Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2019

Μάζωξη υπέρ της (δήθεν) προσέγγισης των «προοδευτικών δυνάμεων» με πρώτα βιολιά τους Λιάκο, Ρεπούση και Μπίστη!




Μαζεύονται όλοι οι αρχιερείς του εθνομηδενισμού για να ρίξουν δήθεν «γέφυρα» στις προοδευτικές δυνάμεις. Μετά τον μίνι ανασχηματισμό, που αποτέλεσε ..ξεκάθαρο άνοιγμα στην Κεντροαριστερά, 


τώρα οργανώνεται μια νέα κίνηση, η Πρωτοβουλία Πολιτών Γέφυρα, που έχει προγραμματίσει εκδήλωση - συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που ξεκίνησε τον περασμένο μήνα με την εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής υπέρ της κατάπτυστης Συμφωνίας των Πρεσπών, η οποία και στηρίζεται από γνωστά φιλοσυριζαϊκά φιντάνια, θιασώτες της συμφωνίας Τσίπρα - Ζάεφ.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, ο γνωστός άγνωστος ορκισμένος εθνομηδενιστής καθηγητής Αντώνης Λιάκος, σύζυγος της υπουργού Πολιτισμού Μυρσίνης Ζορμπά. Ο καθηγητής, αφού πρώτα μετέβη στον ΣΥΡΙΖΑ από το ΠΑΣΟΚ, είχε τοποθετηθεί από τον Νίκο Φίλη στο υπουργείο Παιδείας και είχε προτείνει την κατάργηση των μαθητικών παρελάσεων, του εκκλησιασμού και της πρωινής προσευχής.

Ο ίδιος φημίζεται για την αμφισβήτηση της Ιστορίας, αλλά και για τον αγώνα του υπέρ του Σκοπιανού, αφού είχε συνυπογράψει ένα μανιφέστο υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών. Αυτό βέβαια είναι το λιγότερο από τα τραγικά που έχει κάνει ο κ. Λιάκος. Υπενθυμίζουμε ότι είναι εκείνος που είχε δηλώσει ότι η Γενοκτονία των Ποντίων ήταν «ένα πυροτέχνημα που αναδύθηκε μαζί με το Μακεδονικό, στο πλαίσιο της αναζωπύρωσης του εθνικισμού στη δεκαετία του '90».

Ποιος άλλος συμπληρώνει την Πρωτοβουλία που θα αποκαλύψει τις θέσεις της τη Δευτέρα; Μα φυσικά δεν θα μπορούσε να απουσιάζει η καθηγήτρια Μαρία Ρεπούση, η οποία είχε γράψει το... αλησμόνητο βιβλίο, που αποσύρθηκε κακήν κακώς λόγω ανακριβειών και προσπάθειας εξωραϊσμού της Τουρκοκρατίας, στο οποίο είχε γραφεί μεταξύ άλλων ότι «χιλιάδες Ελληνες συνωστίζονταν στο λιμάνι της Σμύρνης προσπαθώντας να μπουν στα πλοία και να φύγουν».

Στην ομάδα των δήθεν προοδευτικών προστίθεται και ο γνωστός πολιτικός γυρολόγος Νίκος Μπίστης, ο οποίος από τα αζήτητα διεκδικεί τώρα μια θέση στον ήλιο του... ΣΥΡΙΖΑ. Σημειώνεται ότι η εκδήλωση θα λάβει χώρα στις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας στο Polis Art Cafe της Αθήνας με συντονιστή τον δημοσιογράφο Χρήστο Μαχαίρα, ενώ αναμένεται να παρευρεθούν και αρκετά κυβερνητικά στελέχη.
«Ανοιγμα» προς την Κουμουνδούρου από Λυκούδη και Κύρκο
Ο Σπύρος Λυκούδης φαίνεται ότι βγήκε οριστικά από την κατάσταση... αμηχανίας και περισυλλογής όπου είχε, κατά δήλωσή του, περιπέσει προ της κύρωσης των Πρεσπών και τώρα δηλώνει υπέρμαχος της «τρίτης και φαρμακερής» προσπάθειας σύγκλισης του λεγόμενου προοδευτικού χώρου, όχι όμως με πρωταγωνιστή το ΚΙΝ.ΑΛ. ή το Ποτάμι, αλλά τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ανεξάρτητος βουλευτής χαρακτήρισε λογική την επιλογή ΣΥΡΙΖΑ να ενδυναμώσει την πολιτική του επιρροή, αλλά -όπως είπε- απέχει από το να ονομάζεται συνάντηση του προοδευτικού μετώπου. «Δεν αρνούμαι ότι κάποια στοιχεία του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα δεν έχουν καμία σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ του 2015» είπε, αφήνοντας ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για το πολιτικό του μέλλον.

Να κάνει την αποτίμηση της τετραετίας καλεί τον ΣΥΡΙΖΑ στο μεταξύ ο ευρωβουλευτής του Ποταμιού Μίλτος Κύρκος, μιλώντας για τις προοδευτικές συγκλίσεις και αποδίδοντας ηγεμονικό ρόλο στο κυβερνών κόμμα στον χώρο της σοσιαλδημοκρατίας. «Ο μεγάλος εταίρος πρέπει να μας εξηγήσει τι πήγε λάθος» σημείωσε, ανακοινώνοντας ότι στις 4 Μαρτίου θα βρεθεί στην εκδήλωση όπου θα είναι ομιλητής ο Ούντο Μπούλμαν, διαφοροποιούμενος από τον Σταύρο Θεοδωράκη, ο οποίος θα απόσχει.

Ταυτόχρονα συνεχίζονται οι πιέσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, με στόχο νέα ρήγματα στη Χαριλάου Τρικούπη. «Η κυρία Γεννηματά μετατρέπει το ΚΙΝ.ΑΛ. σε συνιστώσα της Ν.Δ. για να καταλάβει ένα τμήμα της εξουσίας» υποστήριξε ο Στέλιος Κούλογλου.




dimokratianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου