Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2019

Μας προκαλουν ....Οι Γερμανοί «ανακάλυψαν» την κρίση στην Ελλάδα
Ρεπορτάζ-πρόκληση της Deutsche Welle χωρίς καμία αναφορά στα Μνημόνια που επέβαλε το Βερολίνο...Δεν έχει τέλος η υποκρισία, όπως βέβαια και ο κυνισμός, των Γερμανών ...που επιμένουν να κάνουν πως δεν... καταλαβαίνουν ότι το «άλμα στο κενό» που έκανε η πατρίδα μας τα χρόνια των Μνημονίων ήταν έπειτα από... σπρώξιμο του Βερολίνου!

Απολύτως προκλητικά λοιπόν, και κινούμενη στη γραμμή αυτή, η Deutsche Welle με εκτενές ρεπορτάζ της για την κατάσταση που επικρατεί πια στην Ελλάδα της κρίσης μετά τα Μνημόνια, δεν έκανε καμία αναφορά στις ευθύνες των πολιτικών που πίεσαν να εφαρμοστούν εδώ - τόσο η Ανγκελα Μέρκελ όσο και ο εμμονικός ανθέλληνας Βόλφ-γκανγκ Σόιμπλε. Η χώρα αυτοχρηματοδοτείται επί έξι μήνες, αλλά η κατάσταση για τους Ελληνες παραμένει προβληματική, σημειώνει το δημοσίευμα, ενώ υπογραμμίζει πως η οικονομική ανάπτυξη παραμένει στάσιμη, οι νέοι φεύγουν στο εξωτερικό, και επισημαίνει ότι «στενεύουν τα περιθώρια για τον Αλέξη Τσίπρα».

Για να σκιαγραφήσει την κατάσταση στη χώρα μας, το δημοσίευμα παραθέτει την ιστορία του Γιάννη Παπαδόπουλου, ενός συμπατριώτη μας που επί 35 χρόνια ζούσε στη Γερμανία, όπου σπούδασε βιολογία και εργαζόταν, αλλά επέστρεψε στην Ελλάδα το 2010, όταν αρρώστησε η μητέρα του. Τώρα, ως υπάλληλος εταιρίας καθαρισμού σχολικών κτιρίων, παίρνει 560 ευρώ τον μήνα. Και κουνά το κεφάλι του όταν ακούει τους πολιτικούς να λένε ότι τελείωσε η κρίση.
Καμία αλλαγή
«Η κατάσταση ακόμη και με τον Τσίπρα δεν έχει καλυτερεύσει, είναι το ίδιο όπως και όλες οι άλλες κυβερνήσεις» δήλωσε στην D.W. ο κ. Παπαδόπουλος. «Το κράτος χρωστά στους πολίτες δισ. ευρώ σε επιστροφές φόρων και, όταν λένε οι πολιτικοί ότι έχουν πλεόνασμα, αναρωτιέμαι πώς είναι δυνατόν» δηλώνει ακόμη ο κ. Παπαδόπουλος, με το γερμανικό δίκτυο φυσικά να μην κάνει απολύτως καμία αναφορά στις γερμανικές πιέσεις για το κυνήγι των υπερπλεονασμάτων.

Στα χαρτιά η ανεργία μειώθηκε από 27,5% το 2013% στο 18,6%, αλλά παραμένει η υψηλότερη στην Ευρώπη. Η νεανική ανεργία κατέβηκε επίσης από πάνω από το 50% στο 36,6%. Αλλά αυτό δεν χαροποιεί κανέναν, διότι η υποτιθέμενη ανάπτυξη δεν κάνει τη ζωή των ανθρώπων ευκολότερη, σημειώνει επίσης η Deutsche Welle.
dimokratianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου