Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2019

Εισαγγελέας καλεί Σημίτη για τις χορηγίες των επιχειρηματιών: Για πρώτη φορά η δικαστική έρευνα ακουμπά τον αρχιερέα της διαπλοκής



ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ δικαστική έρευνα ακουμπάει τον πρώην Πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη σύμφωνα με...αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της Kontranews.




Η υπόθεση αφορά στις αποκαλύψεις του στενού του συνεργάτη Θόδωρου Τσουκάτου για τα 16 δισεκατομμύρια από χορηγίες επιχειρηματιών τα οποία κατέληξαν το 2000 στα μαύρα ταμεία του ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Kontranews, ο πρώτος μάρτυρας που έχει κληθεί για την επίμαχη υπόθεση είναι ο Θόδωρος Τσουκάτος.
Δεν αποκλείεται να καταθέσει μέσα στην εβδομάδα ενώ στη συνέχεια θα κληθούν να καταθέσουν ως ύποπτοι κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ στο διάστημα διακυβέρνησης της χώρας από τον Κώστα Σημίτη.
Με δεδομένο ότι το αδίκημα που ερευνάται είναι το ξέπλυμα μαύρου χρήματος που προερχόταν από παράνομες χορηγίες επιχειρηματιών, δεν τίθεται ζήτημα παραγραφής.
Γιατί το κακούργημα του ξεπλύματος είναι αδίκημα διαρκές και δεν υπόκειται σε παραγραφή.
Οι Εισαγγελείς μπορούν επίσης να καλέσουν πολιτικά πρόσωπα χωρίς την άδεια της Βουλής γιατί οι κατηγορίες δεν αφορούν στην άσκηση καθηκόντων του τότε Πρωθυπουργού ή υπουργών αλλά μια συναλλαγή παράνομη που διώκεται σε βαθμό κακουργήματος.
Οι Εισαγγελείς πρόκειται να επικεντρώσουν την έρευνα τόσο στην παράνομη χρηματοδότηση όσο και στους επιχειρηματίες που εμπλέκονται.
Γιατί το ποσό των 16 δισεκατομμυρίων που γέμισε τα μαύρα ταμεία του ΠΑΣΟΚ μέσα σε ένα χρόνο δεν μπορεί να έχει προέλθει από μικρομεσαίους επιχειρηματίες.
Θεωρείται βέβαιο ότι οι βαρόνοι της διαπλοκής στα δημόσια έργα, τις κρατικές προμήθειες και τα εξοπλιστικά είναι αυτοί που έπαιξαν πρωταγωνιστικό ρόλο στην παράνομη χρηματοδότηση.
Υποψίες διατυπώνονται και για επιχειρηματίες που εμπλέκονταν στο σκάνδαλο με τις μετοχές-φούσκες οι οποίοι στήριζαν με κάθε τρόπο την επανεκλογή
Σημίτη για να συνεχίσουν να έχουν ασυλία από τη Δικαιοσύνη αφού ο αρχιερέας της διαπλοκής είχε μπλοκάρει κάθε έρευνα για το σκάνδαλο που Χρηματιστηρίου.
Η υπόθεση με τα μαύρα ταμεία του ΠΑΣΟΚ που συνδέονταν με μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα έχει προκαλέσει νευρική κρίση στην Χαριλάου Τρικούπη.
Γιατί θα κληθούν να καταθέσουν και σημερινά στελέχη του ΚΙΝΑΛ που το επίμαχο διάστημα ήταν πρωτοπαλίκαρα του Κώστα Σημίτη.
Η έρευνα θα συσχετιστεί με το πόρισμα για τα θαλασσοδάνεια του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ για τα οποία αναμένεται εντός των ημερών να ασκηθούν κακουργηματικές διώξεις για απάτη κατά τραπεζικών στελεχών και ηθική αυτουργία σε απάτη κατά κορυφαίων στελεχών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.




periodista.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου