Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2016

Άρτα: Επιθυμεί την συνέχεια της αδερφοποίησης...




Μας ζήτησε μάλιστα την επιθυμία του αυτή να την μεταφέρουμε στον δήμαρχο Αρταίων Χρήστο Τσιρογιάννη, με τον οποίο και ο ίδιος θα φροντίσει να επικοινωνήσει, μετά την 1η Ιανουαρίου...

Ο Σοφοκλής Σοφοκλέους, ήταν δήμαρχος Λευκάρων της επαρχίας Λάρνακας της Κύπρου, το έτος 1999, που ο Δήμος Αρταίων με τον προαναφερόμενο Δήμο, είχαν αδελφοποιηθεί και είχαν προχωρήσει σε κοινές εκδηλώσεις, στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας.
Ο τότε δήμαρχος της αδελφοποιημένης πόλης, στην συνέχεια της πολιτικής του πορείας, έγινε υπουργός Εσωτερικών και Δικαιοσύνης της Κυπριακής Δημοκρατίας και ακολούθως ευρωβουλευτής, που με την ιδιότητα αυτή, είχε επισκεφτεί και την Κοιλάδα του Αχελώου, στις εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Αντώνης Κοσσυβάκης.
Στην πολιτική του πορεία, πάντα έδειχνε το ενδιαφέρον του για την Άρτα, ενώ πάντα είχε την απορία, γιατί από πλευράς Δήμου Αρταίων, η σχέση με τον Δήμο Λευκάρων, διακόπηκε χωρίς καμία εξήγηση.
Για να θυμηθούμε, η αδελφοποίηση είχε γίνει στην διάρκεια της θητείας του αείμνηστου δημάρχου Κώστα Βάγια, αλλά ο διάδοχός του Πάνος Οικονομίδης, ούτε που ήθελε ν’ ακούσει γι’ αυτήν αν και του είχαν γίνει οι σχετικές προτάσεις.
Ο Σοφοκλής Σοφοκλέους λοιπόν, μετά την πορεία του στην κεντρική πολιτική σκηνή της Κύπρου, επέστρεψε στον Δήμο που κατάγεται και τον ανέδειξε πολιτικά, για να εκλεγεί την περασμένη Κυριακή και πάλι δήμαρχος Λευκάρων, με μεγάλο ποσοστό μάλιστα…
Επικοινωνήσαμε μαζί του για να τον συγχαρούμε και το πρώτο που μας είπε, είναι πως επιθυμεί να αρχίσει εκ νέου, η σχέση της αδελφοποίησης, με κοινές εκδηλώσεις και όλα όσα προβλέπει ο εν λόγω θεσμός.
Μας ζήτησε μάλιστα την επιθυμία του αυτή να την μεταφέρουμε στον δήμαρχο Αρταίων Χρήστο Τσιρογιάννη, με τον οποίο και ο ίδιος θα φροντίσει να επικοινωνήσει, μετά την 1η Ιανουαρίου, που θ’ αναλάβει και επίσημα τα καθήκοντά του.
Ελπίζουμε να δει με ενδιαφέρον το μήνυμα, ο δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης και να προχωρήσει σε συζητήσεις με το νέο δήμαρχο Λευκάρων. 






gnomiartas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου