Τρίτη 24 Μαΐου 2016

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ - Καταβολή δεδουλευμένων μετά τις στάσεις εργασίας


foto www.902.gr

Σε επαναλαμβανόμενες 4ωρες στάσεις εργασίας, προχώρησαν την περασμένη Τετάρτη και Πέμπτη, οι εργαζόμενοι της «Ανακύκλωσης», έχοντας και τη στήριξη του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων, ζητώντας με τον τρόπο αυτό την καταβολή των δεδουλευμένων Μαρτίου και Απριλίου.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση των εργαζομένων, μετά από μια εβδομάδα στάσεων εργασίας καταβλήθηκε σχεδόν το σύνολο των δεδουλευμένων και σύμφωνα με τις δεσμεύσεις της εργοδοασίας της «Ανακύκλωσης» σήμερα Τρίτη, θα γίνει πλήρης εξόφληση.

«Ταυτόχρονα και εν μέσω των κινητοποιήσεων μας η εργοδοσία μάς ανακοίνωσε ότι η επιχείρηση έχει πουληθεί και ότι το σύνολο των εργαζομένων θα μεταφερθούμε στον νέο επιχειρηματία. Εξαιτίας της οργάνωσης που έχουμε κατακτήσει μέσα στο χώρο δουλειάς και των κινητοποιήσεων που κάνουμε τα τελευταία χρόνια, η εργοδοσία αναγκάστηκε να δεσμευτεί ότι το σύνολο των εργαζομένων θα μεταφερθεί χωρίς καμία αλλαγή και με τις ίδιες συμβάσεις που είχαμε. Φαίνεται ότι πρόκειται για αγγλική εταιρεία με μοναδικό μέτοχο Βούλγαρο επενδυτή που έχει συμφωνήσει για την αγορά της επιχείρησης ήδη από τον Σεπτέμβριο του 2015. Και από αυτό αποδεικνύεται ότι το σχέδιο των 17 απολύσεων που καταφέραμε να ανακληθούν τον περασμένο Νοέμβρη εντασσόταν σε ένα συνολικότερο σχέδιο να «ξαλαφρώσει» η επιχείρηση από τα «βάρη» των εργαζομένων. Των εργατών που με προηγούμενους αγώνες είχαμε κατακτήσει να γίνουμε αορίστου χρόνου από συμβασιούχοι και να πληρωνόμαστε σταθερά. Αποδεικνύεται ακόμη ότι η ανακύκλωση είναι αντικείμενο μεγάλου ενδιαφέροντος μονοπωλιακών ομίλων, έχει τεράστια κερδοφορία για τους ομίλους, όμως έχει φτώχεια, αρρώστιες και ανθυγιεινή ζωή για τους εργάτες», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου