Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2016

Θεσπρωτία: «Μπλόκο» σε 206 κιλά κάνναβης στην Θεσπρωτία - Τα μετέφεραν με κλεμμένο αυτοκίνητο




Πρωινές ώρες εχθές στη Λεπτοκαρυά Θεσπρωτίας, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Β΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, της Ομάδας Πρόληψης & Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, συνέλαβαν τρεις έλληνες (23, 37 και 23 χρονών), που μετέφεραν οργανωμένα, με δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, περίπου (206) κιλά ακατέργαστης κάνναβης.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της διακίνησης, μεταφοράς και κατοχής ναρκωτικών ουσιών, κλοπής τροχοφόρων και πλαστογραφίας.
Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης, συνελήφθη σήμερα το πρωί στη Λεπτοκαρυά Θεσπρωτίας, 23χρονος, γιατί μετέφερε με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο προς το εσωτερικό της χώρας (στο πορτ – παγκάζ και στα πίσω καθίσματα του αυτοκινήτου), -68- αυτοσχέδιες συσκευασίες ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού βάρους -205.930- γραμμαρίων.
Επίσης, στο πλαίσιο της επιχείρησης, συνελήφθησαν και οι άλλοι δύο, 37 και 23 ετών, οι οποίοι επέβαιναν σε άλλο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και λειτουργούσαν ως προπομποί, ελέγχοντας το δρομολόγιο και διευκολύνοντας τη μεταφορά ναρκωτικών ουσιών.
Επιπρόσθετα, εξακριβώθηκε ότι για το αυτοκίνητο, το οποίο ήταν έμφορτο με τα ναρκωτικά, είχε δηλωθεί κλοπή την 26-10-2016 στο Τ.Α. Χαλανδρίου και έφερε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας.
Συνολικά, κατασχέθηκαν, (68) αυτοσχέδιες συσκευασίες ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού βάρους (205) κιλών και (930) γραμμαρίων, δυο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, τέσσερα κινητά τηλέφωνα.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου