Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2016

Πρωτοχρονιάτικα πάρτι σε κλοιό ασφαλείαςΥπό αυστηρότατα μέτρα ασφαλείας θα διεξαχθούν οι εορταστικές εκδηλώσεις για την υποδοχή του νέου έτους στις μεγαλύτερες γερμανικές πόλεις. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στο Βερολίνο και την Κολωνία.


Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας θα γιορτάσουν οι άνθρωποι στις γερμανικές μεγαλουπόλεις τον ερχομό του νέου έτους. Η προσοχή των αρμόδιων αρχών επικεντρώνεται ιδιαίτερα στο Βερολίνο μετά το αιματηρό τρομοκρατικό χτύπημα της 19ης Δεκεμβρίου σε χριστουγεννιάτικη αγορά της πόλης. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, γύρω από την Πύλη του Βρανδεμβούργου θα διεξαχθεί το μεγαλύτερο πάρτι της χώρας για την υποδοχή του 2017. Οι διοργανωτές εκτιμούν ότι έως και ένα εκατομμύριο άτομα θα συρρεύσουν στην ειδικά διαμορφωμένη ζώνη μήκους δύο χιλιομέτρων, εντός της οποίας έχουν τεθεί σε εφαρμογή αυστηρότατα μέτρα ασφαλείας.

Σύμφωνα με την Άνια Μαρξ, εκπρόσωπο του φορέα που διοργανώνει το πάρτι του πρωτοχρονιάτικου ρεβεγιόν στη γερμανική πρωτεύουσα, «όταν βρίσκεται κανείς εντός αυτής της ζώνης, βρίσκεται πιθανόν σε έναν από τους πιο ασφαλείς τόπους στη Γερμανία, επειδή τα πάντα εδώ είναι περιφραγμένα. Έχουμε φράχτες 13 χιλιομέτρων, 600 υπαλλήλους ασφαλείας εντός της έκτασης, ενώ γίνονται και εξαιρετικά αυστηροί έλεγχοι εισόδου».

Στο επίκεντρο του δημοσιογραφικού ενδιαφέροντος η Κολωνία1.500 αστυνομικοί βρίσκονται επί ποδός για να εγγυηθούν την ασφάλεια των ανθρώπων που θα γιορτάσουν τον ερχομό του νέου έτους έξω από τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό στην καρδιά της Κολωνίας

Άκρως τεταμένη θα είναι η προσοχή των αρχών ασφαλείας και στην Κολωνία. Οι αρμόδιες αρχές θέλουν να αποφύγουν πάση θυσία επανάληψη φαινομένων όπως οι περσινές μαζικές σεξουαλικές επιθέσεις εναντίον γυναικών στον περιβάλλοντα χώρο του κεντρικού σιδηροδρομικού σταθμού της πόλης. Μόνο στο κέντρο της πόλης θα βρίσκονται σε υπηρεσία περίπου 1.500 αστυνομικοί, ενώ ένα νέο σύστημα καμερών υψηλής ανάλυσης θα μεταφέρει άμεσα στο αστυνομικό μέγαρο της Κολωνίας ζωντανές εικόνες από την πλατεία μπροστά στον σιδηροδρομικό σταθμό. Μάλιστα επιστρατεύθηκε ακόμη και ένα ελικόπτερο, το οποίο θα επιτηρεί τα τεκταινόμενα από αέρος.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος της αστυνομίας στην Κολωνία Γιούργκεν Μάτις, «σκοπός μας είναι να επέμβουμε πολύ δραστικά σε καταστάσεις κινδύνου και ταραχές προκειμένου να προστατεύσουμε το πλήθος των ανθρώπων που θέλουν να γιορτάσουν ειρηνικά».

Η Κολωνία βρίσκεται φέτος στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος όχι μόνο των γερμανικών μέσων ενημέρωσης. Πλήθος δημοσιογράφων από όλον τον κόσμο θα μεταφέρουν στις χώρες τους την εξέλιξη της φετινής παραμονής Πρωτοχρονιάς. Οι αρμόδιες αρχές της πόλης διαμόρφωσαν ειδικά για αυτόν τον λόγο δύο πρόσθετα δημοσιογραφικά κέντρα.

Dpa, Άρης Καλτιριμτζήςdw.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου