Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2016

“Ο Σόιμπλε δεν θα χαρεί, αν κλείσει η αξιολόγηση. Έχει χάσει την πλειοψηφία αλλά “κρατάει” ακόμα το Eurogroup”(vid)











Τι περιέχει η επιστολή: ” Του χρόνου αν υπάρξει πάλι υπεραπόδοση θα ξαναδώσουμε πάλι τα βοηθήματα …Τα χρήματα που δόθηκαν στους συνταξιο΄χους, δεν μπορεί ότι κι αν γίνει, να τα πάρει πίσω κανένας “κόφτης” “



«Υπάρχουν ακραίοι πολιτικοί κύκλοι που δεν θέλουν να κλείσει η αξιολόγηση», δήλωσε στον ΣΚΑΙ ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος για να προσθέσει: «Από την εμπειρία που είχα συνοδεύοντας τον πρωθυπουργό στην Ευρώπη και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας διαπιστώνω ότι μια διαφορά σε σχέση με το παρελθόν είναι ότι ο Σόιμπλε δεν έχει την πλειοψηφία στην ΕΕ αλλά ελέγχει το Eurogroup που δεν είναι θεσμικό όργανο. Αυτή είναι η διαφορά και γι’ αυτό η αξιολόγηση θα κλείσει».



Παρόλα αυτά δεν θέλησε να κάνει δίκη προθέσεων για το αν ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε θέλει εκλογές και έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ αλλά, ωστόσο, μίλησε για δύο σταθερές: «Η μια έχει απέχθεια σε ό,τι είναι αριστερό σε διακυβέρνηση στην Ευρώπη και γι αυτό η κεντροαριστερά στην Ευρώπη οργανώνει μια κοινή στρατηγική και η δεύτερη έχει να κάνει με την ιδεολογία του κ. Σόιμπλε που θέλει την ευρωζώνη μικρότερη, μια πυρηνική ευρωζώνη».

Κληθείς να σχολιάσει το εφάπαξ προς τους συνταξιούχους, ο κ. Κατρούγκαλος εξέφρασε την άποψη ότι «δεν είχαμε υποχρέωση να πάρουμε την άδεια, υπήρχε μόνο ενημέρωση».

Παράλληλα επέμεινε ότι το ασφαλιστικό έχει κλείσει παρά το γεγονός ότι ΔΝΤ και Γερμανικό ΥΠΟΙΚ επιμένουν στο θέμα αυτό. «Πρόκειται για ακραίους παίχτες που είτε είναι σημαιοφόροι του νεοφιλελευθερισμού όπως το ταμείο είτε ευαγγελίζονται ίσως ακόμα εξόδους από το ευρώ και μικρότερη ευρωζώνη».

Ο ίδιος πάντως ανέφερε πως η Ελλάδα θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της, καθώς έχει βάλει την υπογραφή της.

«Ακόμα και εκεί που δεν μας βρίσκουν σύμφωνους ιδεολογικά γιατί έχουν την υπογραφή μας από κάτω» επανέλαβε ο αναπληρωτής υπ. Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος υποστηρίζοντας ότι στη ρητορική της κυβέρνησης ήταν ότι «θα προσπαθήσει να εξουδετερώσει όσες δεσμεύσεις είναι ακραία νεοφιλελεύθερες με δικής μας έμπνευση.




thefaq.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου