Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2019

Eχει βαλθει να ξεκανει τον ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ....Γεωργιάδης: Κακώς καταργήθηκε το πεντάευρο στα νοσοκομεία





Κακώς καταργήθηκε το πεντάευρο για την είσοδο των πολιτών στα νοσοκομεία δήλωσε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας πριν ...στο ραδιόφωνο News247.



To εισιτήριο των 5 ευρώ σύμφωνα με τον πρώην υπουργό υγείας είχε θεσπιστεί πάνω σε μια παλαιότερη απόφαση της Μαρ. Γιαννάκου Κουτσίκου και οριστικοποιήθηκε από τον Ανδρέα
Λοβέρδο ωστόσο σύμφωνα με τον Αδωνη Γεωργιάδη έπρεπε να παραμείνει γιατί τα έσοδα από το μέτρο αυτό ήταν 29 εκατομμύρια ευρώ ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με τους υπολογισμούς του, παίρνει από τους πολίτες 700 εκατομμύρια ευρώ για την υγεία.
“Το 5 ευρω δεν είναι δικό μου, δεν είχα καμία εμπλοκή. Ήταν εισιτήριο εισόδου που είχε θεσπίσει η Γιαννάκου και έγινε 5 ευρω επί Λοβέρδου. Εγώ το παρέλαβα, υπήρχε πριν πάω στο υπουργείο. Αν με ρωτάτε αν καλώς καταργήθηκε σας απαντώ πολύ κακώς καταργήθηκε. Και κακώς οικονομικά και κακώς επί της ουσίας. Κακώς οικονομικά διότι το 5 ευρω από το οποίο εξαιρούντο οι χρονίως πάσχοντες , οι ευρισκόμενοι κάτω από το όριο της φτώχιας, οι ανασφάλιστοι και γενικά οι ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, αφορούσε όσους κάνανε χρήση των υπηρεσιών υγείας , των εξωτερικών ιατρείων και των κέντρων υγείας μία με δύο φορές το χρόνο” σημείωσε χαρακτηριστικά.
Σε ερώτηση των δημοσιογράφων αν θα το επαναφέρει η ΝΔ δεν πήρε σαφή στάση και δήλωσε ότι δεν ξέρει γιατί εξαρτάται από το ποιος θα είναι ο υπουργός υγείας που θα τοποθετηθεί.
Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του υποστήριξε ότι η κυβέρνηση και η ηγεσία του υπουργείου υγείας ψεύδονται όταν λένε ότι επί υπουργίας του οι ανασφάλιστοι δεν είχαν πρόσβαση στην υγεία. Το μόνο που έκανε η σημερινή κυβέρνηση είναι ότι έδωσε στους λαθρομετανάστες πρόσβαση στο εθνικό σύστημα υγείας.




fonaklas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου