Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

Δείγμα προθέσεων για παράταξη και Δήμο έδωσε ο Θ. Μπέγκας


Δείγμα προθέσεων για παράταξη και Δήμο έδωσε ο Θ. Μπέγκας




Σε δύο άξονες κινήθηκε ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας στην πρώτη μετεκλογική ολομέλεια της παράταξης «Ενότητα Πολιτών – Νέα Γιάννενα – Κοινωνία Πολιτών», που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας στο ξενοδοχείο Epirus Palace.
Η ολομέλεια δεν είχε τόσο το χαρακτήρα της αποτίμησης του εκλογικού αποτελέσματος και της έκφρασης ευχαριστιών προς όσους συνετέλεσαν στο νικηφόρο αποτέλεσμα, αλλά στην ουσία δόθηκε το στίγμα τόσο για τον τρόπο λειτουργίας της παράταξης, όσο και για τις προτεραιότητες της νέας δημοτικής αρχής, με τον

Θωμά Μπέγκα να δείχνει πως θέλει να αποφύγει τα φαινόμενα εσωστρέφειας και τα κακώς κείμενα που ταλάνισαν τη δημοτική αρχή του Φίλιππα Φίλιου.
Στο πρώτο μέρος της ομιλίας του ο κ. Μπέγκας αναφέρθηκε στη λειτουργία της παράταξης και έκανε λόγο για ελλείμματα που υπήρχαν τα προηγούμενα χρόνια και πρέπει να διορθωθούν. Ενδεικτικά είπε, πως η παράταξη θα λειτουργήσει με καταστατικό, αρχές και θέσεις, ενώ θα γίνονται ολομέλειες σε προκαθορισμένο χρονικό διάστημα δύο φορές ετησίως.
Παράλληλα μίλησε για συλλογικότητα στη διοίκηση και τόνισε χαρακτηριστικά πως υπάρχει χώρος για όλους όσους θέλουν να προσφέρουν. «Για μένα δεν υπάρχουν πραιτοριανού. Οι λογικές μου δεν κινούνται στη βάση της ανταπόδοσης», σημείωσε μεταξύ άλλων και είπε πως θα υπάρχει συνεργασία και με τις άλλες παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά και με εθελοντικές ομάδες και φορείς.
Στο δεύτερο μέρος της ομιλίας του παρουσίασε κάποιες από τις βασικές αρχές για την πορεία την επόμενη πενταετία, σημειώνοντας πως χρειάζονται δυναμικές ανατροπές και μεταρρυθμίσεις. Ειδικότερα εστίασε στα προβλήματα της καθημερινότητας, στην αντιμετώπιση της ανεργίας και στις πολιτικές που θα ανακουφίζουν τους αδύναμους.
Αμέσως μετά την ομιλία του Θ. Μπέγκα, στο βήμα ανέβηκε ο Δήμαρχος Φίλιππος Φίλιος, ο οποίος προχώρησε σε κάποιες παραινέσεις, εκφράζοντας σε ένα βαθμό και προσωπική πικρία για τον τρόπο που κάποιοι πολιτεύτηκαν τα χρόνια της δικής του δημοτικής του αρχής. «Οι διαφωνίες πρέπει να εκφράζονται στα όργανα και όχι στα μέσα ενημέρωσης. Την άποψή σου την μάχεσαι στα όργανα της παράταξης. Αν διαφωνείς, παραιτείσαι και μετά πας και τα λες όπου θέλεις», ανέφερε.
Παράλληλα έστειλε και ένα μήνυμα σεβασμού προς το χώρο της αριστεράς, λέγοντας πως η παράταξη είναι όχι μόνο όσων την ψήφισαν, αλλά και όσων περιμένουν από αυτή. «Πρέπει να φανούμε έντιμοι και απέναντι στην αριστερά. Πρέπει να ανοίξουμε την πόρτα στο βαθμό βέβαια που θέλουν να ανταποκριθούν», σημείωσε και συνέχισε δείχνοντας το δρόμο της φυγής προς τα εμπρός. «Δεν απολογούμαστε, πάμε μπροστά», κατέληξε.


http://vimanews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου