Σάββατο 30 Ιουλίου 2022

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΑΘΟΡΥΒΑ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΙΣΔΥΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!



Οι big business των Τούρκων
Από το mononews.gr

Όπως γνωρίζουμε όλοι ο ψευτοσουλτάνος Ερντογάν χαρακτηρίζει την Συνθήκη της Λοζάνης του 1923 περίπου ως ανύπαρκτη και ζητάει να αναθεωρηθεί.

Ο Τσαβούσογλου από την πλευρά του θέτει θέμα νησιών του Αιγαίου και ένας άλλο γραφικός σύμμαχος των δύο, περιγράφει μέχρι και την Γαύδο ως Τουρκική.

Έχουμε αντιληφθεί όμως πως μέσα σε αυτό το δυστοπικό κλίμα, σχετικά αθόρυβα έχουμε εγκατάσταση στη χώρα μας των τριών μεγαλύτερων τουρκικών αλυσίδων ένδυσης;

Με αιχμή μάλιστα τη Θράκη.

Να ξεκινήσουμε από τη διείσδυση της VAKKO η οποία προ εβδομάδων ίδρυσε στη χώρα μας Μονοπρόσωπη Ανώνυμη Εταιρία με αρχικό μετοχικό κεφάλαιο μισό εκατομμύριο ευρώ.

Η VAKKO είχε ξεκινήσει στη γειτονική χώρα στη διάρκεια του μεσοπολέμου από τον Βιτάλι Χάκο και φημίζεται για τα μαντήλια από τουρκικό μετάξι.

Παράλληλα όμως εμπορεύεται σχεδόν όλα τα προϊόντα ένδυσης, υπόδησης, αξεσουάρ, καλλυντικών, ρολογιών, κοσμημάτων, επίπλων και οικιακού εξοπλισμού.

Και όλα αυτά πάμφθηνα αφού το εργατικό κόστος στην Τουρκία είναι μηδαμινό.


Σήμερα το αφεντικό του Ομίλου είναι ο 70χρονος Τζέμο Χάκο γιός του ιδρυτή της αλυσίδας.

Έγινε μάλιστα γνωστός επειδή ήταν ο άνθρωπος που ξεκίνησε την υπόθεση του Grand Prix της Formula 1 στην Κωνσταντινούπολη.

Πάντως όπως πληροφορείται ο Wiseman τα κουμάντα στην ελληνική επιχείρηση του Ομίλου θα τα κάνει η κ. Ρονέτ Γκουλσάν η οποία τυχαίνει να είναι η σύζυγος του Τζέμο Χάκο.

H «Τουρκική ZARA»

Εν τω μεταξύ στη χώρα μας ήδη δραστηριοποιείται μια άλλη αλυσίδα ένδυσης που έχει το αστείο όνομα Waikiki την οποία αυτάρεσκα οι γείτονες αποκαλούν «Τουρκική Zara».

Η αλυσίδα ήδη δραστηριοποιείται σε Ξάνθη και Αλεξανδρούπολη ενώ ετοιμάζει πυρετωδώς μεγάλο κεντρικό κατάστημα σε εμπορικό κέντρο στη συμβολή Πειραιώς και Κηφισού.

Ο πρόεδρος της εταιρείας κ. Βαχίντ Κιουτσούκ σκοπεύει συνολικά να ανοίξει τα επόμενα χρόνια 40 μαγαζιά στη χώρα μας.

Τέλος υπάρχει και τρίτη φίρμα τουρκική που θα παίξει πολύ σύντομα στην Ελλάδα και είναι η Pendi που ειδικεύεται στα εσώρουχα και διαθέτει στην Τουρκία πάνω από 400 καταστήματα.

Η φίρμα όπως και πολλές άλλες τουρκικές, ιδρύθηκε στα μέσα της δεκαετίας του ’50 στην Κωνσταντινούπολη, όταν εκδιώχθηκαν βίαια από την Πόλη οι νοικοκύρηδες Έλληνες με το πογκρόμ του 1955. Προϊόντα της φίρμας αυτής βρίσκει ήδη κάποιος στην Θεσσαλονίκη, ενώ αφεντικά θεωρούνται μέλη της οικογένειας Καρίγιο.

Όλα αυτά καλά και η οικονομία μας είναι ελεύθερη και ανοιχτή, αλλά εμείς οι Έλληνες που τα βλέπουμε, κάνουμε κάποια επιχειρηματική κίνηση ως απάντηση;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου