Κυριακή 1 Μαΐου 2016

Στην υγειά του κορόιδου: Τρώνε με χρυσά κουτάλια σε βάρος του Ελληνικού λαού



Την ώρα που η χώρα μας πήρε στην πλάτη της άλλο ένα Μνημόνιο υποθηκεύοντας τη ζωή τουλάχιστον τριών γενεών, κάποιοι στην Ευρώπη πλουτίζουν στην υγειά του κορόιδου (των Ελλήνων).

Μέσα σε αυτά τα 6 χρόνια φοροκαταιγίδας και οικονομικής αιχμαλωσίας, πολλοί οικονομολόγοι έλεγαν ότι από όλο αυτό κερδισμένη βγαίνει η Γερμανία που πλουτίζει την ώρα που ο Ευρωπαϊκός Νότος με "όχημα" την Ελλάδα αφανίζεται.

Κάποιοι θα έλεγαν ότι είναι υποερβολικοί. Τώρα, εν έτει 2016 αποδεικνύεται ότι ήταν σωστά όσα έλεγαν αφού μία χώρα, εν μέσω κρίσης όχι μόνο έχει ανάπτυξη αλλά δίνει απόχερα παροχές. Αυτή η χώρα δεν μπορούσε να μην είναι η Γερμανία που προχώρησε σε σημαντικές αυξήσεις των μισθών των δημοσίων και δημοτικών υπαλλήλων.

Μετά από διαβουλεύσεις των συνδικαλιστικών οργανώσεων με την Κυβερνηση, δόθηκαν αυξήσεις της τάξης του 4,75% για τους μισθούς του 2016 και 2017.

Ενδιαφέρον έχουν και τα επιμέρους σκέλη της συμφωνίας. Οι εισφορές που εδώ στην Ελλάδα πηγαίνουν σε εξωφρενικά επίπεδα, στη Γερμανία θα αφορούν κατά το ήμισυ τους εργαζόμενους, ενώ το υπόλοιπο 50% θα καταβάλλεται από εργοδότες. Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών της Γερμανίας το κόστος ανέρχεται σε 700 εκατομμύρια ευρώ για τον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό, ενώ οι δαπάνες για τους δήμους εκτιμώνται από τον πρόεδρο του Δημοτικού Εργοδοτικού Συνδέσμου (VKA) Τόμας Μπόλε σε έξι δις ευρώ για διάστημα 24 μηνών.

Η οικονομική αυτοκρατορία των "Ες Ες" επεκτείνεται και αναμένεται πολύχρονη. Όπως και τον καιρό των πραγματικών Ναζί, έτσι και τώρα το τίμημα θα έχει άφθονο αίμα.

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ" 




spirospero.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου