Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019

Σύλλογος εργαζομένων Νοσοκομείου Πρέβεζα - “Όχι στην εγκληματική πολιτική σε βάρος της πρόληψης και της απεξάρτησης...”






Την παρακάτω ανακοίνωση εξέδωσε ο Σύλλογος Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Πρέβεζας:



“Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, το Μάρτη του 2018 μαζί με το ΚΙΝΑΛ και το ΠΟΤΑΜΙ ψήφισαν το νόμο για την νομιμοποίηση της φαρμακευτικής κάνναβης, με στόχο να αναπτυχθεί και στην χώρα
μας αυτό το εξαιρετικά κερδοφόρο επιχειρηματικό πεδίο, αδιαφορώντας εάν έτσι άνοιγε ουσιαστικά τους ασκούς του Αιόλου βάζοντας σε κίνδυνο το μέλλον της νεολαίας που κυρίως προέρχεται από τα φτωχά λαϊκά στρώματα.
Στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας που φέρνει προς ψήφιση στη Βουλή με τη στήριξη και των υπόλοιπων αστικών κομμάτων (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ) προβλέπεται η δημιουργία «Εποπτευόμενων Χώρων Χρήσης» ναρκωτικών.
Δηλαδή δημιουργία, «ειδικών» χώρων που θα μπορούν, νόμιμα πλέον, να καταφεύγουν οι τοξικοεξατώμενοι ώστε να κάνουν χρήση.
Αντί δηλαδή να ενισχύουν τα προγράμματα <<στεγνής απεξάρτησης>> ενθαρρύνουν τους τοξικοεξαρτώμενους σε συνέχιση της χρήσης!
Φυσικά αυτό συνδέεται έως ένα βαθμό και με το γεγονός ότι στις μεγάλες πόλεις και κυρίως στην Αθήνα επενδύονται τεράστια κεφάλαια για ξενοδοχειακό τουρισμό και θέλουν να «εξαφανίσουν» τους χρήστες, ώστε να μην χαλάει η «μόστρα» των πόλεων.
Η αντιλαϊκή πολιτική όλων των κυβερνήσεων της αποδοχής και διαχείρισης της τοξικοεξάρτησης είναι κατεύθυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αντιμετωπίζει ως «κόστος» την πρωτογενή πρόληψη των παιδιών μας και επιχειρούν να μας πείσουν ότι το σοβαρό αυτό πρόβλημα είναι «φυσικό φαινόμενο» και πρέπει ΑΠΛΩΣ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΟΥΜΕ.
Βάζοντας την λογική της "ατομικής ευθύνης" και το <<δικαίωμα>> του κάθε ανθρώπου να διαχειριστεί την υγεία του και τη ζωή του όπως επιθυμεί, προσπαθεί να απαλλάξει το κράτος από την ευθύνη που έχει, να οργανώσει την πρόληψη και την θεραπεία αυτών των ανθρώπων.
Μιλάνε για ελευθερία επιλογής, λες και ο άνθρωπος δεν αλληλεπιδρά με την κοινωνία, λες και δεν είναι κοινωνικοοικονομικές οι αιτίες που τον εξωθούν στον θάνατο των ναρκωτικών.
Μέσα από «επιστημονικοφανείς» αναλύσεις, προβάλλοντας ως «τη μόνη ρεαλιστική λύση» τη διαχείριση του σοβαρού αυτού προβλήματος, στο πλαίσιο της κατεύθυνσης της ΕΕ για «μείωση της βλάβης», χωρίς να ψελλίζουν το παραμικρό για τις αιτίες που το δημιουργούν διότι θα αποκαλυφθεί η διαχρονική ενοχή τους, στοχεύουν στα εξής:
Να υπονομεύσουν το κίνητρο για τη θεραπεία χιλιάδων ανθρώπων όταν παρά τα τεράστια προβλήματα υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσης τα «στεγνά» θεραπευτικά προγράμματα έχουν να επιδείξουν αποτελεσματικότητα με ποσοστά επιτυχίας πάνω από 70%.
Να «αλώσουν» συνειδήσεις και να κάμψουν τις αντιδράσεις απέναντι σε ένα «σύνθετο» πρόβλημα ώστε η κοινωνία να το αποδεχθεί ως φυσιολογικό και να μάθει να ζει με αυτό.
Να οδηγήσει στον «καιάδα» νέους ανθρώπους τοξικοεξαρτόμενους, «φωτογραφίζοντας» τους ως «καμένο χαρτί» που δεν αξίζει να παλέψουν για τη ζωή τους.
Επειδή η ζωή όμως είναι «πεισματάρικη», τα στοιχεία είναι αποκαλυπτικά στις χώρες της ΕΕ όπου δημιουργήθηκαν «Χώροι Εποπτευόμενης Χρήσης», χώρους δηλαδή για να τρυπιέσαι
Τα επίσημα στοιχεία από τη χώρα της ΕΕ, την Ολλανδία με τα περισσότερους ΧΕΧ, 45 τον αριθμό, καταγράφουν σταθερή αύξηση της χρήσης ηρωίνης και λόγω της δημιουργίας αυτών των χώρων μειώθηκε η τάση ένταξης των χρηστών σε προγράμματα απεξάρτησης.
Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση υλοποιεί κατά γράμμα τις αντιλαϊκές κατευθύνσεις της ΕΕ προς όφελος των ισχυρών, το ΚΕΘΕΑ και ΟΚΑΝΑ στραγγαλίζονται οικονομικά, αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα σε προσωπικό, υποβαθμίζονται διαχρονικά.
Στόχος είναι να παραδοθεί και αυτός ο τομέας σε ιδιώτες και ΜΚΟ, με σκοπό να παρέχουν αποσπασματικές δράσεις για τους χρήστες.
Γι’ αυτό και στο νομοσχέδιο που φέρνει προς ψήφιση στη Βουλή η κυβέρνηση προβλέπεται «η χορήγηση άδειας ίδρυσης λειτουργίας συμβουλευτικών σταθμών, θεραπευτηρίων κτλ σε ιδιώτες και ΜΚΟ».
Καλούμε όλες τις λαϊκές οικογένειες και πρώτα από όλους, τους συναδέλφους υγειονομικούς, τα σωματεία , τους συλλόγους γονέων και παιδιών να καταδικάσουμε τα εγκληματικά σχέδια της κυβέρνησης και των υπόλοιπων κομμάτων.
ΟΧΙ ΣΤΟ ΑΡΓΟ ΘΑΝΑΤΟ, ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΝΑΙ ΣΤΗ ΖΩΗ !
Το Δ.Σ”.




atpreveza.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου