Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2019

Με γρήγορους ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες αποκατάστασης του κτιρίου της πρώην Οικοκυρικής Σχολής Βασιλικού στον ΔΗΜΟ ΠΩΓΩΝΙΟΥ
Με γρήγορους ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες αποκατάστασης του κτιρίου της πρώην Οικοκυρικής Σχολής Βασιλικού. 
Πρόκειται για ένα εμβληματικό διώροφο πέτρινο κτίριο στο οποίο φοιτούσαν κορίτσια ηλικίας 13 έως 16 ετών.

Στη δυτική του πλευρά βρίσκεται ένα μικρό ισόγειο κτίριο που χρησιμοποιούνταν σαν πλυσταριό. Οι κυριότερες εργασίες που πραγματοποιούνται για την συντήρηση του κτιρίου είναι:

Διώροφο κτιρίο:
- Επίστρωση δαπέδου με ξύλινο πάτωμα από ξυλεία. - Επίστρωση δαπέδου με πλακίδια 30x30 της αίθουσας 4. Αρμολόγημα πλακόστρωτου δαπέδου . - Καθαρισμός ξένων στοιχείων στις όψεις του κτιρίου, αρμολόγημα. - Αντικατάσταση υαλοστασίων στις αίθουσες και εσωτερικών θυρών στις αίθουσες. - Επισκευή επιχρισμάτων. - Χρωματισμός Εσωτερικά του ισογείου.

Πλυσταριό:
- Καθαίρεση επιχρισμάτων εσωτερικά – εξωτερικά και κατασκευή νέων. Αντικατάσταση στέγης. - Επίστρωση δαπέδου. - Πλήρης ηλεκτρική, υδραυλική εγκατάσταση του κτιρίου, καθώς και εγκατάσταση αποχέτευσης. - Χρωματισμός εσωτερικά – εξωτερικά με χρώματα θα υποδειχθούν από την Υπηρεσία.

«Το Βασιλικό είναι ένα χωριό με πλούσια ιστορία που χάνεται στα βάθη των αιώνων καθώς στις θέσεις "Δράνια", "Μεγάλες" και "Τσαβάλου Αλώνι" βρέθηκαν τάφοι που χρονολογούνται προ του 9ου π.Χ. αιώνα.

Με την αποκατάσταση του κτιρίου της Οικοκυρικής Σχολής βάζουμε ένα μικρό λιθαράκι στην προστασία και ανάδειξη της ιστορίας του» δήλωσε ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κων/νος Καψάλης.

Ο προϋπολογισμός των εργασιών ανέρχεται στο ποσό των 74.400€ και θα χρηματοδοτηθεί από ιδίους πόρους του Δήμου Πωγωνίου και από την Περιφέρεια Ηπείρου (Υποέργο ΣΑΕΠ 530 Ηπείρου).epirusblog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου