Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2019

H μία και μόνη αλήθεια για τη ΔΕΥΑΙ


Μετά τις, όλως τυχαίως(;), συντονισμένες καταγγελίες των παρατάξεων «Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία» και «Γιάννενα Νέα Εποχή» σχετικά με την αμοιβή του αντιπροέδρου της ΔΕΥΑΙ, Μάκη Χρυσοστόμου, κάνουμε γνωστά τα εξής:Έχει κριθεί με απόφαση του Ελεγκτικού συνέδριου (Αρ. Αποφ.: 31/2016), ότι το ύψος της αμοιβής μέλους Δ.Σ. με πλήρη απασχόληση στις ΔΕΥΑ ανά τη χώρα ανέρχεται μέχρι το 50% της αντιμισθίας του Δημάρχου.

Στη συνεδρίαση 92/27-03-2017 του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΙ, καθορίστηκε το ύψος της αμοιβής του μέλους του Δ.Σ. της Επιχείρησης η οποία εγκρίθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου Δυτικής Μακεδονίας και δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ (8 Νοεμβρίου 2017)

Στην απόφαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΙ ρητά αναφέρεται ότι αυτή δεν έχει αναδρομική ισχύ.

Γίνεται έτσι σαφές ότι ο προσδιορισμός του ύψους της αμοιβής του αντιπροέδρου έγινε με την πιο πάνω απόφαση τον Μάρτιο του 2017 κι όχι παραμονές των εκλογών.

Στην συνεδρίαση όπου πάρθηκε η εν λόγω απόφαση συμμετείχαν εκπρόσωποι των παρατάξεων και εκείνος των εργαζομένων οι οποίοι ομοφώνησαν.

Η συνεδρίαση του Δ.Σ. στις 8/2/2019 δεν έλαβε απόφαση σε σχέση με το ύψος της αμοιβής αλλά αποδέχτηκε νομική γνωμοδότηση, η οποία ζητήθηκε από τους υπηρεσιακούς παράγοντες της ΔΕΥΑΙ.

Είναι απολύτως προκλητική η προσπάθεια σπίλωσης της διαφάνειας στον τομέα της διαχείρισης από τις δύο παρατάξεις, τη στιγμή μάλιστα που γνωρίζουν την σπουδαιότητα και την κρισιμότητα της άσκησης των εν λόγων καθηκόντων.

Διαμαρτύρονται για την νόμιμη αμοιβή που προβλέπεται να λάβει ο κ. Χρυσοστόμου, ο Νίκος Γκόντας που άφησε δεκάδες εκατομμύρια χρέη τόσο στο Δήμο όσο και στη ΔΕΥΑΙ και ο Μωυσής Ελισάφ, στην παράταξη του οποίου μετέχει πρώην αιρετός που ως αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΙ και αντιδήμαρχος όχι μόνο λάμβανε κανονικά την αντιμισθία του, αλλά δεχόταν να λαμβάνει και τις αποζημιώσεις παράστασης μελών του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΙ, οι οποίες επί θητείας μας έχουν καταργηθεί.

Αυτά αλήθεια δεν ήταν προκλητικά;

Ή μήπως τότε η ΔΕΥΑΙ είχε καλύτερη οικονομική κατάσταση από τη σημερινή;

Δεν θα υποκύψουμε σε υποκριτικούς θεατρινισμούς που μόνο στόχο έχουν να παρασύρουν την κοινή γνώμη από την αλήθεια του έργου μας και να τη στρέψουν στην ατζέντα των ψεμάτων.

Ας έχουν υπομονή μέχρι τον Μάιο όταν θα στηθούν οι κάλπες και οι πολίτες θα προσέλθουν σε αυτές με την αλήθεια του έργου και το χέρι στην καρδιά για να τους δώσουν την απάντηση που τους αξίζει.

Εμείς συνεχίζουμε το έργο μας για τα Νέα Γιάννενα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου