Πέμπτη 5 Μαΐου 2016

Ιόνια οδός - στροφές Πλάκας σε δέκα λεπτά!



ΑΥΤΟ θα πει νάχεις όραμα, σχέδιο και μυαλό για ανάπτυξη. Κι όλα αυτά φαίνεται πως τα διαθέτει ο δήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων, Γιάννης Σεντελές, που δεν χρειάστηκε ιδιαίτερα «φροντιστήρια» προκειμένου να εκμεταλλευτεί την Ιόνια οδό ώστε να δώσει διέξοδο των Τζουμέρκων και κυρίως του Δήμου του.

Μιλούσαμε μαζί του την περασμένη Τετάρτη και μας είπε ότι εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ η
κατασκευή δρόμου που μέσω Ξηροβουνίου θα ενωθεί με τον κόμβο της Ιόνιας στο Τέροβο, έχοντας μήκος περίπου 10 χιλιομέτρων.

Από τον κόμβο Τερόβου μέχρι τις στροφές στην Πλάκα για τους ντόπιους και τους επισκέπτες η διαδρομή θα είναι μόνο 10 λεπτά κι από κει για τα Ιωάννινα άλλα τόσα περίπου μέσω της Ιόνιας οδού.

Ο προϋπολογισμός αυτού του έργου είναι 25 εκατ. ευρώ, βγάζοντας από την απομόνωση τα Τζουμέρκα και ενισχύοντας παράλληλα την τουριστική κίνηση.

Εδώ εμείς στην Άρτα το λέμε και το ξαναλέμε ότι είναι ζήτημα πρώτης προτεραιότητας η σύνδεση περιοχών με την Ιόνια αλλά όμως εκεί στα στενά όρια και τον μικρόκοσμό τους ανακυκλώνονται οι αρμόδιοι. Τί άλλο να κάνουμε, αφού δεν ανοίγεστε αφήστε τα μεγάλα κομμάτια της πίτας να τα φάνε οι άλλοι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου