Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2019

Ήπειρος: Περιζήτητος προορισμός για τα τριήμερα Αποκριάς και 25ης Μαρτίου

Ήπειρος: Περιζήτητος προορισμός για τα τριήμερα Αποκριάς και 25ης Μαρτίου




Δημοφιλής τουριστικός προορισμός ήταν τη χρονιά που πέρασε και παραμένει και το 2019, ο νομόςΙωαννίνων, για τον εγχώριο κυρίως τουρισμό, καθώς επισκέπτες απ’ όλη την Ελλάδα, δείχνουν συνεχώς την προτίμησή τους, για την περιοχή.



Ήδη, τα μηνύματα που φθάνουν στους επαγγελματίες του τουρισμού, για τον ορεινό όγκο αλλά και για τα ηπειρωτικά παράλια τόσο για την αμέσως επόμενη τουριστική περίοδο με τους «σταθμούς»
των τριημέρων της αποκριάς, της 25ης Μαρτίου και του Πάσχα, όσο και για την έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου, είναι ιδιαίτερα θετικά.

Οι πληρότητες στους ορεινούς προορισμούς για την αποκριά και το Πάσχα κινούνται σε ικανοποιητικά επίπεδα, ενώ υψηλή είναι ήδη η πληρότητα στην πόλη των Ιωαννίνων για τις ίδιες περιόδους.

Όπως ανέφερε χθες σε δηλώσεις του, στο Ioannina TV, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τουριστικών Καταλυμάτων, Λευτέρης Ζαρκάδας, υπάρχουν θετικά μηνύματα και για αυτές τις περιόδους αλλά και για το Πάσχα και το καλοκαίρι, σημειώνοντας πως το ευαίσθητο σημείο είναι η πολιτική και η οικονομική σταθερότητα.

Αντίστοιχα θετικά προδιαγράφονται οι εξελίξεις και για τα ηπειρωτικά παράλια όπως ανέφερε ο Γραμματέας της Ομοσπονδίας Χρήστος Ζήγος.

Μάλιστα, εκτός από τις προκρατήσεις από τους tour operators και τις δεσμεύσεις πτήσεων από τις αεροπορικές εταιρείες του εξωτερικού, ένας τομέας που παρουσιάζει σημαντική αύξηση είναι και αυτός του θρησκευτικού τουρισμού.

«Τα τελευταία δύο χρόνια παρατηρείται μία σημαντική άνοδος σε αυτόν τον τομέα και ειδικότερα, συνδυαστικά, με τους θρησκευτικούς προορισμούς της Ηπείρου, του Αγίου Σπυρίδωνα στην Κέρκυρα και του Αγίου Νικολάου στο Μπάρι της Ιταλίας», τόνισε ο κ. Ζήγος.





anex.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου