Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2016

Αποκαλύψεις σοκ για Αμοιρίδη: «Τον στραγγάλισα με…», «Τον έκαψα», «Τον τυλίξαμε σε χαλί και…»





Σοκάρουν οι λεπτομέρειες που προκύπτουν από την ανάκριση της συζύγου του Έλληνα πρέσβη, Φρανσουάζ, του αστυνομικού-εραστή της, Σέρτζιο Γκόμες Μορέιρα Φίλιο και του εξαδέλφου του, Εντουάρντο Μορέιρα Τενέστσι ντε Μέλο.

Στοιχεία που ρίχνουν περισσότερο φως στο θρίλερ της δολοφονίας του Ελληνα πρέσβη στη Βραζιλία, Κυριάκου Αμοιρίδη, προκύπτουν από την ανάκριση της συζύγου, Φρανσουάζ, του εραστή της, Σέρτζιο Γκόμες Μορέιρα Φίλιο και του εξαδέλφου του, Εντουάρντο Μορέιρα Τενέστσι ντε Μέλο.

Γιατί σκότωσαν τον Αμοιρίδη

Οι τρεις τους έχουν προφυλακιστεί με δικαστική εντολή, ενώ συγκλονίζει ο τρόπος που περιέγραψε το έγκλημα ο επικεφαλής της αστυνομίας που έχει αναλάβει τις έρευνες.

«Αφαίρεσε τη ζωή του πρέσβη για να απολαύσει τη ζωή της δίπλα στον εραστή της», είπε, σύμφωνα με τα βραζιλιάνικα ΜΜΕ.

Τι είπαν οι δράστες

Ο εραστής της συζύγου του πρέσβη, στρατιωτικός αστυνομικός ο ίδιος, παραδέχθηκε κατά την ανάκριση- αφού του έδειξαν το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας που τον τοποθετεί στον τόπο του εγκλήματος- ότι σκότωσε τον Κυριάκο Αμοιρίδη. Όπως αναφέρει η εφημερίδα oglobo, ο 29χρονος υποστήριξε πως πιάστηκε στα χέρια με τον πρέσβη και στο πλαίσιο αυτοάμυνας τον στραγγάλισε με γραβάτα, σκοτώνοντάς τον. Ωστόσο δεν διευκρίνισε για ποιο λόγο διαπληκτίστηκαν.

Απελπισμένος, όταν συνειδητοποίησε ότι σκότωσε τον Αμοιρίδη, κάλεσε τον εξάδελφό του για να τον βοηθήσει να κρύψει το πτώμα και έφυγαν από το συγκρότημα κρύβοντάς το μέσα σε ένα χαλί. Ομως, σύμφωνα με την «O Dia», που δημοσίευσε τις παραπάνω πληροφορίες, ο εξάδελφος του δράστη είπε στους αστυνομικούς μία διαφορετική ιστορία.

Εκείνος υποστήριξε ότι ο Μορέιρα Φίλιο και η Φρανσουάζ Αμοιρίδη τον κάλεσαν για να διαπράξει το έγκλημα. «Δεν ήξερε ότι το θύμα ήταν πρέσβης. Νόμιζε ότι ήταν διερμηνέας», ανέφερε πηγή που επικαλείται η βραζιλιάνικη εφημερίδα, ενώ ο ντε Μέλο αποκάλυψε ότι του υποσχέθηκαν 25.000 δολάρια για τη δολοφονία, τα οποία θα τα εισέπραττε 30 ημέρες μετά από το έγκλημα. Με αυτόν τον τρόπο «έκαψε» τους εραστές, καθώς ομολόγησε ότι το έγκλημα ήταν προμελετημένο.

Ακόμη, ο ντε Μέλο κατέθεσε ότι η Φρανσουάζ έφτασε στο σπίτι με την 11χρονη κόρη της με τον πρέσβη, μπαίνοντας από την πίσω πόρτα, τη στιγμή που ο Κυριάκος Αμοιρίδης ήταν ήδη νεκρός.

Τι είπε η μαύρη χήρα

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της αστυνομίας, η σύζυγος του πρέσβη αρχικά αρνιόταν κάθε ανάμειξη ωστόσο έπεσε σε πολλές αντιφάσεις. «Κατάλαβε ότι δεν μπορεί άλλο να ψεύδεται. Είπε ότι εκτελεστής του εγκλήματος ήταν ο 29χρονος αστυνομικός και ότι δεν ήθελε αυτό να συμβεί. Εμείς θεωρούμε πως είχε συμμετοχή. Έφτιαξε ένα οργανωμένο σχέδιο» δήλωσε.

«Οταν είδε ότι δεν υπήρχε διέξοδος, ξέσπασε σε κλάματα και ομολόγησε ότι ο Μορέιρα Φίλιο τον σκότωσε και ότι εκείνη δεν έπρεπε να κατηγορηθεί και πως δεν μπορούσε να το αποφύγει», ανέφερε πηγή της βραζιλιάνικης εφημερίδας. Ομως, σύμφωνα με τον εξάδελφο του εραστή της, εκείνη είχε καταστρώσει το σχέδιο και οι δύο άνδρες απλά το εκτέλεσαν.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο εξάδελφος του αστυνομικού ενοχλήθηκε με την συμπεριφορά της συζύγου του πρέσβη γιατί μεταξύ άλλων όταν έφτασε στο σπίτι τους εξέφρασε παράπονα γιατί δεν έχουν φύγει ακόμα από το σημείο μαζί με το πτώμα.


Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, το άψυχο σώμα του Κυριάκου Αμοιρίδη, το τύλιξαν σε ένα χαλί και το έβαλαν στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου, όπως έδειξαν οι κάμερες ασφαλείας έξω από το σπίτι του θύματος. Το πήγαν πρώτα σε ένα σημείο το οποίο δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό και το άφησαν εκεί δύο μέρες.

Σχεδόν δύο ημέρες αργότερα, ο εραστής της συζύγου αποφάσισε να αφήσει το αυτοκίνητο του πρέσβη κάτω από μία γέφυρα. Με τη βοήθεια ενός δικυκλιστή- ο οποίος εμφανίστηκε αυτοβούλως στην αστυνομία- πήγε για να αγοράσει βενζίνη και πυρπόλησε το όχημα.

Η αστυνομία παρότι μιλά για έγκλημα πάθους δεν γνωρίζει με βεβαιότητα τα αληθινά κίνητρα. Στο πλαίσιο αυτό εξετάζει την περιουσία του πρέσβη και αν είχε κάποια ασφάλεια ζωής.

Ο διευθυντής της αστυνομίας Rivaldo Barbosa ζήτησε συγγνώμη από την ελληνική κοινότητα. «ήταν δειλό και παράλογο έγκλημα. Ζητώ συγγνώμη στον ελληνικό λαό γιατί έχουμε να κάνουμε με μεμονωμένο γεγονός, ένα έγκλημα πάθους. Τουλάχιστον καταφέραμε γρήγορα να εξιχνιάσουμε τη δολοφονία, δίνοντας μια απάντηση σε αυτή τη θηριωδία».





fimes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου