Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2019

Αντιδράσεις για ρεπορτάζ του BBC περί ΣλαβομακεδόνωνΑντιδράσεις έχει προκαλέσει ρεπορτάζ του BBC στο οποίο γίνεται λόγος για ύπαρξη Σλαβομακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα. Το ρεπορτάζ υποστηρίζει πως με την επικύρωση της


 Συμφωνίας των Πρεσπών η Ελλάδα έχει σιωπηρά αναγνωρίσει την ύπαρξη μακεδονικής γλώσσας και εθνότητας αν και επί δεκαετίες αρνήθηκε την ύπαρξη μακεδονικής μειονότητας.
Διπλωματικές πηγές στην Αθήνα κάνουν λόγο για ανακριβείς και διαστρεβλωμένες πληροφορίες που περιέχονται στο επίμαχο ρεπορτάζ και προσθέτουν πως αύριο Δευτέρα θα σταλεί σχετική επιστολή στο BBC.

Στο θέμα αναφέρεται με ανακοίνωσή της και η Νέα Δημοκρατία που τονίζει πως «Δεν πέρασε ούτε ένα μήνας αφότου ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, προειδοποιούσε από το βήμα της Βουλής για τους κινδύνους της Συμφωνίας των Πρεσπών αναφέροντας χαρακτηριστικά: “Ήδη κάποιοι έχουν φροντίσει με αναρτήσεις τους, αυτοπροσδιοριζόμενοι ως μέλη της “Εθνικής Μακεδονικής Μειονότητας”, να πανηγυρίζουν για τη Συμφωνία την οποία εσείς υπογράψατε. Σήμερα το έκαναν. Εκεί μας οδηγεί η πολιτική σας κ. Τσίπρα. Θα τα βρούμε μπροστά μας αυτά τα προβλήματα σε βάθος χρόνου”. Η απάντηση τότε του κ. Τσίπρα ήταν ότι η Νέα Δημοκρατία υποθάλπει τον εθνικισμό. Το BBC σήμερα με εκτενές άρθρο του υιοθετεί τον ανήκουστο ισχυρισμό ότι “στην Ελλάδα κατοικεί εδώ και χρόνια μια καταπιεσμένη μακεδονική μειονότητα”. Καλούμε τον κ. Τσίπρα να πράξει σήμερα κιόλας το αυτονόητο: να ξεκαθαρίσει άμεσα, κατηγορηματικά και προς όλες τις κατευθύνσεις ότι ζήτημα “εθνικής μακεδονικής μειονότητας” δεν υφίσταται στην Ελλάδα. Πόσο μάλλον όταν το δημοσίευμα επικαλείται την ομιλία του κ. Τσίπρα στη Βουλή. Η ευθύνη για τη Συμφωνία των Πρεσπών και τις βλαπτικές συνέπειες της για τη χώρα μας, ανήκει ακέραιη στην κυβέρνηση και τους πρόθυμους υποστηρικτές της».Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου