Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2016

Γιάννενα: Ικανοποίηση για την διαμονή Κινέζων φοιτητών στα Γιάννενα






Τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Γιώργο Καψάλη, επισκέφθηκαν από το Πανεπιστήμιο Ξένων Γλωσσών του Πεκίνου ο Κοσμήτορας της Σχολής Ευρωπαϊκών Γλωσσών και Πολιτισμών, κ. Τζάο, ο Αναπληρωτής Κοσμήτορας της Σχολής Ευρωπαϊκών Γλωσσών και Πολιτισμών, κ. Ντόνγκ, και η διδάσκουσα Ελληνικής Γλώσσας του Τμήματος Ελληνικών Σπουδών, κ. Τσιάν.

Κατά τη συνάντηση, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την εκπαίδευση των Κινέζων φοιτητών που βρίσκονται στο Πανεπιστήμιό μας. Η κινεζική αντιπροσωπεία εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίησή της για το εκπαιδευτικό έργο και, γενικότερα, για τη διαμονή των Κινέζων φοιτητών στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Παράλληλα, εξετάστηκαν περαιτέρω δυνατότητες συνεργασίας, όπως είναι η συνέχιση του προγράμματος για την εκπαίδευση στην ελληνική γλώσσα φοιτητών από την Κίνα, η συμμετοχή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στο Κέντρο Ελληνικών Σπουδών που θα ιδρυθεί τον προσεχή Μάιο στο Πεκίνο, καθώς και η αποστολή προσωπικού του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στο Πανεπιστήμιο του Πεκίνου για διδασκαλία.

Τέλος, η κινεζική αντιπροσωπεία εκδήλωσε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την αξιοποίηση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας, που συνδιαμορφώνει το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων με το Πανεπιστήμιο Simon Frazer του Καναδά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου