Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2016

Πόσες ευρωπαϊκές εταιρείες έχουν εξαγοράσει οι Google, Apple, Amazon και Facebook;




Περισσότερες από 52 εξαγορές έχουν πραγματοποιηθεί από το 2011 έως το 2016, με τους πέντε τιτάνες της τεχνολογίας των... ΗΠΑ – δηλαδή Amazon, Apple, Google, Microsoft και Facebook- να ηγούνται αυτών.

H Alphabet κατέχει τη πρωτιά με 16 εξαγορές, συμπεριλαμβανομένων των εξαγορών του mail app Sparrow το 2012, της εταιρείας Dark Blue Labs που δραστηριοποιείται στο AI το 2014, drawElements και DeepMind το 2014 και πιο πρόσφατα του Moodstocks.

Η Microsoft αγόρασε το Skype μια πενταετία πριν, το 2011 και απέκτησε πρόσφατα τα MinecraftEDU, SwitftKey και την πλατφόρμα IoT Solair.

Το Facebook με τη σειρά του έχει επικεντρωθεί σε λογισμικά φωτογραφίας αναγνώρισης, και τα τελευταία πέντε χρόνια έχει προχωρήσει στην εξαγορά των Lightbox, Face.com, Moves App, Surreal Vision και Two Big Ears.

Η Amazon, συνεχίζει να εντυπωσιάζει με τις καινοτομίες της, έχει εξαγοράσει τις εταιρείες Pushbutton, Evi, NICE και Gloud9IDE, ενώ η “πολύτιμη” Apple έχει δαπανήσει τεράστια ποσά στην απόκτηση ευρωπαϊκών εταιρειών όπως AlgoTrim, Semetric, Faceshift και LinX Imaging.

Δείτε αναλυτικά τη λίστα:



Σε αρκετές εξαγορές έχουν προχωρήσει και ευρωπαϊκές εταιρείες, όμως. Η κορυφαία εταιρεία της Ευρώπης, η σουηδική Spotify έχει εξαγοράσει τις Soundwave, Crowdalbum, Tunigo και Cord τα τελευταία δύο χρόνια. Το γνωστό site για όσους αναζητούν σπίτια, το Zoopla, εξαγόρασε το uSwitch το 2015, ενώ το Supercell εξαγόρασε το Frogmind το Σεπτέμβριο αφού προηγουμένως είχε παραχωρήσει το 85% της εταιρείας στον κινεζικό γίγαντα Tenecent.






Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου