δεν είχαν καμία τύχη και δυστυχώς δεν μπορούν να προσφέρουν τίποτα παραπάνω από το να αποψιλώνουν το κίνημα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και να μειώνουν τη φωνή που έχουμε μέσα στη Βουλή και την Ευρωβουλή.

Θέλω λοιπόν την έγκριση του Σώματος του Εθνικού Συμβουλίου και αργότερα του πολιτικού συνεδρίου, το οποίο θα κάνουμε μέσα στο φθινόπωρο, να καλέσουμε κοντά μας, ως συνεργαζόμενα, όλα εκείνα τα κινήματα και τα κόμματα που έχουν καθαρά αντιμνημονιακό χαρακτήρα που δεν πρόκειται να γονατίσουν, προκειμένου να χτίσουμε ένα μεγάλο μέτωπο με κορμό τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.

Είμαστε οι μόνοι που επιβιώσαμε, είμαστε οι μόνοι που καταφέραμε να σταθούμε όρθιοι. Ο άνεμος, ο τυφώνας, ο οποίος χτύπησε όλα αυτά τα κινήματα δεν άφησε όρθιο κανένα. Οι μόνοι που σταθήκαμε όρθιοι με ποσοστά τέτοια που επιτρέπουν να έχουμε κοινοβουλευτική εκπροσώπηση και στο Ελληνικό Κοινοβούλιο και στην Ευρωβουλή είμαστε οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ. Καλώ λοιπόν, όλες τις δυνάμεις του πατριωτικού και δημοκρατικού χώρου, να έρθουν κοντά μας ως συνεργαζόμενα κόμματα και να δημιουργήσουμε ένα μεγάλο μέτωπο για τις επόμενες εκλογές.

Υπάρχει ειλημμένη απόφαση του Συμβουλίου ότι δεν πρόκειται να πάρουμε κανέναν μαζί μας ο οποίος έχει ψηφίσει μνημόνια. Δεν πρόκειται να πάρουμε κανέναν μέσα στο κίνημα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. Όμως εδώ θα πρέπει να σκεφτούμε ποιοι είναι αυτοί που δεν ψήφισαν μνημόνια και όμως γονάτισαν και μας πρόδωσαν και ποιοι είναι αυτοί οι οποίοι άλλαξαν στάση και έδειξαν ότι αντιστέκονται, παρότι στο παρελθόν είχαν συγκεκριμένη συμπεριφορά.

Στο ιερό δεν πρόκειται να μπει κανείς. Αυτό είναι ξεκάθαρο. Αυτή είναι ειλημμένη απόφαση και αυτή η απόφαση δεν αλλάζει. Όμως, μπορούμε να καλέσουμε κοντά μας να συμμετέχουν σε μια συστράτευση, ως υποψήφιοι με το δικό τους χαρακτήρα και τη δική τους αυτονομία, εκείνα τα κινήματα τα οποία θα μπορέσουν να δημιουργήσουν μια μεγάλη πλειοψηφία.

Ο πόλεμος που έρχεται είναι τεράστιος, ο πόλεμος απέναντι στον ελληνικό λαό. Εμείς, ως πατριωτικό κίνημα, δεν πρόκειται ποτέ να αλλοιώσουμε τις κόκκινες γραμμές τις οποίες έχουμε θέσει.

Κύριος γνώμονας για οποιαδήποτε συνεργασία θα είναι οι πατριωτικές θέσεις στα εθνικά θέματα, με πρώτη την ύπαρξη και την ενίσχυση της εθνικής κυριαρχίας της χώρας, τη μη παράδοση της εθνικής κυριαρχίας της χώρας.

Στα θέματα που έχουν να κάνουν με τη Θράκη, με την Κύπρο και με το όνομα της Μακεδονίας δεν κάνουμε πίσω, ούτε υπάρχει περίπτωση να συνεργαστούμε ποτέ με κανέναν, εάν δεν σεβαστεί αυτές τις κόκκινες γραμμές.

Το δεύτερο θέμα, το οποίο αποτελεί για εμάς τον κύριο ιδεολογικό πυλώνα και το λέω αυτό, διότι έγιναν διάφορες συζητήσεις περί του ιδεολογικού στίγματος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. Ο πατριωτικός χαρακτήρας του Κινήματος δεν έχει ιδεολογικές κατευθύνσεις. Υπάρχουν αυτή τη στιγμή άνθρωποι της παγκοσμιοποίησης και στα αριστερά και στα δεξιά και είναι μαζί.

Πρέπει να καταλάβουμε ότι αυτή τη στιγμή μας κυβερνά μια κυβέρνηση Σημίτη, με πρωθυπουργό τον Σαμαρά. Αυτή είναι η αλήθεια.

Ο δεύτερος κύριος άξονας, πολιτικός - ιδεολογικός, είναι η προστασία της μεσαίας τάξης. Η μεσαία τάξη στην πατρίδα μας δέχεται ένα απίστευτο πόλεμο. Σε επίπεδο εργαζόμενου, βλέπουμε ότι έχουν χάσει το μεγαλύτερο μέρος από τα εισοδήματα τους οι εργαζόμενοι οι οποίοι αντιμετωπίζουν πλέον συνθήκες πρωτόγνωρες.

Έχουμε εργαζόμενους των 350 ευρώ. Μου έλεγε ιδιωτική υπάλληλος προχθές, φίλη του κινήματος, παίρνει 450 ευρώ, την υποχρεώνουν να πηγαίνει μια ώρα πριν από το ωράριό της και να κάθεται 45 λεπτά μετά, να είναι όρθια και σε στάση προσοχής καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας και τα ρεπό να μπαίνουν τα Σαββατοκύριακα.

Βλέπουμε να εκβιάζονται εργαζόμενοι οι οποίοι δεν πληρώνονται. Οι περισσότερες επιχειρήσεις, ακόμη και αυτές που δεν έχουν πρόβλημα, χρησιμοποιούν την υφιστάμενη κατάσταση, προκειμένου να μην πληρώνουν τους εργαζόμενους.

Έχουμε αντιμετώπιση της κυβέρνησης, κατά παράβαση κάθε ηθικής και κάθε συνταγματικής τάξεως, όπως είδαμε με τις καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών. Βγαίνει δικαστική απόφαση και δεν εκτελείται από το κράτος και εν συνεχεία έρχεται η αστυνομία και καλείται να πιέσει τους εργαζόμενους και όχι το κράτος να εφαρμόσει την απόφαση του δικαστηρίου.

Είχαμε προχθές την εξαιρετική δήλωση - ήρθε αργά βέβαια - της Ενώσεως Εισαγγελέων. Ουσιαστικά εδώ ομολογεί ότι υπάρχει «φωτογραφική» νομοθέτηση εκ μέρους της κυβερνήσεως για συγκεκριμένα συμφέροντα. Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για παράβαση του Συντάγματος.

Το ίδιος συμβαίνει και με τους ανέργους. Οι άνεργοι δεν τυγχάνουν καμιάς προστασίας. Βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην ανεργία 2.100.000 Έλληνες και Ελληνίδες, χωρίς καμία ελπίδα. Είναι απροστάτευτοι από όλο το πολιτικό φάσμα.

Εμείς πρέπει να πάρουμε στην πλάτη μας την προστασία των ανέργων και η προστασία των ανέργων είναι η εργασία, δεν είναι η αποζημίωση. Δεν μπορεί τα ευρωπαϊκά κονδύλια του ΕΣΠΑ να δίνονται για να κάνει έργα ο κ. Μπόμπολας με τις εθνικές οδούς και να μην χρησιμοποιούνται για να μπορέσει να υπάρξει ανάπτυξη και δικαίωμα στην εργασία.

Κύριος γνώμονας της αντιμετώπισης της ανεργίας είναι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι μικροί και μεσαίοι επιχειρηματίες οι οποίοι βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε αδιέξοδο. Το 80% των επιχειρήσεων έχει κλείσει και το άλλο 20% ετοιμάζεται να κλείσει. Τα χαράτσια, η έλλειψη ρευστότητας, η λογική η οποία λέει ότι πρώτα θα πληρωθεί η τράπεζα και το κράτος και εν συνεχεία θα πληρωθεί η επιχείρηση.

Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι εκείνο το κουμπί το οποίο εμείς αναδείξαμε από την πρώτη στιγμή, λέγοντας για τον εθνικό λογαριασμό, ο οποίος θα πρέπει να γίνει ρυθμίζοντας τις υποχρεώσεις των μικρομεσαίων επιχειρήσεων προκειμένου να πάρουν φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα ώστε να ξεκινήσουν πάλι να λειτουργούν και να προσλαμβάνουν υπαλλήλους.

Για να γίνει αυτό όμως - και αυτό έχει να κάνει με την πολιτική και ιδεολογική θέση των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ - απαιτείται μείωση φορολογίας. Με φορολογία 26% στις επιχειρήσεις και 45% στα φυσικά πρόσωπα δεν πρόκειται ποτέ να γίνει καμία επένδυση.

Είμαστε ξεκάθαροι, δεν πρόκειται να δεχθούμε καμία κυβερνητική λύση η οποία δεν θα έχει μείωση της φορολογίας κάτω από το όριο που έχουν οι χώρες με τις οποίες συνορεύουμε. Αυτή είναι η λύση για την ανάπτυξη και τότε θα έχει μεγαλύτερα εισοδήματα το κράτος.

Ένας άλλος τομέας στον οποίο οφείλουμε να εργαστούμε - εκεί είχαμε από τα χαμηλότερα ποσοστά - είναι στους συνταξιούχους και τους αγρότες. Αρχίζω από τους αγρότες. Πρέπει να πλησιάσουμε τους ανθρώπους της πρωτογενούς παραγωγής. Η κατάσταση την όποια βιώνει σήμερα η ελληνική περιφέρεια είναι τραγική. Κανείς αγρότης δεν μπορεί πλέον να παράγει, γιατί το κόστος παραγωγής είναι μεγαλύτερο από το κόστος διάθεσης του προϊόντος.

Πρέπει να δουλεύει δηλαδή σκληρά ο αγρότης και να μην καταφέρνει τελικά να επιβιώσει. Εδώ λοιπόν θα σας ζητήσω να δημιουργηθούν ειδικές ομάδες, μετά από την εκλογή γραμματέα, οι οποίες θα ασχοληθούν με τον αγροτικό κόσμο.

Και παράλληλα, το άλλο τμήμα του πληθυσμού το οποίο πρέπει να πλησιάσουμε και στο οποίο δεν είχαμε αποδοχή, γιατί εκβιάστηκε, όπως εκβιάστηκε το Μάιο και τον Ιούνιο του 2012, είναι οι Έλληνες συνταξιούχοι.
Οι Έλληνες συνταξιούχοι που είδαν το εισόδημά τους να καταρρέει, δυστυχώς έχουν πέσει στην παγίδα του εκβιασμού.

Μην περιμένουμε να έχουμε μέσα μαζικής ενημέρωσης μαζί μας. Δεν έχουμε κανέναν μαζί μας, είμαστε μόνοι μας. Θα κάνουμε ότι πρέπει, προκειμένου να αποκτήσουμε τα εργαλεία για να πλησιάσουμε και να ενημερώσουμε τους συνταξιούχους.

Η εφημερίδα που είδατε και βγήκε την Τρίτη των εκλογών και πολλοί παρέλαβαν την Παρασκευή των εκλογών, θα είναι μια προσπάθεια η οποία θα συνεχιστεί και θα υπάρχει συνεχής ενημέρωση με έντυπο υλικό, το οποίο θα μπορεί να μοιράζεται σε όλη την Ελλάδα.

Ένας άλλος τομέας είναι οι απόστρατοι. Πενήντα εκατομμύρια ευρώ έκοψαν πάλι τώρα, αυτό το εξάμηνο, από τους απόστρατους. Έχουν εξαθλιώσει εντελώς τους στρατιωτικούς και τα στελέχη των σωμάτων ασφαλείας που βρίσκονται στη σύνταξη.

Και βεβαίως, ένα μεγάλο μέρος του αγώνα μας θα πρέπει να δοθεί για την νεολαία. Σε αυτό το σημείο θα σας πω ότι είμαστε περήφανοι που είμαστε το πρώτο Κίνημα σε δύναμη στην νεολαία στην ηλικία 18 έως 25 ετών. Αυτή είναι ελπίδα του Κινήματος και αυτή είναι η ελπίδα της Ελλάδος.

Η αντίσταση στην συνταγματική εκτροπή που επιτελείται, θα πρέπει πλέον να πάρει και άλλη μορφή. Μετά από την πλήρη ανασυγκρότηση του Κινήματος δεν θα πρέπει να μένει απροστάτευτη καμία κοινωνική ομάδα από νομική στήριξη.

Εδώ θέλω να σας πω ότι έγινε καλή δουλειά. Η ομάδα της νομικής στήριξης του Κινήματος, με τα ελάχιστα μέσα τα οποία διέθετε, κατάφερε να παρέμβει σε πάρα πολλές κοινωνικές ομάδες και να οδηγήσει στην στήριξη συμπολιτών μας χωρίς αυτό να γίνει γνωστό, όπως επίσης και η κοινωνική δράση του Κινήματος, η δράση δηλαδή της διανομής, της στήριξης ευαίσθητου πληθυσμού.

Εμείς επιλέξαμε να μην καλούμε τις κάμερες όταν μοιράζουμε τρόφιμα ή ρούχα. Όμως αυτό απεδείχθη ότι δεν είχε κανένα πέρασμα προς την κοινωνία, με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να έχουμε και τη δύναμη που θέλουμε να μοιράζουμε ακόμα περισσότερα προϊόντα και να στηρίξουμε κοινωνικές ομάδες.

Θέλω να σας πω ότι θα γίνει προσπάθεια ακόμα να πάρουμε τηλεοπτικό χρόνο, να αγοράσουμε τηλεοπτικό χρόνο σε μικρά κανάλια, ώστε να υπάρχει μια παρουσία των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ με εκπομπές οι οποίες θα γίνουν σε μικρότερους τηλεοπτικούς σταθμούς. Παράλληλα, θα κινητοποιηθούν δικά μας στελέχη για να υπάρχουν και ραδιοφωνικές εκπομπές, ιδιαίτερα στην περιφέρεια.

Όσο αφορά τις οργανώσεις, θα πρέπει να ανοίξουν τις πόρτες. Δεν νοείται πλέον συντονιστική επιτροπή με κλειστές πόρτες. Ανοιχτές οι πόρτες σε όλους, ανοιχτές οι πόρτες σε όλη την κοινωνία. Ανοιχτές πόρτες και παράλληλα συμμετοχή σε τοπικό επίπεδο σε όλες τις οργανώσεις, στα τοπικά θέματα, στις πρωτοβουλίες. Θέματα τα οποία βλέπουμε να στηρίζουν οι τοπικές κοινωνίες αλλά «θάβει» το κέντρο.

Ένα παράδειγμα τέτοιο είναι εκείνο της πρωτοβουλίας που πήραμε εν μέσω ευρωεκλογών για τη στήριξη στα Σφακιά του αγώνα που έκαναν οι Σφακιανοί για να αναδείξουν το πέρασμα του πλοίου που προχωρούσε σε υδρόλυση των χημικών όπλων από την Συρία.

Τέτοιου είδους πρωτοβουλίες δεν θα πρέπει να μένουν μόνο στη συμμετοχή μας. Πρέπει οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ να πάρουμε εμείς μπροστά τον αγώνα και τις πρωτοβουλίες αυτές σε τέτοιου είδους θέματα τα οποία μπορεί να αφορούν μια τοπική κοινωνία. Το θέμα των χημικών αφορά όλη την Ελλάδα και όλη την Ευρώπη βεβαίως και όλη την Μεσόγειο, είναι θέματα τα οποία θα τα στηρίζει η Κοινοβουλευτική Ομάδα από τη Βουλή, θα τα στηρίζουμε επικοινωνιακά και σε τοπικό επίπεδο από την πλευρά των συντονιστικών μας επιτροπών.

Αύριο θα προχωρήσουμε σε εκλογή γραμματέα. Θέλω να ξεκαθαρίσω, δεν έχει τη στήριξή μου κανείς και δεν είμαι αντίθετος σε κανέναν. Θα αποφασίσετε εσείς. Όποιος χρησιμοποιεί ότι δήθεν έχει χρίσμα από μένα ή οποιονδήποτε άλλον από την ηγεσία του κινήματος «μαυρίστε» τον. Αποφασίστε εσείς το ποιος θα είναι ο επόμενος γραμματέας του κινήματος.

Ένας γραμματέας όμως, ο οποίος θα πρέπει να καταλάβει ότι το Κίνημα πρέπει να χτιστεί μέσα σε τρεις μήνες από την αρχή. Είναι πολύ πιθανό τον Οκτώβριο να έχουμε εκλογές. Δεν μπορεί λοιπόν, να πηγαίνουμε σε σχεδιασμούς «επί χάρτου», αλλά πρέπει το Κίνημα μέσα στον Ιούλιο και τον Αύγουστο να ξαναποκτήσει την δυναμική του.

Πρέπει να είμαστε παρόντες παντού και αυτό οφείλουμε όλοι να το κάνουμε με πρώτον τον γραμματέα ο οποίος θα εκλεγεί αύριο.

Στη Βουλή, η μέχρι τώρα παρουσία των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ είναι εξαιρετική και θέλω να συγχαρώ όλη την Κοινοβουλευτική Ομάδα στο σύνολό της, διότι δίνει μια τεράστια μάχη την οποία θα τη συνεχίσουμε και μέσα στο καλοκαίρι. Θα αναδιοργανώσουμε την Κοινοβουλευτική Ομάδα και να ξέρετε ότι η απόφαση την οποία πήραμε στην τελευταία Κοινοβουλευτική Ομάδα είναι ότι μαζί και με τον Ευρωβουλευτή μας θα είμαστε δίπλα στις συντονιστικές επιτροπές σε όλη την Ελλάδα.

Καλώ και τους πολιτευτές και των εθνικών εκλογών, αλλά και των ευρωεκλογών να συμμετέχουν σε αυτή την αναδιοργάνωση του Κινήματος. Δεν νοείται πολιτευτές του κινήματος να είναι απόντες επί χρόνια από τους αγώνες της βάσης. Να ξέρουν το εξής, όποιος είναι απών δεν θα είναι ξανά υποψήφιος βουλευτής.

Από εδώ και πέρα θα υπάρχει καταγραφή της δράσης όλων μας, από τη δική μου δράση μέχρι τη δράση κάθε συντονιστικής. Η καταγραφή θα γίνεται δημόσια και θα αναρτάται στο διαδίκτυο μέσα από μια καινούργια σελίδα του Κινήματος.

Θα προχωρήσουμε στη δυνατότητα να υπάρχει υλικό το οποίο θα μπορείτε να χρησιμοποιείτε στις τοπικές κοινωνίες. Παράλληλα, ενεργοποιούμε τις ηλεκτρονικές ψηφοφορίες των μελών των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, όπου θα συναποφασίζουμε για όλα τα θέματα

Όλα αυτά θα οδηγήσουν στην αναδιοργάνωση του Κινήματος από το μηδέν. Κανείς δεν είναι δεδομένος ούτε εγώ ο ίδιος και από εδώ και πέρα προχωράμε στην προετοιμασία ενός πολιτικού συνεδρίου. Πρέπει να γίνει ένα μεγάλο πολιτικό συνέδριο το συντομότερο δυνατό, μέσα στο φθινόπωρο, διότι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε από όλα αυτά τα οποία περιέγραψα είναι ότι ο ελληνικός λαός δεν ξέρει το πρόγραμμά μας.

Πρέπει να κοινωνήσουμε το πρόγραμμά μας, πρέπει να καταλάβει ο ελληνικός λαός ότι οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ δεν είναι μια τυχαία κίνηση, ένα κίνημα, το οποίο γέννησαν οι ανάγκες του καιρού, αλλά είμαστε ένα Κίνημα που ήρθε για να κυβερνήσει την Πατρίδα. Είμαστε ένα Κίνημα το οποίο έχει πρόταση, έχει κυβερνητική λύση, έχει πολιτική και έχει αποφασίσει βάσει αυτής της πολιτικής να προχωρήσει από εδώ και πέρα

Να ξεκαθαρίσω και κάτι άλλο, δεν πρόκειται να γίνουν αποδεκτές μεσοβέζικες συμπεριφορές. Οποίος αρχίζει να γλυκοκοιτάζει προς την εξουσία ας φύγει από εδώ και πέρα. Τώρα. Όποιος θέλει να διαπραγματευτεί, θα του δώσω και χαρτί καλής προϋπηρεσίας να πάει να γονατίσει στη Συγγρού. Εμείς δεν γονατίζουμε. Εμείς δεν προσκυνάμε. Εμείς δεν υποχωρούμε.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ

ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου