Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2016

Άρτα: Στήριξη και από Ψινάκη...





Με τον πρόεδρο της "Αμφικτιονίας Αρχαίων Ελληνικών Πόλεων" και δήμαρχο Μαραθώνα Ηλία Ψηνάκη συναντήθηκε ο Δήμαρχος Γ. ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ Άρτας Περικλής Μίγδος...

Σε φιλόξενο κλίμα και σε πνεύμα αλληλεγγύης και με διάθεση αλληλοϋποστήριξης πραγματοποιήθηκε η συνάντηση στο Δήμο Μαραθώνα του Δημάρχου Γ. Καραϊσκάκη Περικλή Μίγδου με τον Δήμαρχο Μαραθώνα και πρόεδρο της "Αμφικτιονίας Αρχαίων Ελληνικών Πόλεων" Ηλία Ψηνάκη.
Βασικό θέμα της συνάντησης μιας και ο Δήμος μας έγινε μέλος της "Αμφικτιονίας Αρχαίων Πόλεων και περιοχών" ήταν η ανάπτυξη της περιοχής , τρόποι δημιουργίας επαγγελματικών δραστηριοτήτων και κυρίως η διάδοση της πολιτιστικής κληρονομιάς σε Ευρωπαϊκό και Διεθνές επίπεδο καθώς και η δυνατότητα προβολής του Δήμου μας μέσω της Αμφικτιονίας.
Σκοπός του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας είναι η διευκόλυνση και προαγωγή των διακρατικών και διασυνοριακών σχέσεων Δήμων και Πόλεων καθώς επίσης η συνεργασία με διεθνείς Αυτοδιοικητικούς και μη οργανισμούς και ειδικά με την UNESCO , με Επιστημονικούς φορείς, Ιδρύματα και τους Θεσμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης!
Ο Δήμος Γεωργίου Καραϊσκάκη είναι μέλος της Αμφικτιονίας Αρχαίων Πόλεων από τις 20 Μαϊου2016 όταν ο Δήμαρχος Περικλής Μίγδος υπέγραψε το πρωτόκολλο συνεργασίας!
Τέλος σε κλίμα πλήρους κατανόησης των δυσκολιών που βιώνει ο Δήμος Γ. Καρϊσκάκη, ο δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψηνάκης διαβεβαίωσε το Δήμαρχο Περικλή Μίγδο, ότι θα υπάρξει συνεργασία μεταξύ των υπηρεσιών των δύο Δήμων και όπου υπάρχει η δυνατότητα ο Δήμος Μαραθώνα θα είναι παρών σε κάθε παροχή υποστήριξης! 


Η αμφικτιονία
Πρόκειται για μια οργανωμένη πρωτοβουλία συνεργασίας για θέματα πολιτισμού και αρχαίας πολιτιστικής κληρονομιάς σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης.
Ένα δίκτυο μεταξύ φορέων που θα ανταλλάσσει τεχνογνωσία και θα προωθεί τη συνεργασία με κοινές εκδηλώσεις, συνέδρια, επισκέψεις, έρευνες και μελέτες, όπως και την καθιέρωση κοινών προτύπων, αλλά και συνεργασιών με Διεθνείς Οργανισμούς.
Κύριος στόχος είναι η αξιοποίηση της Αρχαίας Πολιτισμικής Φιλοσοφίας και Παράδοσης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου