Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019

Eurostat: Τελευταίοι της Ευρώπης σε ιατρικές επισκέψεις οι Έλληνες...ειδες τι κανουν τα καλα μνημονια ΕΛΛΗΝΑ?
Πόσο συχνά επισκέπτεται τον γιατρό, τον οδοντίατρο ή τον γενικό χειρουργό ένας Ευρωπαίος πολίτης; Τα τελευταία στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (Eurostat) για το 2017 εμφανίζονται, δυστυχώς, άκρως απογοητευτικά για την Ελλάδα.


Σύμφωνα με την έρευνα, 37,6% των Ευρωπαίων πολιτών επισκέπτονται γιατρό μια με δύο φορές το χρόνο, ενέργεια που κάνει μόνο το 26,5% των Ελλήνων. Και τα δεδομένα όλο και χειροτερεύουν! Μεγάλο ποσοστό των Ελλήνων (60,5%) παραλείπουν το τσεκ-απ και την ιατρική πρόληψη και καταφεύγουν σε γιατρό μόνο όταν αρρωσταίνουν. Η Βουλγαρία κατέχει ποσοστό 52,4% για καμία επίσκεψη μέσα στο χρόνο, το Ηνωμένο Βασίλειο (26,4%), η Φινλανδία (31,8%), και η Σουηδία 36,4%.

Από την έρευνα προκύπτει δε, ότι οι γυναίκες είναι πιο συνεπείς και πιστές στο ραντεβού με τον γιατρό, εν αντιθέσει με τους πιο «φοβισμένους» άντρες. Οι ειδικότητες που δεν παραλείπουν να επισκέπτονται αφορούν σε γενικούς ιατρούς και οδοντιάτρους.

Για τα στοιχεία έχουν ληφθεί υπ'όψιν το φύλο, η ηλικία και η μόρφωση.

Αναλυτικός πίνακας με τα ποσοστά στην Ευρώπη για την επίσκεψη σε γενικό γιατρό τον τελευταίο χρόνο - Αρνητικό ρεκόρ για την Ελλάδα που αγγίζει το 60,5%

Θλιβερή η πραγματικότητα και για την οδοντιατρική περίθαλψη. Εκεί, σχεδόν το 75% των Ελλήνων δηλώνουν πως δεν έχουν πάει στον οδοντίατρο καμία φορά τον τελευταίο χρόνο. Τα στοιχεία της Eurostat καταδεικνύουν πως το 73,1% των Ελλήνων δεν έχουν επισκεφθεί γενικό χειρουργό τους τελευταίους 12 μήνες, ενώ καταγράφεται ένα ποσοστό 17,4% ατόμων που έχουν επισκεφθεί μια με δύο φορές αυτή την ιατρική ειδικότητα για το 2017.
Ακριβό «σπορ» φυσικά, ο οδοντίατρος - Θλιβερά τα στοιχεία στον πίνακα για την Ελλάδα
Στην Ευρώπη των 28, σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία, «πρωταθλητές» στις ιατρικές επισκέψεις αναδεικνύονται οι Δανοί(49%), με τους μισούς περίπου να δηλώνουν από 6 έως και 10 επισκέψεις μέσα στον τελευταίο χρόνο.Ακολουθεί η Σλοβακία με ποσοστό 47% και η Γαλλία με ποσοστό 34%, δηλαδή 3 με 5 επισκέψεις το χρόνο.

Και τι γίνεται με τον γενικό χειρουργό; Τα στοιχεία της Eurostat δείχνουν πως 73,1% των Ελλήνων δεν έχουν επισκεφθεί γενικό χειρουργό τους τελευταίους 12 μήνες, ενώ καταγράφεται ένα ποσοστό 17,4% ατόμων που έχουν επισκεφθεί μια με δύο φορές αυτή την ιατρική ειδικότητα. Ποσοστό 88% για τη Ρουμανία που δεν έχει επισκεφτεί την ειδικότητα τους τελευταίους 12 μήνες. Καλή εικόνα παρουσιάζουν εδώ οι Γερμανοί, με ποσοστό 23%.fonaklas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου