Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2016

Frontex:Ο ISIS εξοπλίζει πρόσφυγες για τρομοκρατικές επιθέσεις.




Η Ευρωπαϊκή Συνοριοφυλακή- Ακτοφυλακή Frontex προειδοποιεί ότι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους εξοπλίζουν πρόσφυγες που βρίσκονται ήδη στο ευρωπαϊκό έδαφος για να εξαπολύσουν τρομοκρατικές επιθέσεις.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας "Independent",η ευρωπαϊκή υπηρεσία επισημαίνει ότι, ορισμένα άτομα μπορεί να έχουν ριζοσπαστικοποιηθεί ή χειραγωγηθεί ή να έχουν χρησιμοποιηθεί από μαχητές του Ισλαμικού Κράτους οι οποίοι πιθανόν έχουν παρεισφρήσει σε στρατόπεδα προσφύγων.

Αξιωματούχοι ασφαλείας της Δύσης υπογραμμίζουν ότι οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους πιθανόν έχουν προσπαθήσει να χειραγωγήσουν πρόσφυγες ή ακόμη και να τους εκπαιδεύσουν για να τους κάνουν τρομοκράτες την ώρα που αυτοί μετακινούνται μαζικά προσπαθώντας να γλιτώσουν από τη φρίκη του πολέμου, την πείνα και την ακραία φτώχεια.

«Η Frontex εξήρε την αναγκαιότητα ετοιμότητας των ευρωπαϊκών αρχών υπό τον φόβο τρομοκρατικών χτυπημάτων», όπως υποστηρίζει ο Φαμπρίς Λεζερί, εκτελεστικός διευθυντής της Frontex, σε δηλώσεις του στο "Voa News".

Από την πλευρά της, η Europol έχει ανακοινώσει ότι, από τον Απρίλιο του 2016 υπήρξαν περίπου 300 περιπτώσεις στις οποίες τζιχαντιστές προσπάθησαν να στρατολογήσουν πρόσφυγες που βρίσκονταν ήδη στην Ευρώπη.


sofokleousin.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου