Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019

ΕΝΟΧΟΣ ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ Ο ΝΙΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΙΑΣ


Ένοχο κατά πλειοψηφία έκρινε τον Νίκο Γεωργίαδη μετά και την καταδικαστική πρόταση του Εισαγγελέα της έδρας. Το Δικαστήριο που δεν του αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό, του επέβαλε συνολική ποινή φυλάκισης 28 μηνών με αναστολή και χρηματική ποινή 20 χιλιάδων ευρώ.



Νωρίτερα ο Εισαγγελέας είχε δηλώσει: Προτείνω την ενοχή του κατηγορουμένου για την κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση ασέλγεια εις βάρος ανηλίκων άνω των 15 ετών έναντι αμοιβής.

Παρών στη δίκη ήταν και ο πρώην αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Κωνσταντίνος Κυρανάκης.

Ο εισαγγελέας της Έδρας αφού διάβασε το κατηγορητήριο, κατέρριψε κατά την πρότασή του όλη την υπερασπιστική του γραμμή του Νίκου Γεωργιάδη. Αναφέρθηκε στη δημοσιογραφική έρευνα του περιοδικού Hot Doc στην οποία υπήρχαν επώνυμες καταθέσεις και στοιχεία για την εμπλοκή του ονόματος του Νίκου Γεωργιάδη σε μεγάλη υπόθεση τράφικινγκ και κυκλώματος παιδεραστίας – παιδοφιλίας.

Κατέρριψε πως το δημοσίευμα, όπως υποστήριζε η πλευρά του κατηγορουμένου, έγινε προκειμένου να χτυπηθεί πολιτικά τόσο ο ίδιος όσο και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, νεοεκλεγείς τότε αρχηγός της ΝΔ το 2016.

Ειδικότερα, το κατέρριψε λέγοντας πως αντίστοιχα δημοσιεύματα ερευνητών δημοσιογράφων στη Μολδαβία τα τέλη του 2010 και στις αρχές του 2011, ενέπλεκαν το όνομα του Νίκου Γεωργιάδη, ως τον μόνο Έλληνα που εμπλεκόταν στο εν λόγω κύκλωμα στη Μολδαβία.

Τότε, όπως αναρωτήθηκε ο Εισαγγελέας, «δεν θορυβήθηκε ο κατηγορούμενος; Το έκαναν οι ξένοι δημοσιογράφοι για τον χτυπήσουν πολιτικά; Το 2010 δεν υπάρχει θέμα πολιτικής σκοπιμότητας παρά μονάχα η διερεύνηση της αλήθειας. Έτσι καταρρίπτεται κατά την άποψή μου, μία από τις βασικές υπερασπιστικές γραμμές του κατηγορουμένου ότι τα δημοσιεύματα τον ενέπλεκαν για να τον πλήξουν πολιτικά».

Ο εισαγγελέας δέχτηκε τα όσα κατέθεσε στο περιοδικό Hot Doc, τα οποία έγιναν αργότερα και ένορκη κατάθεση στις ελληνικές αστυνομικές Αρχές, η μολδαβή δικηγόρος, Ναταλία Μπαϊράμ. Τόνισε ότι ήταν τα ίδια ακριβώς πράγματα

Θυμίζουμε πως η Έδρα δεν δέχτηκε να αναγνωστεί η ένορκη κατάθεση της δικηγόρου. Ο εισαγγελέας όμως στην πρότασή του, υποστήριξε ότι είναι ακριβώς τα ίδια με αυτά που μετέφερε στη δημοσιογραφική τους έρευνα η ομάδα του Hot Doc.

Ο εισαγγελέας τόνισε πως η στάση που κράτησε στην όλη υπόθεση, όπως κατέθεσε ο ίδιος ο Νίκος Γεωργιάδης κατά την απολογία του, όταν η υπόθεση έγινε γνωστή στα τέλη του 2010 και τον κράτησαν στο αεροδρόμιο, ήταν πρωτοφανής και αξιοπερίεργη.

«Δεν τον άγγιζε τίποτα», επισήμανε πολλές φορές.

«Αυτό είναι το αξιοποιήσιμο υλικό των καταθέσεων και συνεντεύξεων, που έγινε από την επικοινωνία ελλήνων και μολδαβών δημοσιογράφων. Δεν επετράπη η ανάγνωση άλλα είναι η ίδια», πρόσθεσε ο εισαγγελέας και συνέχισε: «Απολογούμενος ο Γεωργιάδης δεν αναφέρει τίποτα για τη διαδικασία δεν τον αγγίζει, τίποτα από το κατηγορητήριο δεν τον αγγίζει».

Τόνισε ακόμα ο εισαγγελέας: «Ο κατηγορούμενος Νίκος Γεωργιάδης, φρόντισε να μην εμπλακεί το όνομα του με κανέναν τρόπο περαιτέρω και σε οποιοιδήποτε νομική ενέργεια στη Μολδαβία.

Προσέλαβε έναν από τους καλύτερους δικηγόρους στην Μολδαβία, για να μην εμπλακεί το όνομα του σε καμιά υπόθεση. Με όποιο νομικό τρόπο ή μέσο η όπλο είχε προσπάθησε να μην συνεχιστεί η να ανασυρθεί η υπόθεση εναντίον του στη Μολδαβία».

Η διαδικασία συνεχίζεται.






koutipandoras.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου