Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016

Προστατευτείτε από τον σεισμό με ψηφιακές εφαρμογές


Σε μια χρονική στιγμή που το θέμα των σεισμών δεν έχει σταματήσει ακόμη να απασχολεί την τοπική κοινωνία, πραγματοποιείται την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση με τίτλο «Μαθαίνω να προστατεύομαι από τον σεισμό με ψηφιακές εφαρμογές».






Η πρωτοβουλία ανήκει στη Σχολή Επιστημών Αγωγής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, τους σχολικούς συμβούλους Πληροφορικής και Φυσικών Επιστημών της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Ηπείρου και στον δήμο Ιωαννιτών, με τις ομιλίες να είναι εστιασμένες στο πώς μπορούν τα παιδιά να πάρουν τα αναγκαία μέτρα προφύλαξης στην περίπτωση σεισμού, πέρα από το να ακούν τη φωνή του δασκάλου τους να μπουν κάτω από τα θρανία και στη συνέχεια να εκκενώσουν τις αίθουσες με τάξη και ψυχραιμία.

Ομιλητές στην εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί στον πολιτιστικό πολυχώρο «Δημήτρης Χατζής» με ώρα έναρξης στις 7 το απόγευμα, θα είναι ο κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Αγωγής Αναστάσιος Μικρόπουλος με θέματα «Ψηφιακά εκπαιδευτικά εργαλεία για την εκπαίδευση μαθητών στην αντιμετώπιση σεισμών και άλλων φυσικών καταστροφών» και «Διδακτικές παρεμβάσεις για τους σεισμούς στο σχολείο με ψηφιακές εφαρμογές», ο Διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Γεώργιος Δρακάτος με θέμα «Ζώντας με τους σεισμούς» και ο δρ. παιδαγωγός-φυσικός Νικηφόρος Παπαχρήστος με θέμα «Ψηφιακές εφαρμογές και παιχνίδια με σκοπό την προστασία από σεισμούς». Μετά τις ομιλίες θα ακολουθήσει συζήτηση.


agon.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου